
Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping
Betyg (1-5):
Snygga somriga bakverk med jordgubbar. Perfekt för kalaset!
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200-225º
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 200 g smör
- 2.5 dl strösocker
- 3 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl vispgrädde
- 1 citron, rivet skal
- 0.5 liter jordgubbar
- Formarna:
- 30 st mazarinformar i plåt alternativt muffinsformar
- 2 msk smör
- 2 dl kokosflingor
- Topping:
- 4 dl matyoghurt
- 1 dl florsocker
- 0.5 vaniljstång
- Till garnering:
- 30 st jordgubbar
Gör så här
- Låt yoghurten till toppingen rinna av i kaffefilter eller i en ren kökshandduk över natten eller i minst 3 timmar. Blanda med florsocker och frön från vaniljstång. Fyll en spritspåse med toppingen och lägg i kylen så länge.
- Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Tillsätt vispgrädde och eventuellt citronskal. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i halvor.
- Smörj och strö kokosflingor i formarna. Används engångsmuffinsformar behöver de inte smörjas. Fyll formarna till 2/3 med smet. Fördela jordgubbarna i formarna, tryck ner dem lätt. Grädda dem mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills de har fått fin färg och känns klara med provnål. Låt dem svalna helt.
- Spritsa eller bred topping på varje muffins. Garnera med jordgubbar.
Liknande recept
Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping
Betyg (1-5):
Snygga somriga bakverk med jordgubbar. Perfekt för kalaset!
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200-225º
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Låt yoghurten till toppingen rinna av i kaffefilter eller i en ren kökshandduk över natten eller i minst 3 timmar. Blanda med florsocker och frön från vaniljstång. Fyll en spritspåse med toppingen och lägg i kylen så länge.
- Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Tillsätt vispgrädde och eventuellt citronskal. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i halvor.
- Smörj och strö kokosflingor i formarna. Används engångsmuffinsformar behöver de inte smörjas. Fyll formarna till 2/3 med smet. Fördela jordgubbarna i formarna, tryck ner dem lätt. Grädda dem mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills de har fått fin färg och känns klara med provnål. Låt dem svalna helt.
- Spritsa eller bred topping på varje muffins. Garnera med jordgubbar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!