
Jordgubbsmoussetårta med browniebotten
Betyg (1-5):
Underbart god jordgubbsmousse som toppas på en browniebotten, Perfekt sommartårta.
Tillagningstid: 45 min + tid i kylen
Ugnstemperatur:150º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Browniebotten
- 150 g smör
- 2.5 dl strösocker
- 2 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 3 ägg
- 2 dl vetemjöl
- Jordgubbsmousse
- 4 gelatinblad
- 500 g jordgubbar
- 1.5 dl florsocker
- 3 dl vispgrädde
Gör så här
- Browniebotten: Spänn ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Smöra och bröa kanten. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Ta från värmen och rör ner socker, kakao, vaniljsocker och salt. Rör i äggen ett i taget.
- Tillsätt mjölet och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt brownien svalna helt. Ställ i kylen så den blir helt kall. Ta kakan ur formen. Diska formens kant från smulor och lägg tillbaka browniebotten i formen.
Jordgubbsmousse
- Blötlägg gelatinbladen ca 5 min. Lägg undan 100 g jordgubbar till garnering. Mixa resterande jordgubbar slätt med florsockret. Vispa grädden fluffig. Värm lite av de mixade jordgubbarna och smält ner gelatinbladen. Rör ihop med resterande jordgubbsmix. Vänd ner grädden och häll jordgubbsmoussen över browniebotten i formen. Ställ kallt minst 3 tim.
Servering
Garnera med
jordgubbar, mynta
och ätbara blommor.
Liknande recept
Jordgubbsmoussetårta med browniebotten
Betyg (1-5):
Underbart god jordgubbsmousse som toppas på en browniebotten, Perfekt sommartårta.
Tillagningstid: 45 min + tid i kylen
Ugnstemperatur:150º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Browniebotten: Spänn ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Smöra och bröa kanten. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Ta från värmen och rör ner socker, kakao, vaniljsocker och salt. Rör i äggen ett i taget.
- Tillsätt mjölet och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt brownien svalna helt. Ställ i kylen så den blir helt kall. Ta kakan ur formen. Diska formens kant från smulor och lägg tillbaka browniebotten i formen.
Jordgubbsmousse
- Blötlägg gelatinbladen ca 5 min. Lägg undan 100 g jordgubbar till garnering. Mixa resterande jordgubbar slätt med florsockret. Vispa grädden fluffig. Värm lite av de mixade jordgubbarna och smält ner gelatinbladen. Rör ihop med resterande jordgubbsmix. Vänd ner grädden och häll jordgubbsmoussen över browniebotten i formen. Ställ kallt minst 3 tim.
Servering
Garnera med
jordgubbar, mynta
och ätbara blommor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-06-15
Hej Jannicke. 2 dl är riktigt. Mvh Maja (redaktör)
2020-06-11
Ursäkta men ska det verkligen vara 2 dl kakao i botten
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Coop
2020-06-15
Hej Jannicke. 2 dl är riktigt. Mvh Maja (redaktör)
Jannicke Österlind
2020-06-11
Ursäkta men ska det verkligen vara 2 dl kakao i botten