Jordgubbssalsa med vit chokladmousse

Betyg (1-5):
3.07 (46 betyg)

Fräsch fruktsallad med jordgubbar, kiwi och physalis blir ett färgglatt täcke till den söta och lena moussen.

Tillagningstid: 15 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 250 g vit blockchoklad
  • 250 g kesella
  • Jordgubbssalsa:
  • 3 dl jordgubbar i små tärningar
  • 3 kiwi i små tärningar
  • 80 g physalis i klyftor
  • 0.5 dl hackad mynta
  • 2 tsk flytande honung eller råsocker

Gör så här

  1. Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron enligt anvisning på förpackningen. Blanda den smälta chokladen med kesellan. Rör ner grädden.
  2. Fördela fyllningen i små glas och ställ i kylen att stelna minst 2 timmar.
  3. Blanda alla ingredienser till salsan. Låt den dra i kylen. Skeda den över moussen vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth Fedor

2011-12-14

Den här är bättre då det är lite mer av chokladmoussen.

Liknande recept

Snabba marängbakelser

(1)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Havreflarn med kardemummafyllning och färska bär

(1)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Blåbärscocotter

(19)

Hallontarte

(34)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 250 g vit blockchoklad
  • 250 g kesella
  • Jordgubbssalsa:
  • 3 dl jordgubbar i små tärningar
  • 3 kiwi i små tärningar
  • 80 g physalis i klyftor
  • 0.5 dl hackad mynta
  • 2 tsk flytande honung eller råsocker

Jordgubbssalsa med vit chokladmousse

Betyg (1-5):
3.07 (46 betyg)

Fräsch fruktsallad med jordgubbar, kiwi och physalis blir ett färgglatt täcke till den söta och lena moussen.

Tillagningstid: 15 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron enligt anvisning på förpackningen. Blanda den smälta chokladen med kesellan. Rör ner grädden.
  2. Fördela fyllningen i små glas och ställ i kylen att stelna minst 2 timmar.
  3. Blanda alla ingredienser till salsan. Låt den dra i kylen. Skeda den över moussen vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth Fedor

2011-12-14

Den här är bättre då det är lite mer av chokladmoussen.

Liknande recept

Snabba marängbakelser

(1)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Havreflarn med kardemummafyllning och färska bär

(1)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Blåbärscocotter

(19)

Hallontarte

(34)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies