
Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche
Betyg (1-5):
Kallrökt lax och pocherat ägg på kavring blir tillsammans en god, matig macka. Strö över riven färsk pepparrot och finskuren gräslök så kommer direkt känslan av vår och sommar.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 liter vatten
- 1 msk ättiksprit (12 %)
- 1 tsk salt
- 4 ägg
- 4 skivor kavring, kanterna bortskurna
- 2 msk smör
- 1 dl laktosfri crème fraiche eller med örter
- 100 g kallrökt lax, i skivor
- 20 g machésallad
- 2 msk riven färsk pepparrot
- 2 msk finskuren gräslök
- svartpeppar
- Dryckestips:
- Somersby sparkling secco alkoholfri
Gör så här
- Koka upp vatten, ättiksprit och salt. Stäng av plattan eller sänk värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck äggen i varsin kopp så gulan är hel. Dra ett varv med en sked i det sjudande vattnet så det blir en virvel och häll varsamt ner ett ägg i taget. Pochera 1 eller 2 ägg åt gången, ca 4 min. Lyft upp med en hålslev.
- Stek brödskivorna i smör. Bred crème fraiche på brödskivorna och lägg på laxskivor och ägg.
- Toppa med mâchesallad, pepparrot och gräslök. Dra ett varv med pepparkvarnen och servera direkt.
Tips

Går toppen att göra som snittar. Toppa då med klyftor av kokt ägg med krämig äggula.
Liknande recept
Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche
Betyg (1-5):
Kallrökt lax och pocherat ägg på kavring blir tillsammans en god, matig macka. Strö över riven färsk pepparrot och finskuren gräslök så kommer direkt känslan av vår och sommar.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka upp vatten, ättiksprit och salt. Stäng av plattan eller sänk värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck äggen i varsin kopp så gulan är hel. Dra ett varv med en sked i det sjudande vattnet så det blir en virvel och häll varsamt ner ett ägg i taget. Pochera 1 eller 2 ägg åt gången, ca 4 min. Lyft upp med en hålslev.
- Stek brödskivorna i smör. Bred crème fraiche på brödskivorna och lägg på laxskivor och ägg.
- Toppa med mâchesallad, pepparrot och gräslök. Dra ett varv med pepparkvarnen och servera direkt.
Tips

Går toppen att göra som snittar. Toppa då med klyftor av kokt ägg med krämig äggula.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!