Inkokt lax med saffran - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En väldigt snygg inkokt lax med saffran, som serveras med picklade grönsaker och en kall sås. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 800 g laxfilé med skinn
  • Inkokningslag
  • 6 dl vatten
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 g saffran (à 0,5 g)
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk salt
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 citron, skivad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • Picklade grönsaker
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.75 dl ättiksprit (12 %)
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 citron, 1 tsk finrivet skal och 1 msk pressaft saft

Gör så här

  1. Skär laxen i bitar, ca 3x3 cm, lägg i en varm form med skinnet nedåt. Ställ formen på en tjock handduk. Koka upp ingredienserna till lagen och sjud 2 min. Häll lagen över laxen och täck formen med plastfolie. Lägg ett par handdukar ovanpå. Låt laxen svalna i lagen. Förvara i kyl fram till servering.
  2. Lägg gurka och lök i varsin skål. Koka upp vatten, socker och ättika. Fördela lagen över grönsakerna. Låt svalna. Blanda crème fraiche, majonnäs, citronskal (endast det gula) och citronsaft.
  3. Dra ev av skinnet från laxbitarna och lägg upp på ett serveringsfat. Garnera ev med lite av lagen. Servera med picklade grönsaker och sås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Rödbetsgravad lax med apelsin

(2)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Lotta Lundgren - Stekt inlagd strömming med rödlök och enbär

(4)

Lotta Lundgren - Stiltonsnittar med fikon

(7)

Lotta Lundgren - Äppelsallad med kryddsocker och citrus

(5)

Lotta Lundgren - Parmasvepta dadlar med äpple och salvia

(6)

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

(8)

Lotta Lundgren - Klenäter

(5)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 800 g laxfilé med skinn
  • Inkokningslag
  • 6 dl vatten
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 g saffran (à 0,5 g)
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk salt
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 citron, skivad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • Picklade grönsaker
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.75 dl ättiksprit (12 %)
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 citron, 1 tsk finrivet skal och 1 msk pressaft saft

Inkokt lax med saffran - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En väldigt snygg inkokt lax med saffran, som serveras med picklade grönsaker och en kall sås. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen i bitar, ca 3x3 cm, lägg i en varm form med skinnet nedåt. Ställ formen på en tjock handduk. Koka upp ingredienserna till lagen och sjud 2 min. Häll lagen över laxen och täck formen med plastfolie. Lägg ett par handdukar ovanpå. Låt laxen svalna i lagen. Förvara i kyl fram till servering.
  2. Lägg gurka och lök i varsin skål. Koka upp vatten, socker och ättika. Fördela lagen över grönsakerna. Låt svalna. Blanda crème fraiche, majonnäs, citronskal (endast det gula) och citronsaft.
  3. Dra ev av skinnet från laxbitarna och lägg upp på ett serveringsfat. Garnera ev med lite av lagen. Servera med picklade grönsaker och sås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Rödbetsgravad lax med apelsin

(2)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Lotta Lundgren - Stekt inlagd strömming med rödlök och enbär

(4)

Lotta Lundgren - Stiltonsnittar med fikon

(7)

Lotta Lundgren - Äppelsallad med kryddsocker och citrus

(5)

Lotta Lundgren - Parmasvepta dadlar med äpple och salvia

(6)

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

(8)

Lotta Lundgren - Klenäter

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies