Jordgubbstiramisu

Betyg (1-5):
4.5 (28 betyg)

Verkligt lyxig feeling på ”tårtan”, som ändå enkelt kan göras i sommarköket

Tillagningstid: 35 min
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 500 g mascarpone
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl koncentrerad flädersaft
  • 1 vaniljstång
  • 2 liter jordgubbar
  • 1 dl vatten
  • 200 g savoiardikex

Gör så här

  1. Lägg mascarpone, grädde, socker och hälften av saften i en bunke. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Tillsätt dem.
  2. Vispa med elvisp till en fluffig kräm. Ansa och skiva jordgubbarna. Häll resten av saften i en djup tallrik. Tillsätt 1 dl vatten.
  3. Doppa kexen i saften och varva med jordgubbar och kräm i en stor skål. Toppa med jordgubbar och garnera med t ex jordgubbsblad och blommorna (eller mynta/citronmeliss.)

Tips

Om du inte har en stor glasskål kan du göra varvade portioner i glas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ellen

2018-06-18

Dundersuccé! Bakade denna förra midsommar och mina vänner har önskat den till denna midsommar igen! Vacker och supergod. Det blir en rejäl sats men det blev inget över ändå!

Åt för mycket

2017-07-21

Smakar jättegott! Dock blev det mycket tiramisu för oss. Så det kan vara lämpligt att fundera på hur mycket man behöver.

Liknande recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Hallontarte

(34)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Vit chokladtryffel

(36)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Banoffee-paj

(83)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g mascarpone
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl koncentrerad flädersaft
  • 1 vaniljstång
  • 2 liter jordgubbar
  • 1 dl vatten
  • 200 g savoiardikex

Jordgubbstiramisu

Betyg (1-5):
4.5 (28 betyg)

Verkligt lyxig feeling på ”tårtan”, som ändå enkelt kan göras i sommarköket

Tillagningstid: 35 min
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg mascarpone, grädde, socker och hälften av saften i en bunke. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Tillsätt dem.
  2. Vispa med elvisp till en fluffig kräm. Ansa och skiva jordgubbarna. Häll resten av saften i en djup tallrik. Tillsätt 1 dl vatten.
  3. Doppa kexen i saften och varva med jordgubbar och kräm i en stor skål. Toppa med jordgubbar och garnera med t ex jordgubbsblad och blommorna (eller mynta/citronmeliss.)

Tips

Om du inte har en stor glasskål kan du göra varvade portioner i glas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ellen

2018-06-18

Dundersuccé! Bakade denna förra midsommar och mina vänner har önskat den till denna midsommar igen! Vacker och supergod. Det blir en rejäl sats men det blev inget över ändå!

Åt för mycket

2017-07-21

Smakar jättegott! Dock blev det mycket tiramisu för oss. Så det kan vara lämpligt att fundera på hur mycket man behöver.

Liknande recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Hallontarte

(34)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Vit chokladtryffel

(36)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Banoffee-paj

(83)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies