Jamaican pepper steak

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.13 (15 betyg)

Så god kryddig Jamaicansk steak på entrecôte med paprika, tomat och lök. Recept ur kokboken: Roots av Kristian Smith.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g entrecôte / ryggbiff
  • 1 gul lök
  • 3 små paprikor, i olika färger
  • 1 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 msk oxfond
  • 0.5 tsk strösocker
  • 0.5 tsk hot sauce / sambal oelek/ tabasco
  • 2 tomater, tärnade
  • 2 tsk majsstärkelse

Gör så här

  1. Skiva/strimla köttet, ca 1 cm. Strimla lök och paprika tunt. Fräs löken i hälften av oljan i en stekpanna. Tillsätt vitlöken, stek lite till. Häll över på en tallrik.
  2. Höj värmen. Stek köttet lite i taget i resten av oljan till fin stekyta. Salta och peppra. För över köttet till tallriken med löken.
  3. Häll vatten, soja, fond, socker och hot sauce i pannan. Rör runt så det goda på botten lossnar. Tillsätt paprika och tomat, låt puttra ca 2 min under lock.
  4. Blanda 1/2 dl kallt vatten med majsstärkelsen. Häll ner i pannan under omrörning tills såsen tjocknat något. Vänd ner lök och köttet. Smaka ev av med mer peppar/hot sauce.

Tips

Både strimlat kött och i skivor går bra, men godast om köttet får behålla en rosa mitt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeanette

2020-10-17

Lätt att laga och fantastiska smaker!! Kommer definitivt göra detta flera gånger.

Checkbox Coop

2020-09-03

Hej Leif. Såsen ska koka ner så att den blir tjockare. Men tycker du ändå det är för mycket vatten kan du tillsätta lite i taget tills det får den konsistensen du vill ha. Mvh Maja/redaktör

Leif

2020-08-27

Ska det verkligen vara 2,5 dl vatten? Ser inte ut så på bilden..

Liknande recept

Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(78)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g entrecôte / ryggbiff
  • 1 gul lök
  • 3 små paprikor, i olika färger
  • 1 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 msk oxfond
  • 0.5 tsk strösocker
  • 0.5 tsk hot sauce / sambal oelek/ tabasco
  • 2 tomater, tärnade
  • 2 tsk majsstärkelse

Jamaican pepper steak

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.13 (15 betyg)

Så god kryddig Jamaicansk steak på entrecôte med paprika, tomat och lök. Recept ur kokboken: Roots av Kristian Smith.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skiva/strimla köttet, ca 1 cm. Strimla lök och paprika tunt. Fräs löken i hälften av oljan i en stekpanna. Tillsätt vitlöken, stek lite till. Häll över på en tallrik.
  2. Höj värmen. Stek köttet lite i taget i resten av oljan till fin stekyta. Salta och peppra. För över köttet till tallriken med löken.
  3. Häll vatten, soja, fond, socker och hot sauce i pannan. Rör runt så det goda på botten lossnar. Tillsätt paprika och tomat, låt puttra ca 2 min under lock.
  4. Blanda 1/2 dl kallt vatten med majsstärkelsen. Häll ner i pannan under omrörning tills såsen tjocknat något. Vänd ner lök och köttet. Smaka ev av med mer peppar/hot sauce.

Tips

Både strimlat kött och i skivor går bra, men godast om köttet får behålla en rosa mitt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeanette

2020-10-17

Lätt att laga och fantastiska smaker!! Kommer definitivt göra detta flera gånger.

Checkbox Coop

2020-09-03

Hej Leif. Såsen ska koka ner så att den blir tjockare. Men tycker du ändå det är för mycket vatten kan du tillsätta lite i taget tills det får den konsistensen du vill ha. Mvh Maja/redaktör

Leif

2020-08-27

Ska det verkligen vara 2,5 dl vatten? Ser inte ut så på bilden..

Liknande recept

Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(78)