För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Julens godaste lingonbröd

Betyg (1-5):
3.96 (24 betyg)

Saftigt och gott bröd med smak av lingon.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 3.5 dl rågsikt
  • 3.5 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 0.5 liter filmjölk
  • 1 dl lingonsylt eller rårörda lingon
  • 0.75 dl sirap
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla 2 limpformar.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Häll i filmjölk, sylt och sirap och blanda till en jämn smet/deg.
  4. Fördela degen i limpformarna och grädda ca 40 min längst ner i ugnen.
  5. Låt brödet svalna något. Vänd upp på galler och låt kallna under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-01-10

Till Helena: Det ska vara två stycken 1.5 litersformar

Coop webbredaktör

2018-01-10

Till Per: Det stämmer med 40 min i ugn på 175°. Observera att degen ska fördelas i två formar.

Per

2017-12-26

Tiden i ugnen verkar inte stämma. Fick sätta in ungefär 30 minuter ytterligare, alltså minst 1:15.

Helena

2016-01-04

Ska det vara 1.1/2 literformar eller 2 liter?

Louise

2015-12-25

Ska vara 1/2dl vatten bara en gång. Tillsatte 1dl solroskärnor oxå.

Louise

2015-12-25

Tog 3 dl gräddfil och 2 dl keso + ca 1/2 dl vatten isf filmjölk och ca 1/2 dl vatten. Använde bara ca 2 msk mörk sirap. Mycket uppskattat på julbordet och är nu, 3 dagar senare, ännu godare.

Robert

2014-12-16

Kan skippa eller minska sirapen. Använd även rågkross och grovt rågmjöl! Ta i russin!

elisabet

2014-08-29

jättegott , köper inte bröd

Camilla

2013-12-21

Hackade ner torkade aprikoser och katrinplommon, så gott

Margaretha

2013-12-18

Använd mörk sirap.

Ing-Marie

2013-12-17

Gott!

Lasse

2013-12-09

Supergott!

Liknande recept

Kesellabröd

(41)

Siktkaka

(17)

Glutenfri filmjölkslimpa

(6)

Dinkelscones

(7)

Glutenfri majslimpa med pumpakärnor

(6)

Nässelscones

(3)

Fillimpa med fikon, gula russin och valnötter

(21)

Hallonsmoothie

(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 3.5 dl rågsikt
  • 3.5 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 0.5 liter filmjölk
  • 1 dl lingonsylt eller rårörda lingon
  • 0.75 dl sirap
  • 1 tsk salt

Julens godaste lingonbröd

Betyg (1-5):
3.96 (24 betyg)

Saftigt och gott bröd med smak av lingon.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla 2 limpformar.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Häll i filmjölk, sylt och sirap och blanda till en jämn smet/deg.
  4. Fördela degen i limpformarna och grädda ca 40 min längst ner i ugnen.
  5. Låt brödet svalna något. Vänd upp på galler och låt kallna under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-01-10

Till Helena: Det ska vara två stycken 1.5 litersformar

Coop webbredaktör

2018-01-10

Till Per: Det stämmer med 40 min i ugn på 175°. Observera att degen ska fördelas i två formar.

Per

2017-12-26

Tiden i ugnen verkar inte stämma. Fick sätta in ungefär 30 minuter ytterligare, alltså minst 1:15.

Helena

2016-01-04

Ska det vara 1.1/2 literformar eller 2 liter?

Louise

2015-12-25

Ska vara 1/2dl vatten bara en gång. Tillsatte 1dl solroskärnor oxå.

Louise

2015-12-25

Tog 3 dl gräddfil och 2 dl keso + ca 1/2 dl vatten isf filmjölk och ca 1/2 dl vatten. Använde bara ca 2 msk mörk sirap. Mycket uppskattat på julbordet och är nu, 3 dagar senare, ännu godare.

Robert

2014-12-16

Kan skippa eller minska sirapen. Använd även rågkross och grovt rågmjöl! Ta i russin!

elisabet

2014-08-29

jättegott , köper inte bröd

Camilla

2013-12-21

Hackade ner torkade aprikoser och katrinplommon, så gott

Margaretha

2013-12-18

Använd mörk sirap.

Ing-Marie

2013-12-17

Gott!

Lasse

2013-12-09

Supergott!

Liknande recept

Kesellabröd

(41)

Siktkaka

(17)

Glutenfri filmjölkslimpa

(6)

Dinkelscones

(7)

Glutenfri majslimpa med pumpakärnor

(6)

Nässelscones

(3)

Fillimpa med fikon, gula russin och valnötter

(21)

Hallonsmoothie

(8)