Kålfritters med sötpotatis

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Tillagningstid: 30 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 200 g vitkål
  • 200 g sötpotatis, skalad
  • 3 ägg
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovhackad
  • sesamolja, till stekning
  • Till servering
  • 1 stor avokado
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovt skuren (stjälk och blad)
  • 0.5 lime, pressad saft
  • kimchi

Gör så här

  1. Strimla kålen tunt och grovriv sötpotatisen. Vispa lätt ihop ägg och salt i en bunke. Vänd ner kål, sötpotatis och koriander.
  2. Hetta upp sesamolja i en stekpanna och klicka ut smeten i högar (ca 1 dl). Stek fritters på låg medelvärme ganska länge och till fin färg på båda sidor.
  3. Tärna avokadon och vänd runt med salladslök, koriander och limesaft. Smaka av med salt. Servera fritters med avokadosalladen och kimchi.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katharina

2018-10-20

Väldigt goda fritters som vi serverade med fetaost och parmesan till.

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Bruschetta med kyckling

(8)

Matkassens caesarsallad

(30)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Örtfrittata

(2)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 200 g vitkål
  • 200 g sötpotatis, skalad
  • 3 ägg
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovhackad
  • sesamolja, till stekning
  • Till servering
  • 1 stor avokado
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovt skuren (stjälk och blad)
  • 0.5 lime, pressad saft
  • kimchi

Kålfritters med sötpotatis

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Tillagningstid: 30 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla kålen tunt och grovriv sötpotatisen. Vispa lätt ihop ägg och salt i en bunke. Vänd ner kål, sötpotatis och koriander.
  2. Hetta upp sesamolja i en stekpanna och klicka ut smeten i högar (ca 1 dl). Stek fritters på låg medelvärme ganska länge och till fin färg på båda sidor.
  3. Tärna avokadon och vänd runt med salladslök, koriander och limesaft. Smaka av med salt. Servera fritters med avokadosalladen och kimchi.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katharina

2018-10-20

Väldigt goda fritters som vi serverade med fetaost och parmesan till.

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Bruschetta med kyckling

(8)

Matkassens caesarsallad

(30)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Örtfrittata

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies