Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

Betyg (1-5):
2.56 (9 betyg)

Snygga somriga bakverk med jordgubbar. Perfekt för kalaset!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200-225º
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 200 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 liter jordgubbar
  • Formarna:
  • 30 st mazarinformar i plåt alternativt muffinsformar
  • 2 msk smör
  • 2 dl kokosflingor
  • Topping:
  • 4 dl matyoghurt
  • 1 dl florsocker
  • 0.5 vaniljstång
  • Till garnering:
  • 30 st jordgubbar

Gör så här

  1. Låt yoghurten till toppingen rinna av i kaffefilter eller i en ren kökshandduk över natten eller i minst 3 timmar. Blanda med florsocker och frön från vaniljstång. Fyll en spritspåse med toppingen och lägg i kylen så länge.
  2. Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Tillsätt vispgrädde och eventuellt citronskal. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i halvor.
  3. Smörj och strö kokosflingor i formarna. Används engångsmuffinsformar behöver de inte smörjas. Fyll formarna till 2/3 med smet. Fördela jordgubbarna i formarna, tryck ner dem lätt. Grädda dem mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills de har fått fin färg och känns klara med provnål. Låt dem svalna helt.
  4. Spritsa eller bred topping på varje muffins. Garnera med jordgubbar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(9)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Vattenmelonsoppa

(0)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(9)

Hallonsmoothie

(8)

Saffranskladdkaka

(28)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 200 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 liter jordgubbar
  • Formarna:
  • 30 st mazarinformar i plåt alternativt muffinsformar
  • 2 msk smör
  • 2 dl kokosflingor
  • Topping:
  • 4 dl matyoghurt
  • 1 dl florsocker
  • 0.5 vaniljstång
  • Till garnering:
  • 30 st jordgubbar

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

Betyg (1-5):
2.56 (9 betyg)

Snygga somriga bakverk med jordgubbar. Perfekt för kalaset!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200-225º
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt yoghurten till toppingen rinna av i kaffefilter eller i en ren kökshandduk över natten eller i minst 3 timmar. Blanda med florsocker och frön från vaniljstång. Fyll en spritspåse med toppingen och lägg i kylen så länge.
  2. Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Tillsätt vispgrädde och eventuellt citronskal. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i halvor.
  3. Smörj och strö kokosflingor i formarna. Används engångsmuffinsformar behöver de inte smörjas. Fyll formarna till 2/3 med smet. Fördela jordgubbarna i formarna, tryck ner dem lätt. Grädda dem mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills de har fått fin färg och känns klara med provnål. Låt dem svalna helt.
  4. Spritsa eller bred topping på varje muffins. Garnera med jordgubbar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(9)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Vattenmelonsoppa

(0)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(9)

Hallonsmoothie

(8)

Saffranskladdkaka

(28)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies