Inlagd sill med rödlök och dill

Inlagd sill med rödlök och dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Den godaste inlagda sillen gör du såklart själv, och här är en variant med gröna aromer från färsk dill. Helt rätt till påsk, midsommar och jul! Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 15 min + 1 dygn
8 portioner
  • 1260 g inläggningssill urvattnad
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 15 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 2 rödlökar, fint skivade
  • 1 morot, skalad och slantad
  • 1 dill, 4 kvistar

Gör så här

  1. Skär sillfiléerna i ca 2 cm bitar. Värm vatten, socker, ättikssprit tills sockret smält.
  2. Lägg i kryddpepparkorn och lagerblad och låt lagen kallna. Varva sill, rödlök, morötter och dillkvistar i en väl rengjord glasburk och häll på lagen.
  3. Låt stå i kylen minst ett dygn före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inlagd sill med rödlök och dill
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1260 g inläggningssill urvattnad
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 15 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 2 rödlökar, fint skivade
  • 1 morot, skalad och slantad
  • 1 dill, 4 kvistar

Inlagd sill med rödlök och dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Den godaste inlagda sillen gör du såklart själv, och här är en variant med gröna aromer från färsk dill. Helt rätt till påsk, midsommar och jul! Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 15 min + 1 dygn
8 portioner

Gör så här

  1. Skär sillfiléerna i ca 2 cm bitar. Värm vatten, socker, ättikssprit tills sockret smält.
  2. Lägg i kryddpepparkorn och lagerblad och låt lagen kallna. Varva sill, rödlök, morötter och dillkvistar i en väl rengjord glasburk och häll på lagen.
  3. Låt stå i kylen minst ett dygn före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!