Kalkon med sötpotatis

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

Nyttig och god kalkonfilé med sötpotatisklyftor och fetaost- och kvargsås

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 500 g kalkonbröstfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk olja
  • 800 g sötpotatis, stora klyftor
  • 150 g fetaost
  • 1 dl kvarg naturell (0,5 %)
  • 1 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 gemsallad eller romansallad
  • 0.5 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Salta och peppra kalkonen. Bryn i olja och fortsätt steka på låg värme (gärna under lock) till en innertemperatur på 70°.
  2. Skala och skär sötpotatisen i stora klyftor. Rosta mitt i ugnen till fin färg och mjuk mitt ,ca 20 min.
  3. Mixa fetaosten med kvarg och vatten till en slät sås. Smaka av med vitlök, salt och peppar.
  4. Skär kalkonen i tunna skivor och servera med sötpotatis, sallad, färsk basilika och fetaostsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2019-04-20

Supergott. Tog kyckling istället kalkon.

Helena

2018-12-03

Fräscht och gott! Och enkelt att laga. Rekommenderas

Elina

2018-01-30

Mycket gott och lätt! Mixade i fryst basilika i såsen!!

Liknande recept

Caesarsallad - grundrecept

(33)

Pastasallad med kyckling

(31)

Kyckling med gurk- och mangosalsa

(14)

Japansk ugnsrostad kycklingfilé

(22)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Kycklingwraps med harissayoghurt

(15)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g kalkonbröstfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk olja
  • 800 g sötpotatis, stora klyftor
  • 150 g fetaost
  • 1 dl kvarg naturell (0,5 %)
  • 1 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 gemsallad eller romansallad
  • 0.5 kruka färsk basilika

Kalkon med sötpotatis

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

Nyttig och god kalkonfilé med sötpotatisklyftor och fetaost- och kvargsås

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra kalkonen. Bryn i olja och fortsätt steka på låg värme (gärna under lock) till en innertemperatur på 70°.
  2. Skala och skär sötpotatisen i stora klyftor. Rosta mitt i ugnen till fin färg och mjuk mitt ,ca 20 min.
  3. Mixa fetaosten med kvarg och vatten till en slät sås. Smaka av med vitlök, salt och peppar.
  4. Skär kalkonen i tunna skivor och servera med sötpotatis, sallad, färsk basilika och fetaostsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2019-04-20

Supergott. Tog kyckling istället kalkon.

Helena

2018-12-03

Fräscht och gott! Och enkelt att laga. Rekommenderas

Elina

2018-01-30

Mycket gott och lätt! Mixade i fryst basilika i såsen!!

Liknande recept

Caesarsallad - grundrecept

(33)

Pastasallad med kyckling

(31)

Kyckling med gurk- och mangosalsa

(14)

Japansk ugnsrostad kycklingfilé

(22)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Kycklingwraps med harissayoghurt

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies