Italienska frikadeller i tomat- och paprikasås

Betyg (1-5):
3.97 (130 betyg)

Den smakrika såsen är ljuvlig att vända ner spaghettin i!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Tomat- och paprikasås:
  • 1 burk grillad paprika i olja (ca 290 g)
  • 1 hackad gul lök
  • 3 rivna vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • Topping:
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl riven parmesan
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • Till servering:
  • spagetti

Gör så här

  1. Hacka de grillade paprikorna om de är i stora bitar. Stek lök, vitlök och paprika i lite olja från paprikan. Tillsätt tomatpurén. Stek någon minut under omrörning. Häll i krossade tomater och vatten, låt sjuda 10 min. Smaka av med salt. Mixa ev såsen.
  2. Blanda färsen med ägg, tomatpuré, parmesan, persilja, salt och peppar. Rulla ca 10 stora köttbullar, lägg ner dem i tomatsåsen och låt koka klart under lock, ca 20 min. Servera med nykokt pasta och toppa med persilja, parmesan och ev citronskal.

Tips

Gör sås och frikadeller dagen innan och koka bara pastan till servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Josefin

2019-03-12

Mycket gott!

Suzanne Clausen

2018-01-05

Gourme, så goda!

Rebecca

2017-04-23

Jättegott! Festlig nog att bjuda på vid fest. Rekommenderar linguine till.

Hanna webbredaktör

2016-12-19

Till Erika: Alla recept är provlagade så tiden ska stämma bra.

Annika

2016-12-17

Jag tycker receptet håller. Mycket gott 😊

Erika

2016-12-16

Otroligt god rätt och förhållandevis lätt att göra. Men varför skriver Coop att tillagnings-tiden är 35 minuter?? Det stämmer verkligen inte. Det tar minst 2 timmar eftersom frikadellerna behöver stå och puttra till sig ganska länge på svag värme.

Nadja

2016-11-15

Enkel och supergod rätt

Christoffer

2016-11-13

Ett enkelt och fantastiskt gott recept men kräver sin gryta om du ska tillaga 8 portioner och uppåt.

Sofie

2016-11-10

Supergott

Magdalena

2016-11-04

Supergott, vilken härlig fredagsmiddag!! Tack för toppenbra recept!!

Mabel Erika

2016-10-04

Glömde köpa persilja och grillad paprika. Stekte en strimlad röd paprika och kryddade med oregano och dragon. Väldigt gott! Tydlig parmesansmak.

Natalie

2016-01-23

Min nya favorit! Otroligt gott! Jag hade i paprikakrydda och lite chiliexplosion i köttfärssmeten. Det blev smakrikt utan att bli starkt. Gjorde egna vitlöksbröd med persilja på till. Passade så himla bra!

Dagmar Johanssson

2016-01-09

Ny favorit hos oss. Men jag använde Västerbottens ost istället för parmesan eftersom jag tycker den är godare.

Cecilia

2015-12-13

väldigt gott och lätt att göra!!!

Lisa

2015-11-10

Supergott och enkelt!

Carina

2015-11-10

Jättegott! Men det smakade bättre dagen efter jag lagde det!

Britt Sanderö

2015-10-22

Jättegott men jag mixade inte såsen. Enkelt och bra att förbereda dagen innan rätten ska ätas. Jag gjorde 15 frikadeller och kryddade lite extra. Gott med vit fiber spagetti till.

Liknande recept

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Medelhavsgratäng

(21)

Biff rydberg med en twist

(0)

Broccolisoppa med bacon

(22)

Biff med coleslaw

(0)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(3)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Tomat- och paprikasås:
  • 1 burk grillad paprika i olja (ca 290 g)
  • 1 hackad gul lök
  • 3 rivna vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • Topping:
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl riven parmesan
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • Till servering:
  • spagetti

Italienska frikadeller i tomat- och paprikasås

Betyg (1-5):
3.97 (130 betyg)

Den smakrika såsen är ljuvlig att vända ner spaghettin i!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka de grillade paprikorna om de är i stora bitar. Stek lök, vitlök och paprika i lite olja från paprikan. Tillsätt tomatpurén. Stek någon minut under omrörning. Häll i krossade tomater och vatten, låt sjuda 10 min. Smaka av med salt. Mixa ev såsen.
  2. Blanda färsen med ägg, tomatpuré, parmesan, persilja, salt och peppar. Rulla ca 10 stora köttbullar, lägg ner dem i tomatsåsen och låt koka klart under lock, ca 20 min. Servera med nykokt pasta och toppa med persilja, parmesan och ev citronskal.

Tips

Gör sås och frikadeller dagen innan och koka bara pastan till servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Josefin

2019-03-12

Mycket gott!

Suzanne Clausen

2018-01-05

Gourme, så goda!

Rebecca

2017-04-23

Jättegott! Festlig nog att bjuda på vid fest. Rekommenderar linguine till.

Hanna webbredaktör

2016-12-19

Till Erika: Alla recept är provlagade så tiden ska stämma bra.

Annika

2016-12-17

Jag tycker receptet håller. Mycket gott 😊

Erika

2016-12-16

Otroligt god rätt och förhållandevis lätt att göra. Men varför skriver Coop att tillagnings-tiden är 35 minuter?? Det stämmer verkligen inte. Det tar minst 2 timmar eftersom frikadellerna behöver stå och puttra till sig ganska länge på svag värme.

Nadja

2016-11-15

Enkel och supergod rätt

Christoffer

2016-11-13

Ett enkelt och fantastiskt gott recept men kräver sin gryta om du ska tillaga 8 portioner och uppåt.

Sofie

2016-11-10

Supergott

Magdalena

2016-11-04

Supergott, vilken härlig fredagsmiddag!! Tack för toppenbra recept!!

Mabel Erika

2016-10-04

Glömde köpa persilja och grillad paprika. Stekte en strimlad röd paprika och kryddade med oregano och dragon. Väldigt gott! Tydlig parmesansmak.

Natalie

2016-01-23

Min nya favorit! Otroligt gott! Jag hade i paprikakrydda och lite chiliexplosion i köttfärssmeten. Det blev smakrikt utan att bli starkt. Gjorde egna vitlöksbröd med persilja på till. Passade så himla bra!

Dagmar Johanssson

2016-01-09

Ny favorit hos oss. Men jag använde Västerbottens ost istället för parmesan eftersom jag tycker den är godare.

Cecilia

2015-12-13

väldigt gott och lätt att göra!!!

Lisa

2015-11-10

Supergott och enkelt!

Carina

2015-11-10

Jättegott! Men det smakade bättre dagen efter jag lagde det!

Britt Sanderö

2015-10-22

Jättegott men jag mixade inte såsen. Enkelt och bra att förbereda dagen innan rätten ska ätas. Jag gjorde 15 frikadeller och kryddade lite extra. Gott med vit fiber spagetti till.

Liknande recept

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Medelhavsgratäng

(21)

Biff rydberg med en twist

(0)

Broccolisoppa med bacon

(22)

Biff med coleslaw

(0)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(3)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies