Julens godaste lingonbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.85 (26 betyg)

Saftigt och gott bröd med smak av lingon.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 3.5 dl rågsikt
  • 3.5 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 0.5 liter filmjölk
  • 1 dl lingonsylt eller rårörda lingon
  • 0.75 dl sirap
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla 2 limpformar.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Häll i filmjölk, sylt och sirap och blanda till en jämn smet/deg.
  4. Fördela degen i limpformarna och grädda ca 40 min längst ner i ugnen.
  5. Låt brödet svalna något. Vänd upp på galler och låt kallna under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2018-01-10

Till Helena: Det ska vara två stycken 1.5 litersformar

Checkbox Coop

2018-01-10

Till Per: Det stämmer med 40 min i ugn på 175°. Observera att degen ska fördelas i två formar.

Per

2017-12-26

Tiden i ugnen verkar inte stämma. Fick sätta in ungefär 30 minuter ytterligare, alltså minst 1:15.

Helena

2016-01-04

Ska det vara 1.1/2 literformar eller 2 liter?

Louise

2015-12-25

Ska vara 1/2dl vatten bara en gång. Tillsatte 1dl solroskärnor oxå.

Louise

2015-12-25

Tog 3 dl gräddfil och 2 dl keso + ca 1/2 dl vatten isf filmjölk och ca 1/2 dl vatten. Använde bara ca 2 msk mörk sirap. Mycket uppskattat på julbordet och är nu, 3 dagar senare, ännu godare.

Robert

2014-12-16

Kan skippa eller minska sirapen. Använd även rågkross och grovt rågmjöl! Ta i russin!

elisabet

2014-08-29

jättegott , köper inte bröd

Camilla

2013-12-21

Hackade ner torkade aprikoser och katrinplommon, så gott

Margaretha

2013-12-18

Använd mörk sirap.

Ing-Marie

2013-12-17

Gott!

Lasse

2013-12-09

Supergott!

Liknande recept

Spara recept

Enkel cheesecake i glas

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Bröd med Kesella

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Dinkelscones

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vörtlimpor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Nässelscones

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Glutenfri majslimpa med pumpakärnor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Glutenfri filmjölkslimpa

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 3.5 dl rågsikt
  • 3.5 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 0.5 liter filmjölk
  • 1 dl lingonsylt eller rårörda lingon
  • 0.75 dl sirap
  • 1 tsk salt

Julens godaste lingonbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.85 (26 betyg)

Saftigt och gott bröd med smak av lingon.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla 2 limpformar.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Häll i filmjölk, sylt och sirap och blanda till en jämn smet/deg.
  4. Fördela degen i limpformarna och grädda ca 40 min längst ner i ugnen.
  5. Låt brödet svalna något. Vänd upp på galler och låt kallna under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2018-01-10

Till Helena: Det ska vara två stycken 1.5 litersformar

Checkbox Coop

2018-01-10

Till Per: Det stämmer med 40 min i ugn på 175°. Observera att degen ska fördelas i två formar.

Per

2017-12-26

Tiden i ugnen verkar inte stämma. Fick sätta in ungefär 30 minuter ytterligare, alltså minst 1:15.

Helena

2016-01-04

Ska det vara 1.1/2 literformar eller 2 liter?

Louise

2015-12-25

Ska vara 1/2dl vatten bara en gång. Tillsatte 1dl solroskärnor oxå.

Louise

2015-12-25

Tog 3 dl gräddfil och 2 dl keso + ca 1/2 dl vatten isf filmjölk och ca 1/2 dl vatten. Använde bara ca 2 msk mörk sirap. Mycket uppskattat på julbordet och är nu, 3 dagar senare, ännu godare.

Robert

2014-12-16

Kan skippa eller minska sirapen. Använd även rågkross och grovt rågmjöl! Ta i russin!

elisabet

2014-08-29

jättegott , köper inte bröd

Camilla

2013-12-21

Hackade ner torkade aprikoser och katrinplommon, så gott

Margaretha

2013-12-18

Använd mörk sirap.

Ing-Marie

2013-12-17

Gott!

Lasse

2013-12-09

Supergott!

Liknande recept

Spara recept

Enkel cheesecake i glas

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Bröd med Kesella

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Dinkelscones

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vörtlimpor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Nässelscones

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Glutenfri majslimpa med pumpakärnor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Glutenfri filmjölkslimpa

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)