Jordgubbssalsa med vit chokladmousse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.09 (47 betyg)

Fräsch fruktsallad med jordgubbar, kiwi och physalis blir ett färgglatt täcke till den söta och lena moussen.

Tillagningstid: 15 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 250 g vit blockchoklad
  • 250 g Kesella
  • Jordgubbssalsa:
  • 3 dl jordgubbar i små tärningar
  • 3 kiwi i små tärningar
  • 80 g physalis i klyftor
  • 0.5 dl hackad mynta
  • 2 tsk flytande honung eller råsocker

Gör så här

  1. Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron enligt anvisning på förpackningen. Blanda den smälta chokladen med kesellan. Rör ner grädden.
  2. Fördela fyllningen i små glas och ställ i kylen att stelna minst 2 timmar.
  3. Blanda alla ingredienser till salsan. Låt den dra i kylen. Skeda den över moussen vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth Fedor

2011-12-14

Den här är bättre då det är lite mer av chokladmoussen.

Liknande recept

Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Jordgubbssoppa med marshmallows

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

Betyg
Betyg
(15)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 250 g vit blockchoklad
  • 250 g Kesella
  • Jordgubbssalsa:
  • 3 dl jordgubbar i små tärningar
  • 3 kiwi i små tärningar
  • 80 g physalis i klyftor
  • 0.5 dl hackad mynta
  • 2 tsk flytande honung eller råsocker

Jordgubbssalsa med vit chokladmousse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.09 (47 betyg)

Fräsch fruktsallad med jordgubbar, kiwi och physalis blir ett färgglatt täcke till den söta och lena moussen.

Tillagningstid: 15 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron enligt anvisning på förpackningen. Blanda den smälta chokladen med kesellan. Rör ner grädden.
  2. Fördela fyllningen i små glas och ställ i kylen att stelna minst 2 timmar.
  3. Blanda alla ingredienser till salsan. Låt den dra i kylen. Skeda den över moussen vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth Fedor

2011-12-14

Den här är bättre då det är lite mer av chokladmoussen.

Liknande recept

Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Jordgubbssoppa med marshmallows

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

Betyg
Betyg
(15)