Inlagd sill med rödlök och dill
  • Tid 15 min + 1 dygn

Inlagd sill med rödlök och dill

2.33 (3 betyg)

Den mest klassiska midsommarsillen är den mjälla matjessillen – men för att göra den behöver du ett höganäskrus och minst en månads framförhållning. Men en egen sillinläggning hinner du med. Den här är en variant på klassisk inlagd sill med lite gröna aromer från färsk dill. / Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 15 min + 1 dygn
  • Ingredienser 9

Ingredienser

8 portioner
  • 1260 g inläggningssill urvattnad
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 15 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 2 rödlökar, fint skivade
  • 1 morot, skalad och slantad
  • 1 dill, 4 kvistar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär sillfiléerna i ca 2 cm bitar. Värm vatten, socker, ättikssprit tills sockret smält.

  2. 2

    Lägg i kryddpepparkorn och lagerblad och låt lagen kallna. Varva sill, rödlök, morötter och dillkvistar i en väl rengjord glasburk och häll på lagen.

  3. 3

    Låt stå i kylen minst ett dygn före servering.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar