Jordgubbstrifle

Betyg (1-5):
3 (15 betyg)

Sötsyrlig och piffig efterrätt i läckra glas.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 35 st maränger
  • 1 liter jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl lemon curd
  • Garnering:
  • 0.5 dl flagad mandel
  • Lemon curd:
  • 3 ägg
  • 3.5 dl strösocker
  • 2 citron, rivet skal
  • 125 g rumsvarmt smör

Gör så här

Jordgubstrifle

  1. Krossa marängerna grovt. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i klyftor. Lättvispa grädden. Varva alla ingredienser och lemon curd i portionsglas.

Lemon curd

  1. Vispa ihop ägg, strösocker och saften av citroner i en rostfri bunke. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten (vattenbad). Vispa lätt tills smeten tjocknar, ca 6-7 minuter.
  2. Ta bunken av spisen. Skär smöret i små kuber och vispa ner det i lemoncurden. Låt svalna helt och rör i citronskalet. Fördela i väl rengjorda burkar.

Tips

Lemoncurd finns att köpa i de flesta affärer och brukar då stå bland marmeladen. Den kan vara lite fastare i konsistensen än vad hemgjord är så rör ut den i lite citronsaft så att den blir lösare. Men prova gärna att göra egen som har en friskare sma...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

(0)

Hasselnötsmusslor med hjortron

(6)

Rabarber- och jordgubbsmousse

(17)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Zabaionekräm med bär och kanderade hasselnötter

(19)

Mjuk pepparkaka med kolasås och lingon

(28)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Säbytårta med pekannötter och björnbär

(21)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 35 st maränger
  • 1 liter jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl lemon curd
  • Garnering:
  • 0.5 dl flagad mandel
  • Lemon curd:
  • 3 ägg
  • 3.5 dl strösocker
  • 2 citron, rivet skal
  • 125 g rumsvarmt smör

Jordgubbstrifle

Betyg (1-5):
3 (15 betyg)

Sötsyrlig och piffig efterrätt i läckra glas.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Jordgubstrifle

  1. Krossa marängerna grovt. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i klyftor. Lättvispa grädden. Varva alla ingredienser och lemon curd i portionsglas.

Lemon curd

  1. Vispa ihop ägg, strösocker och saften av citroner i en rostfri bunke. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten (vattenbad). Vispa lätt tills smeten tjocknar, ca 6-7 minuter.
  2. Ta bunken av spisen. Skär smöret i små kuber och vispa ner det i lemoncurden. Låt svalna helt och rör i citronskalet. Fördela i väl rengjorda burkar.

Tips

Lemoncurd finns att köpa i de flesta affärer och brukar då stå bland marmeladen. Den kan vara lite fastare i konsistensen än vad hemgjord är så rör ut den i lite citronsaft så att den blir lösare. Men prova gärna att göra egen som har en friskare sma...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

(0)

Hasselnötsmusslor med hjortron

(6)

Rabarber- och jordgubbsmousse

(17)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Zabaionekräm med bär och kanderade hasselnötter

(19)

Mjuk pepparkaka med kolasås och lingon

(28)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Säbytårta med pekannötter och björnbär

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies