Kål- och färsfyllda vårrullar

Betyg (1-5):
3.76 (21 betyg)

Krispiga vårrullar fyllda med färs och vitkål gjorda på filodeg.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 2.5 dl jasminris
  • 10 st filodegsark
  • Fyllning
  • 1 msk olja
  • 250 g nötfärs
  • 250 g vitkål
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • neutral olja till stekning
  • Till servering
  • sweet chilisås

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen. Lägg upp i en skål. Strimla kålen och hacka den fint. Stek kål och lök i smör och sirap till fin färg. Blanda köttfärsen med kålblandningen, vitlök, sambal oelek, salt och peppar. Låt svalna något.
  2. Lägg filodegsarken i en hög och skär genom alla arken så det blir 3 breda remsor. Lägg en ordentligt fylld matsked fyllning i början av en remsa och rulla runt ett varv. Vik in långsidorna och rulla ihop till en vårrulle.
  3. Gör likadant med resten av fyllningen och degremsorna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek rullarna på medelvärme runt om i ca 4 min. Servera vårrullarna med ris och sweet chilisås att doppa i.

Servering

Gott med koriander till!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-05-23

Jättegoda! Och blev snygga också.

Stina

2018-01-17

Kan rekommenderas var lättare att göra än jag trodde att tillaga. Härligt frasiga vid tillagningen mjuknade vid uppvärmningen men lika goda.

Liknande recept

Lotta Lundgrens enkla hembakta bröd - Coop

(3)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 2.5 dl jasminris
  • 10 st filodegsark
  • Fyllning
  • 1 msk olja
  • 250 g nötfärs
  • 250 g vitkål
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • neutral olja till stekning
  • Till servering
  • sweet chilisås

Kål- och färsfyllda vårrullar

Betyg (1-5):
3.76 (21 betyg)

Krispiga vårrullar fyllda med färs och vitkål gjorda på filodeg.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen. Lägg upp i en skål. Strimla kålen och hacka den fint. Stek kål och lök i smör och sirap till fin färg. Blanda köttfärsen med kålblandningen, vitlök, sambal oelek, salt och peppar. Låt svalna något.
  2. Lägg filodegsarken i en hög och skär genom alla arken så det blir 3 breda remsor. Lägg en ordentligt fylld matsked fyllning i början av en remsa och rulla runt ett varv. Vik in långsidorna och rulla ihop till en vårrulle.
  3. Gör likadant med resten av fyllningen och degremsorna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek rullarna på medelvärme runt om i ca 4 min. Servera vårrullarna med ris och sweet chilisås att doppa i.

Servering

Gott med koriander till!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-05-23

Jättegoda! Och blev snygga också.

Stina

2018-01-17

Kan rekommenderas var lättare att göra än jag trodde att tillaga. Härligt frasiga vid tillagningen mjuknade vid uppvärmningen men lika goda.

Liknande recept

Lotta Lundgrens enkla hembakta bröd - Coop

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies