Jultårta med saffran och apelsinsmörkräm

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Som en rulltårta utan rulle! Det krämiga mellan saffransbottnarna är magiskt.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.5 g saffran
  • 2 msk hett vatten
  • Apelsinsmörkräm:
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 150 g färskost av philadelphiatyp
  • 1 dl kvarg
  • 1 liten apelsin, finrivet skal
  • Fyllning och topping:
  • 1.5 dl salmabärssylt eller hallonsylt
  • färska fikon, röda vinbär, physalis, kumquat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
  2. Blanda ihop mjöl, potatismjöl och bakpulver. Lös upp saffranet i vattnet.
  3. Häll saffransvattnet i äggsmeten och vänd ner de torra ingredienserna. Rör försiktigt om till en jämn smet. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen tills gyllene, ca 7 min. Vänd kakan upp och ner och dra loss bakplåtspapperet. Låt svalna helt.

Apelsinsmörkräm:

  1. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Rör ner färskost, kvarg och apelsinskal (endast det orangea).
  2. Skär kakan på längden i tre delar. Varva kaka, sylt och smörkräm och toppa med endast smörkrämen. Garnera med exotiska frukter som fikon, vindruvor, physalis och kumquat.

Tips

Så enkel att barnen kan göra den. Låt dem garnera fritt från fruktskålen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulla i Norsjö

2015-11-26

God, enkel. Lagom saffranssmak.

Liknande recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

"Vanilla bowl" - vaniljkräm med frukt

(0)

Pina colada ice pops

(4)

Hemavans äppelkaka

(161)

Päronmuffins

(2)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Vattenmelonsoppa

(0)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.5 g saffran
  • 2 msk hett vatten
  • Apelsinsmörkräm:
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 150 g färskost av philadelphiatyp
  • 1 dl kvarg
  • 1 liten apelsin, finrivet skal
  • Fyllning och topping:
  • 1.5 dl salmabärssylt eller hallonsylt
  • färska fikon, röda vinbär, physalis, kumquat

Jultårta med saffran och apelsinsmörkräm

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Som en rulltårta utan rulle! Det krämiga mellan saffransbottnarna är magiskt.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
  2. Blanda ihop mjöl, potatismjöl och bakpulver. Lös upp saffranet i vattnet.
  3. Häll saffransvattnet i äggsmeten och vänd ner de torra ingredienserna. Rör försiktigt om till en jämn smet. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen tills gyllene, ca 7 min. Vänd kakan upp och ner och dra loss bakplåtspapperet. Låt svalna helt.

Apelsinsmörkräm:

  1. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Rör ner färskost, kvarg och apelsinskal (endast det orangea).
  2. Skär kakan på längden i tre delar. Varva kaka, sylt och smörkräm och toppa med endast smörkrämen. Garnera med exotiska frukter som fikon, vindruvor, physalis och kumquat.

Tips

Så enkel att barnen kan göra den. Låt dem garnera fritt från fruktskålen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulla i Norsjö

2015-11-26

God, enkel. Lagom saffranssmak.

Liknande recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

"Vanilla bowl" - vaniljkräm med frukt

(0)

Pina colada ice pops

(4)

Hemavans äppelkaka

(161)

Päronmuffins

(2)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Vattenmelonsoppa

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies