Jullax

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Frasigt panerad lax med julens kryddor. Perfekt till högtidens buffébord.

Ugnstemperatur:200º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1.5 kg färsk laxsida
  • 0.5 msk strösocker
  • 1 msk salt
  • Panering:
  • 2 msk svensk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk strösocker
  • 0.5 msk soja
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 0.5 tsk malen kryddpeppar
  • 2 ägg, endast gulor
  • 0.5 msk ströbröd

Gör så här

  1. Gnid in laxsidan med salt och socker, svep in den i plastfolie och lägg i kylskåpet över natten. Blanda alla ingredienser till paneringen utom ströbrödet. Bred blandningen på laxen, strö över brödet. Griljera i ugn i 20 - 25 minuter så att paneringen blir en smula frasig.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Titan

2011-12-19

Jättegott! Utmärkt alternativ till skinka. Lätt att göra

Liknande recept

Tonfisksallad med vita bönor

(14)

Lax- och spenatpaj

(90)

Lax med salsa verde

(0)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Rökt regnbåge med örtagårdssås

(23)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1.5 kg färsk laxsida
  • 0.5 msk strösocker
  • 1 msk salt
  • Panering:
  • 2 msk svensk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk strösocker
  • 0.5 msk soja
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 0.5 tsk malen kryddpeppar
  • 2 ägg, endast gulor
  • 0.5 msk ströbröd

Jullax

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Frasigt panerad lax med julens kryddor. Perfekt till högtidens buffébord.

Ugnstemperatur:200º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gnid in laxsidan med salt och socker, svep in den i plastfolie och lägg i kylskåpet över natten. Blanda alla ingredienser till paneringen utom ströbrödet. Bred blandningen på laxen, strö över brödet. Griljera i ugn i 20 - 25 minuter så att paneringen blir en smula frasig.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Titan

2011-12-19

Jättegott! Utmärkt alternativ till skinka. Lätt att göra

Liknande recept

Tonfisksallad med vita bönor

(14)

Lax- och spenatpaj

(90)

Lax med salsa verde

(0)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Rökt regnbåge med örtagårdssås

(23)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies