Jordgubbar med citronkräm och maränger

Betyg (1-5):
4.43 (21 betyg)

Grädde, jordgubbar, maränger med citronkräm är en perfekt kombination.

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 6 dl vispgrädde
  • 2 liter vaniljglass
  • 150 g maränger
  • 2 liter skivade färska jordgubbar
  • 50 g rostade mandelspån
  • Citronkräm:
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 msk rivet citronskal
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 100 g rumsvarmt smör

Gör så här

  1. Blanda ägg, socker, citronskal och citronsaft i en kastrull. Värm på medelvärme under omrörning cirka 4 minuter, tills blandningen tjocknar och första bubblan syns.
  2. Lyft kastrullen från värmen och vispa ner smöret, lite i taget. Låt krämen kallna.
  3. Vispa grädden. Varva glass, grädde, citronkräm, maränger och jordgubbar i en stor skål. Strö över mandelspån och servera direkt.

Tips

Om det blir över, frys in och du har en jättegod glass att ta fram senare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Semlan

2015-10-25

Underbar toppen👍🏻👍🏻

Viktoria Bernhold

2013-08-08

Mycket gott! Både barn och vuxna gillar, i alla fall hos oss.

mica

2013-01-02

Suverän efterrätt som vi gjort succé med - en klar favorit!

Maria Gustafsson

2012-07-10

Ljuvligt dessert. Smakade den på midsommar första gången och alla tyckte om den. Rekommenderas starkt : )

Majsan

2012-06-07

Fantastiskt gott, gjorde succe på min Tjejmiddag! Alla ville ha receptet!

Liknande recept

Hallon- och apelsinsemifreddo

(27)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Tortillachips med dipp och frukt

(1)

Proteinpannkaka med bär

(8)

Rabarber- och jordgubbsmousse

(17)

Grillade fruktspett

(18)

Rabarber-gino med glass

(5)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 6 dl vispgrädde
  • 2 liter vaniljglass
  • 150 g maränger
  • 2 liter skivade färska jordgubbar
  • 50 g rostade mandelspån
  • Citronkräm:
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 msk rivet citronskal
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 100 g rumsvarmt smör

Jordgubbar med citronkräm och maränger

Betyg (1-5):
4.43 (21 betyg)

Grädde, jordgubbar, maränger med citronkräm är en perfekt kombination.

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ägg, socker, citronskal och citronsaft i en kastrull. Värm på medelvärme under omrörning cirka 4 minuter, tills blandningen tjocknar och första bubblan syns.
  2. Lyft kastrullen från värmen och vispa ner smöret, lite i taget. Låt krämen kallna.
  3. Vispa grädden. Varva glass, grädde, citronkräm, maränger och jordgubbar i en stor skål. Strö över mandelspån och servera direkt.

Tips

Om det blir över, frys in och du har en jättegod glass att ta fram senare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Semlan

2015-10-25

Underbar toppen👍🏻👍🏻

Viktoria Bernhold

2013-08-08

Mycket gott! Både barn och vuxna gillar, i alla fall hos oss.

mica

2013-01-02

Suverän efterrätt som vi gjort succé med - en klar favorit!

Maria Gustafsson

2012-07-10

Ljuvligt dessert. Smakade den på midsommar första gången och alla tyckte om den. Rekommenderas starkt : )

Majsan

2012-06-07

Fantastiskt gott, gjorde succe på min Tjejmiddag! Alla ville ha receptet!

Liknande recept

Hallon- och apelsinsemifreddo

(27)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Tortillachips med dipp och frukt

(1)

Proteinpannkaka med bär

(8)

Rabarber- och jordgubbsmousse

(17)

Grillade fruktspett

(18)

Rabarber-gino med glass

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies