
Julsill med lingon
Betyg (1-5):
Inlagd sill med lingon och kryddpepparkorn, utmärkt att servera som förrätt eller på buffébordet vid jul. Vackert kryddad julsill med god smak.
Tillagningstid: 1 dygn 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 450 g inläggningssill urvattnad
- 1.5 dl vatten
- 5 msk ättiksprit (12 %)
- 1 dl socker eller råsocker
- 10 krossade kryddpepparkorn
- 1 skivad röd lök
- 1 dl lingon
Gör så här
- Skölj sillen, skär den i bitar och låt den rinna av. Koka upp vatten, ättiksprit och socker. Koka tills sockret smält och låt lagen kallna.
- Varva sill, pepparkorn, lök och lingon i en burk och häll över lagen. Låt stå övertäckt i kylen ca 1 dygn före servering.
Liknande recept
Julsill med lingon
Betyg (1-5):
Inlagd sill med lingon och kryddpepparkorn, utmärkt att servera som förrätt eller på buffébordet vid jul. Vackert kryddad julsill med god smak.
Tillagningstid: 1 dygn 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skölj sillen, skär den i bitar och låt den rinna av. Koka upp vatten, ättiksprit och socker. Koka tills sockret smält och låt lagen kallna.
- Varva sill, pepparkorn, lök och lingon i en burk och häll över lagen. Låt stå övertäckt i kylen ca 1 dygn före servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!