Jazzig tomat- och sherrysill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (2 betyg)

Ett sillrecept från restaurang Jazzköket - därav namnet.

Tillagningstid: 20 min + 2 tim i kylen
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 tsk råsocker
  • 2 msk sherry
  • 1 msk äppelcidervinäger

Gör så här

  1. Skölj sillfiléerna och skär i bitar.
  2. Stek lök och tomatpuré i olja 4 min, rör då och då.
  3. Lägg i cocktailtomater och låt puttra tills de faller sönder.
  4. Tillsätt socker, sherry och vinäger. Smaka av med nymalen svartpeppar. Låt blandningen kallna och vänd ner sillen. Låt sillen dra i kylen minst 2 tim.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citron- och fänkålssillsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Koreansk laxtartar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Matjessill med medelhavssmaker

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tomat- och kaprissill med körsbärstomater

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(84)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 tsk råsocker
  • 2 msk sherry
  • 1 msk äppelcidervinäger

Jazzig tomat- och sherrysill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (2 betyg)

Ett sillrecept från restaurang Jazzköket - därav namnet.

Tillagningstid: 20 min + 2 tim i kylen
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj sillfiléerna och skär i bitar.
  2. Stek lök och tomatpuré i olja 4 min, rör då och då.
  3. Lägg i cocktailtomater och låt puttra tills de faller sönder.
  4. Tillsätt socker, sherry och vinäger. Smaka av med nymalen svartpeppar. Låt blandningen kallna och vänd ner sillen. Låt sillen dra i kylen minst 2 tim.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citron- och fänkålssillsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Koreansk laxtartar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Matjessill med medelhavssmaker

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tomat- och kaprissill med körsbärstomater

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(84)