Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Kallrökt lax och pocherat ägg på kavring blir tillsammans en god, matig macka. Strö över riven färsk pepparrot och finskuren gräslök så kommer direkt känslan av vår och sommar.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 2 liter vatten
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg
  • 4 skivor kavring, kanterna bortskurna
  • 2 msk smör
  • 1 dl laktosfri crème fraiche eller med örter
  • 100 g kallrökt lax, i skivor
  • 20 g machésallad
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 2 msk finskuren gräslök
  • svartpeppar
  • Dryckestips:
  • Somersby sparkling secco alkoholfri

Gör så här

  1. Koka upp vatten, ättiksprit och salt. Stäng av plattan eller sänk värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck äggen i varsin kopp så gulan är hel. Dra ett varv med en sked i det sjudande vattnet så det blir en virvel och häll varsamt ner ett ägg i taget. Pochera 1 eller 2 ägg åt gången, ca 4 min. Lyft upp med en hålslev.
  2. Stek brödskivorna i smör. Bred crème fraiche på brödskivorna och lägg på laxskivor och ägg.
  3. Toppa med mâchesallad, pepparrot och gräslök. Dra ett varv med pepparkvarnen och servera direkt.

Tips

Går toppen att göra som snittar. Toppa då med klyftor av kokt ägg med krämig äggula.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kall kryddig yoghurtsoppa

(3)

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter

(11)

Getostbrûlée

(13)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Minispenatpajer med fetaost

(44)

Ägghalvor med currykräm och mandel

(0)

Äggröra med tryffel

(7)

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

(1)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 liter vatten
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg
  • 4 skivor kavring, kanterna bortskurna
  • 2 msk smör
  • 1 dl laktosfri crème fraiche eller med örter
  • 100 g kallrökt lax, i skivor
  • 20 g machésallad
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 2 msk finskuren gräslök
  • svartpeppar
  • Dryckestips:
  • Somersby sparkling secco alkoholfri

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Kallrökt lax och pocherat ägg på kavring blir tillsammans en god, matig macka. Strö över riven färsk pepparrot och finskuren gräslök så kommer direkt känslan av vår och sommar.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, ättiksprit och salt. Stäng av plattan eller sänk värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck äggen i varsin kopp så gulan är hel. Dra ett varv med en sked i det sjudande vattnet så det blir en virvel och häll varsamt ner ett ägg i taget. Pochera 1 eller 2 ägg åt gången, ca 4 min. Lyft upp med en hålslev.
  2. Stek brödskivorna i smör. Bred crème fraiche på brödskivorna och lägg på laxskivor och ägg.
  3. Toppa med mâchesallad, pepparrot och gräslök. Dra ett varv med pepparkvarnen och servera direkt.

Tips

Går toppen att göra som snittar. Toppa då med klyftor av kokt ägg med krämig äggula.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kall kryddig yoghurtsoppa

(3)

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter

(11)

Getostbrûlée

(13)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Minispenatpajer med fetaost

(44)

Ägghalvor med currykräm och mandel

(0)

Äggröra med tryffel

(7)

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies