Japansk gurkpickles

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 1.5 gurka
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • Till servering:
  • sesamfrön, rostade
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Kärna ur gurkan och skär den i lite sneda bitar. Salta och låt stå ca 10 min. Häll bort vattnet som saltats ur.
  2. Blanda socker, soja, vinäger och olja till en marinad. Rör tills sockret har lösts upp. Blanda gurkan med marinaden.
  3. Strö över sesamfrön och chiliflakes vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Augusta

2014-09-01

Jag var lite lat och kärnade inte ur gurkan men skar den i tunna skivor istället. Det fungerade också och den smakar precis som på restaurang. Gott!

Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Bowl med sashimilax

(2)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Fish tacos deluxe

(30)

Pasta vongole

(10)

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 1.5 gurka
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • Till servering:
  • sesamfrön, rostade
  • chiliflakes

Japansk gurkpickles

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kärna ur gurkan och skär den i lite sneda bitar. Salta och låt stå ca 10 min. Häll bort vattnet som saltats ur.
  2. Blanda socker, soja, vinäger och olja till en marinad. Rör tills sockret har lösts upp. Blanda gurkan med marinaden.
  3. Strö över sesamfrön och chiliflakes vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Augusta

2014-09-01

Jag var lite lat och kärnade inte ur gurkan men skar den i tunna skivor istället. Det fungerade också och den smakar precis som på restaurang. Gott!

Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Bowl med sashimilax

(2)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Fish tacos deluxe

(30)

Pasta vongole

(10)

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies