
Jordgubbstrifle
Sötsyrlig och piffig efterrätt i läckra glas.
- 35 st maränger
- 1 liter jordgubbar
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl lemon curd
- Garnering:
- 0.5 dl flagad mandel
- Lemon curd:
- 3 ägg
- 3.5 dl strösocker
- 2 citron, rivet skal
- 125 g rumsvarmt smör
Gör så här
Jordgubstrifle
- Krossa marängerna grovt. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i klyftor. Lättvispa grädden. Varva alla ingredienser och lemon curd i portionsglas.
Lemon curd
- Vispa ihop ägg, strösocker och saften av citroner i en rostfri bunke. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten (vattenbad). Vispa lätt tills smeten tjocknar, ca 6-7 minuter.
- Ta bunken av spisen. Skär smöret i små kuber och vispa ner det i lemoncurden. Låt svalna helt och rör i citronskalet. Fördela i väl rengjorda burkar.
Tips

Lemoncurd finns att köpa i de flesta affärer och brukar då stå bland marmeladen. Den kan vara lite fastare i konsistensen än vad hemgjord är så rör ut den i lite citronsaft så att den blir lösare. Men prova gärna att göra egen som har en friskare sma...
Liknande recept
Jordgubbstrifle
Sötsyrlig och piffig efterrätt i läckra glas.
Gör så här
Jordgubstrifle
- Krossa marängerna grovt. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i klyftor. Lättvispa grädden. Varva alla ingredienser och lemon curd i portionsglas.
Lemon curd
- Vispa ihop ägg, strösocker och saften av citroner i en rostfri bunke. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten (vattenbad). Vispa lätt tills smeten tjocknar, ca 6-7 minuter.
- Ta bunken av spisen. Skär smöret i små kuber och vispa ner det i lemoncurden. Låt svalna helt och rör i citronskalet. Fördela i väl rengjorda burkar.
Tips

Lemoncurd finns att köpa i de flesta affärer och brukar då stå bland marmeladen. Den kan vara lite fastare i konsistensen än vad hemgjord är så rör ut den i lite citronsaft så att den blir lösare. Men prova gärna att göra egen som har en friskare sma...
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!