Jordgubbsmousse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Festlig jordgubbsmousse som serveras i glas. Jordgubbar i Prosecco som serveras med len jordgubbsmousse. Toppa med jordgubbar och lyxigt guldpudrad Noblessechoklad.

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim i kylen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen ca 5 min i kallt vatten. Rör äggvita med socker i en bunke, gärna av metall, över vattenbad tills sockret smält. Ta från värmen och vispa med elvisp till en glansig maräng, ca 5 min.
  2. Mixa jordgubbarna till en puré och blanda med proseccon. Vispa grädden fluffig. Smält gelatinbladen försiktigt i en kastrull och rör ner ca 1 dl av jordgubbspurén. Vänd varsamt ner resterande puré och vispad grädde i marängen. Rör till sist ner gelatinet. Låt moussen stå ca 1 tim i kylen.

Vid servering:

  1. Tärna jordgubbarna fint och lägg i serveringsglas. Häll på lite prosecco och skeda eller spritsa i moussen. Pensla noblessbladen med vatten och doppa i guldpulver. Stick ner i moussen tillsammans med en jordgubbshalva.

Servering

Servera samma dag som moussen tillagas.

Tips

Använd gärna flädercider som ett alkoholfritt alternativ.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-01-02

Att tipsa om färska jordgubbar till nyårsafton, hur tänkte ni där? #klimatosmart

Liknande recept

Spara recept

Päron- och hallonpaj med kardemummasås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lingonkokta päron med vaniljcreme

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Tortillachips med dipp och frukt

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Jordgubbar i apelsin- och passionsfruktslag

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Proteinpannkaka med bär

Betyg
Betyg
(9)

Jordgubbsmousse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Festlig jordgubbsmousse som serveras i glas. Jordgubbar i Prosecco som serveras med len jordgubbsmousse. Toppa med jordgubbar och lyxigt guldpudrad Noblessechoklad.

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim i kylen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen ca 5 min i kallt vatten. Rör äggvita med socker i en bunke, gärna av metall, över vattenbad tills sockret smält. Ta från värmen och vispa med elvisp till en glansig maräng, ca 5 min.
  2. Mixa jordgubbarna till en puré och blanda med proseccon. Vispa grädden fluffig. Smält gelatinbladen försiktigt i en kastrull och rör ner ca 1 dl av jordgubbspurén. Vänd varsamt ner resterande puré och vispad grädde i marängen. Rör till sist ner gelatinet. Låt moussen stå ca 1 tim i kylen.

Vid servering:

  1. Tärna jordgubbarna fint och lägg i serveringsglas. Häll på lite prosecco och skeda eller spritsa i moussen. Pensla noblessbladen med vatten och doppa i guldpulver. Stick ner i moussen tillsammans med en jordgubbshalva.

Servering

Servera samma dag som moussen tillagas.

Tips

Använd gärna flädercider som ett alkoholfritt alternativ.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-01-02

Att tipsa om färska jordgubbar till nyårsafton, hur tänkte ni där? #klimatosmart

Liknande recept

Spara recept

Päron- och hallonpaj med kardemummasås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lingonkokta päron med vaniljcreme

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Tortillachips med dipp och frukt

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Jordgubbar i apelsin- och passionsfruktslag

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Proteinpannkaka med bär

Betyg
Betyg
(9)