Italienskt långkok med valentinhjärtan

Betyg (1-5):
3.24 (17 betyg)

Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 600 g högrev i grytbitar
  • 1 msk olja
  • 1 klyftad gul lök
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 2 skivade blekselleristjälkar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2.5 dl rödvin
  • 5 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad oxfond
  • 80 g skivad italiensk salami
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • 250 g färsk smördeg på rulle
  • 1 ägg
  • ev timjankvistar

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet. Salta och peppra och lägg köttet åt sidan. Stek lök, vitlök och selleri under omrörning i grytan någon minut. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare 2 min. Lägg i köttet och slå på vin, vatten och fond. Lägg i salami och fänkålsfrön. Låt koka under lock 1–1½ tim.
  2. Skär ut hjärtan ur smördegen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen tills de har fått fin färg, ca 10 min.
  3. Häll upp grytan i varma portionsformar och lägg på ett hjärtlock, garnera ev med timjan. Servera med ris eller potatispuré.

Tips

Tryck ut innehållet ur 2 salsicciakorvar istället för salamin.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(13)

Fläskkotlett i grönpepparsås

(22)

Oxrullader i gräddsås

(21)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Wallenbergare på lammfärs

(3)

Köttbullar med chèvre

(0)

Taco med röda linser

(13)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(8)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g högrev i grytbitar
  • 1 msk olja
  • 1 klyftad gul lök
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 2 skivade blekselleristjälkar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2.5 dl rödvin
  • 5 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad oxfond
  • 80 g skivad italiensk salami
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • 250 g färsk smördeg på rulle
  • 1 ägg
  • ev timjankvistar

Italienskt långkok med valentinhjärtan

Betyg (1-5):
3.24 (17 betyg)

Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet. Salta och peppra och lägg köttet åt sidan. Stek lök, vitlök och selleri under omrörning i grytan någon minut. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare 2 min. Lägg i köttet och slå på vin, vatten och fond. Lägg i salami och fänkålsfrön. Låt koka under lock 1–1½ tim.
  2. Skär ut hjärtan ur smördegen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen tills de har fått fin färg, ca 10 min.
  3. Häll upp grytan i varma portionsformar och lägg på ett hjärtlock, garnera ev med timjan. Servera med ris eller potatispuré.

Tips

Tryck ut innehållet ur 2 salsicciakorvar istället för salamin.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(13)

Fläskkotlett i grönpepparsås

(22)

Oxrullader i gräddsås

(21)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Wallenbergare på lammfärs

(3)

Köttbullar med chèvre

(0)

Taco med röda linser

(13)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies