Inlagd sill med rödlök och dill

Inlagd sill med rödlök och dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Den mest klassiska midsommarsillen är den mjälla matjessillen – men för att göra den behöver du ett höganäskrus och minst en månads framförhållning. Men en egen sillinläggning hinner du med. Den här är en variant på klassisk inlagd sill med lite gröna aromer från färsk dill. / Lotta Lundgren

Tillagningstid: 15 min + 1 dygn
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1260 g inläggningssill urvattnad
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 15 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 2 rödlökar, fint skivade
  • 1 morot, skalad och slantad
  • 1 dill, 4 kvistar

Gör så här

  1. Skär sillfiléerna i ca 2 cm bitar. Värm vatten, socker, ättikssprit tills sockret smält.
  2. Lägg i kryddpepparkorn och lagerblad och låt lagen kallna. Varva sill, rödlök, morötter och dillkvistar i en väl rengjord glasburk och häll på lagen.
  3. Låt stå i kylen minst ett dygn före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lenas medelhavssill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äpple- och pepparrotssill

Betyg
Betyg
(121)
Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(3)
Inlagd sill med rödlök och dill
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1260 g inläggningssill urvattnad
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 15 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 2 rödlökar, fint skivade
  • 1 morot, skalad och slantad
  • 1 dill, 4 kvistar

Inlagd sill med rödlök och dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Den mest klassiska midsommarsillen är den mjälla matjessillen – men för att göra den behöver du ett höganäskrus och minst en månads framförhållning. Men en egen sillinläggning hinner du med. Den här är en variant på klassisk inlagd sill med lite gröna aromer från färsk dill. / Lotta Lundgren

Tillagningstid: 15 min + 1 dygn
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär sillfiléerna i ca 2 cm bitar. Värm vatten, socker, ättikssprit tills sockret smält.
  2. Lägg i kryddpepparkorn och lagerblad och låt lagen kallna. Varva sill, rödlök, morötter och dillkvistar i en väl rengjord glasburk och häll på lagen.
  3. Låt stå i kylen minst ett dygn före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lenas medelhavssill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äpple- och pepparrotssill

Betyg
Betyg
(121)
Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(3)