Kalkon med sötpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Nyttig och god kalkonfilé med sötpotatisklyftor och fetaost- och kvargsås

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kalkonbröstfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk olja
  • 800 g sötpotatis, stora klyftor
  • 150 g fetaost
  • 1 dl kvarg naturell (0,5 %)
  • 1 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 gemsallad eller romansallad
  • 0.5 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Salta och peppra kalkonen. Bryn i olja och fortsätt steka på låg värme (gärna under lock) till en innertemperatur på 70°.
  2. Skala och skär sötpotatisen i stora klyftor. Rosta mitt i ugnen till fin färg och mjuk mitt ,ca 20 min.
  3. Mixa fetaosten med kvarg och vatten till en slät sås. Smaka av med vitlök, salt och peppar.
  4. Skär kalkonen i tunna skivor och servera med sötpotatis, sallad, färsk basilika och fetaostsås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2019-04-20

Supergott. Tog kyckling istället kalkon.

Helena

2018-12-03

Fräscht och gott! Och enkelt att laga. Rekommenderas

Elina

2018-01-30

Mycket gott och lätt! Mixade i fryst basilika i såsen!!

Liknande recept

Spara recept

Kycklingwrap med curry

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Röd currygryta med potatis

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fylld kyckling och böndipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Krämig pasta med kyckling och sockerärter

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Caesarsallad med kyckling

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

Betyg
Betyg
(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g kalkonbröstfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk olja
  • 800 g sötpotatis, stora klyftor
  • 150 g fetaost
  • 1 dl kvarg naturell (0,5 %)
  • 1 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 gemsallad eller romansallad
  • 0.5 kruka färsk basilika

Kalkon med sötpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Nyttig och god kalkonfilé med sötpotatisklyftor och fetaost- och kvargsås

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra kalkonen. Bryn i olja och fortsätt steka på låg värme (gärna under lock) till en innertemperatur på 70°.
  2. Skala och skär sötpotatisen i stora klyftor. Rosta mitt i ugnen till fin färg och mjuk mitt ,ca 20 min.
  3. Mixa fetaosten med kvarg och vatten till en slät sås. Smaka av med vitlök, salt och peppar.
  4. Skär kalkonen i tunna skivor och servera med sötpotatis, sallad, färsk basilika och fetaostsås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2019-04-20

Supergott. Tog kyckling istället kalkon.

Helena

2018-12-03

Fräscht och gott! Och enkelt att laga. Rekommenderas

Elina

2018-01-30

Mycket gott och lätt! Mixade i fryst basilika i såsen!!

Liknande recept

Spara recept

Kycklingwrap med curry

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Röd currygryta med potatis

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fylld kyckling och böndipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Krämig pasta med kyckling och sockerärter

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Caesarsallad med kyckling

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

Betyg
Betyg
(3)