Inlagd gurka

Betyg (1-5):
3.02 (149 betyg)

Egen inlagd gurka är enkelt att göra. Friskt och syrligt är det ett perfekt tillbehör!

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 1 gurka
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk socker
  • 1 dl vatten
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1 dl hackad persilja, efter smak
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Skär gurkan i tunna skivor. Blanda ättika, socker, vatten, peppar och salt i en skål. Lägg i gurkskivorna. Strö över rikligt med hackad persilja. Låt gurkskivorna ligga i lagen någon timme innan de serveras.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie

2012-10-12

Hur länge håller den?

Mats, webbredaktionen

2012-07-26

Det ska vara 12 % ättiksprit.

Ronnie James Dio

2012-07-25

Vilken "styrka" ska det vara på ättikspriten?

Liknande recept

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Kolonifat med persiljepesto

(9)

Susannas sallad med jordnötsdressing

(1)

Pumpapaj

(13)

Tomatsalsa med koriander

(9)

Friterad blomkål med tahinidipp

(0)

Caprese på Mastios vis

(1)

Svart bönsallad

(1)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 gurka
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk socker
  • 1 dl vatten
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1 dl hackad persilja, efter smak
  • 1 krm salt

Inlagd gurka

Betyg (1-5):
3.02 (149 betyg)

Egen inlagd gurka är enkelt att göra. Friskt och syrligt är det ett perfekt tillbehör!

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär gurkan i tunna skivor. Blanda ättika, socker, vatten, peppar och salt i en skål. Lägg i gurkskivorna. Strö över rikligt med hackad persilja. Låt gurkskivorna ligga i lagen någon timme innan de serveras.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie

2012-10-12

Hur länge håller den?

Mats, webbredaktionen

2012-07-26

Det ska vara 12 % ättiksprit.

Ronnie James Dio

2012-07-25

Vilken "styrka" ska det vara på ättikspriten?

Liknande recept

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Kolonifat med persiljepesto

(9)

Susannas sallad med jordnötsdressing

(1)

Pumpapaj

(13)

Tomatsalsa med koriander

(9)

Friterad blomkål med tahinidipp

(0)

Caprese på Mastios vis

(1)

Svart bönsallad

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies