Jordnötsplättar

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

”Servera de läckra plättarna till middag med matiga grönsaker och ris, eller som förrätt.”

Tillagningstid: 30 min
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 0.5 st röd chili, urkärnad och finhackad
  • 1 citrongräs, finhackat
  • 2 limeblad (färska eller torkade)
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl grovhackad koriander
  • 1 morot (70 g), riven
  • 2 ägg
  • 1 lime, pressad saft (0,5 dl)
  • 0.5 dl kikärts mjöl
  • 1 msk naturell olja till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Grön currydipp
  • 2 msk grön currypasta
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 kruka koriander (blad och stjälkar)
  • 0.5 dl pressad limesaft
  • 2 msk majonnäs

Gör så här

  1. Mixa ihop alla ingredienser utom kikärtsmjölet till en smet. Tillsätt mjölet och mixa snabbt ihop. Låt vila 5–10 min.
  2. Värm en plättlagg eller stekpanna och stek de syrliga plättarna i olja till gyllene färg på båda sidor. Servera direkt med dippsåsen. Citrongräs och limeblad kan uteslutas.

Grön currydipp:

  1. Koka upp kokosmjölken med currypastan. Låt kallna. Mixa med koriandern till en slät grön sås. Blanda med limesaft och majonnäs. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2016-10-07

De gjorde en supersuccé hos barnen.

Liknande recept

Rostbiff med currypotatissallad

(8)

Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé

(35)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Kryddiga honungsribs

(17)

Lax med ingefära, chili och lime

(22)

Pumpapaj

(13)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 0.5 st röd chili, urkärnad och finhackad
  • 1 citrongräs, finhackat
  • 2 limeblad (färska eller torkade)
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl grovhackad koriander
  • 1 morot (70 g), riven
  • 2 ägg
  • 1 lime, pressad saft (0,5 dl)
  • 0.5 dl kikärts mjöl
  • 1 msk naturell olja till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Grön currydipp
  • 2 msk grön currypasta
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 kruka koriander (blad och stjälkar)
  • 0.5 dl pressad limesaft
  • 2 msk majonnäs

Jordnötsplättar

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

”Servera de läckra plättarna till middag med matiga grönsaker och ris, eller som förrätt.”

Tillagningstid: 30 min
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa ihop alla ingredienser utom kikärtsmjölet till en smet. Tillsätt mjölet och mixa snabbt ihop. Låt vila 5–10 min.
  2. Värm en plättlagg eller stekpanna och stek de syrliga plättarna i olja till gyllene färg på båda sidor. Servera direkt med dippsåsen. Citrongräs och limeblad kan uteslutas.

Grön currydipp:

  1. Koka upp kokosmjölken med currypastan. Låt kallna. Mixa med koriandern till en slät grön sås. Blanda med limesaft och majonnäs. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2016-10-07

De gjorde en supersuccé hos barnen.

Liknande recept

Rostbiff med currypotatissallad

(8)

Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé

(35)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Kryddiga honungsribs

(17)

Lax med ingefära, chili och lime

(22)

Pumpapaj

(13)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies