Kajennstekt älgytterfilé på pastabädd

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

Vilt med pepparsting avägs bra mot baconets sälta och den milda pastan med svamp, tomat och vitlök.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (20)
  • 600 g älgytterfilé (en skiva per person)
  • 1 msk smör till stekning
  • Cajunkrydda:
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 0.75 tsk vitpeppar
  • 0.75 tsk svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • - :
  • 250 g tagliatelle eller annan pasta
  • 300 g skivad karljohansvamp
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk majsolja
  • 150 g rökt sidfläsk eller tärnat bacon
  • 3 skållade,urkärnade, tärnade tomater
  • 1 msk hackad färsk basilika
  • 100 g hyvlad parmesan
  • Friterad schalottenlök:
  • 4 skivade schalottenlökar
  • 2 dl olja till fritering

Gör så här

  1. Lägg biffarna mellan två ark plastfolie och banka ut köttet till 0,5 centimeter tjocka skivor. Blanda alla ingredienser till cajunkryddan och lägg på en tallrik. Vänd biffarna i kryddblandningen. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek under tiden svamp och vitlök i olja. Ta upp svampblandningen. Stek fläsk eller bacon. Blanda pastan med svamp, tomatkött, basilika, parmesan och fläsk.
  3. Hetta upp oljan i en kastrull, fritera löken tills den är gyllenbrun. Lyft upp löken och låt den rinna av på ett hushållspapper. Stek biffarna i smör i en het stekpanna, cirka 2 minuter på varje sida.
  4. Servera biffarna genast, med pastablandningen och toppa med friterad lök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Minestronesoppa med parmesan- och bacontopping

(7)

Pastasallad carbonara

(16)

Paolos pasta med köttbullar och mozzarella

(13)

Ädelostpasta med skinka och päron

(1)

Risoni med svamp och parmesan

(22)

Helstekt oxfilé med spenat- och chèvrelasagne

(0)

Docentens dillpasta

(6)

Pasta med bacon och blomkål

(8)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 600 g älgytterfilé (en skiva per person)
  • 1 msk smör till stekning
  • Cajunkrydda:
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 0.75 tsk vitpeppar
  • 0.75 tsk svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • - :
  • 250 g tagliatelle eller annan pasta
  • 300 g skivad karljohansvamp
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk majsolja
  • 150 g rökt sidfläsk eller tärnat bacon
  • 3 skållade,urkärnade, tärnade tomater
  • 1 msk hackad färsk basilika
  • 100 g hyvlad parmesan
  • Friterad schalottenlök:
  • 4 skivade schalottenlökar
  • 2 dl olja till fritering

Kajennstekt älgytterfilé på pastabädd

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

Vilt med pepparsting avägs bra mot baconets sälta och den milda pastan med svamp, tomat och vitlök.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg biffarna mellan två ark plastfolie och banka ut köttet till 0,5 centimeter tjocka skivor. Blanda alla ingredienser till cajunkryddan och lägg på en tallrik. Vänd biffarna i kryddblandningen. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek under tiden svamp och vitlök i olja. Ta upp svampblandningen. Stek fläsk eller bacon. Blanda pastan med svamp, tomatkött, basilika, parmesan och fläsk.
  3. Hetta upp oljan i en kastrull, fritera löken tills den är gyllenbrun. Lyft upp löken och låt den rinna av på ett hushållspapper. Stek biffarna i smör i en het stekpanna, cirka 2 minuter på varje sida.
  4. Servera biffarna genast, med pastablandningen och toppa med friterad lök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Minestronesoppa med parmesan- och bacontopping

(7)

Pastasallad carbonara

(16)

Paolos pasta med köttbullar och mozzarella

(13)

Ädelostpasta med skinka och päron

(1)

Risoni med svamp och parmesan

(22)

Helstekt oxfilé med spenat- och chèvrelasagne

(0)

Docentens dillpasta

(6)

Pasta med bacon och blomkål

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies