För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Julsill med lingon

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Inlagd sill med lingon och kryddpepparkorn, utmärkt att servera som förrätt eller på buffébordet vid jul. Vackert kryddad julsill med god smak.

Tillagningstid: 1 dygn 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 450 g inläggningssill urvattnad
  • 1.5 dl vatten
  • 5 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 dl socker eller råsocker
  • 10 krossade kryddpepparkorn
  • 1 skivad röd lök
  • 1 dl lingon

Gör så här

  1. Skölj sillen, skär den i bitar och låt den rinna av. Koka upp vatten, ättiksprit och socker. Koka tills sockret smält och låt lagen kallna.
  2. Varva sill, pepparkorn, lök och lingon i en burk och häll över lagen. Låt stå övertäckt i kylen ca 1 dygn före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Senapssill och lingonsill

(17)

Klar lingonsill med rödlök och äpple

(7)

Lingonsill

(57)

Tranbärsgravad lax med gravlaxsås

(3)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(84)

Havtornsgravad lax med ättiksmajonnäs

(0)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 450 g inläggningssill urvattnad
  • 1.5 dl vatten
  • 5 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 dl socker eller råsocker
  • 10 krossade kryddpepparkorn
  • 1 skivad röd lök
  • 1 dl lingon

Julsill med lingon

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Inlagd sill med lingon och kryddpepparkorn, utmärkt att servera som förrätt eller på buffébordet vid jul. Vackert kryddad julsill med god smak.

Tillagningstid: 1 dygn 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj sillen, skär den i bitar och låt den rinna av. Koka upp vatten, ättiksprit och socker. Koka tills sockret smält och låt lagen kallna.
  2. Varva sill, pepparkorn, lök och lingon i en burk och häll över lagen. Låt stå övertäckt i kylen ca 1 dygn före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Senapssill och lingonsill

(17)

Klar lingonsill med rödlök och äpple

(7)

Lingonsill

(57)

Tranbärsgravad lax med gravlaxsås

(3)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(84)

Havtornsgravad lax med ättiksmajonnäs

(0)