
Kålfritters med sötpotatis
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 200 g vitkål
- 200 g sötpotatis, skalad
- 3 ägg
- 0.5 kruka färsk koriander, grovhackad
- sesamolja, till stekning
- Till servering
- 1 stor avokado
- 1 salladslök, strimlad
- 0.5 kruka färsk koriander, grovt skuren (stjälk och blad)
- 0.5 lime, pressad saft
- kimchi
Gör så här
- Strimla kålen tunt och grovriv sötpotatisen. Vispa lätt ihop ägg och salt i en bunke. Vänd ner kål, sötpotatis och koriander.
- Hetta upp sesamolja i en stekpanna och klicka ut smeten i högar (ca 1 dl). Stek fritters på låg medelvärme ganska länge och till fin färg på båda sidor.
- Tärna avokadon och vänd runt med salladslök, koriander och limesaft. Smaka av med salt. Servera fritters med avokadosalladen och kimchi.
Liknande recept
Kålfritters med sötpotatis
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Strimla kålen tunt och grovriv sötpotatisen. Vispa lätt ihop ägg och salt i en bunke. Vänd ner kål, sötpotatis och koriander.
- Hetta upp sesamolja i en stekpanna och klicka ut smeten i högar (ca 1 dl). Stek fritters på låg medelvärme ganska länge och till fin färg på båda sidor.
- Tärna avokadon och vänd runt med salladslök, koriander och limesaft. Smaka av med salt. Servera fritters med avokadosalladen och kimchi.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-10-20
Väldigt goda fritters som vi serverade med fetaost och parmesan till.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Katharina
2018-10-20
Väldigt goda fritters som vi serverade med fetaost och parmesan till.