Inkokt lax med saffran - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.88 (8 betyg)

En väldigt snygg inkokt lax med saffran, som serveras med picklade grönsaker och en kall sås. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g laxfilé med skinn
  • Inkokningslag
  • 6 dl vatten
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 g saffran (à 0,5 g)
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk salt
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 citron, skivad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • Picklade grönsaker
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.75 dl ättiksprit (12 %)
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 citron, 1 tsk finrivet skal och 1 msk pressaft saft

Gör så här

  1. Skär laxen i bitar, ca 3x3 cm, lägg i en varm form med skinnet nedåt. Ställ formen på en tjock handduk. Koka upp ingredienserna till lagen och sjud 2 min. Häll lagen över laxen och täck formen med plastfolie. Lägg ett par handdukar ovanpå. Låt laxen svalna i lagen. Förvara i kyl fram till servering.
  2. Lägg gurka och lök i varsin skål. Koka upp vatten, socker och ättika. Fördela lagen över grönsakerna. Låt svalna. Blanda crème fraiche, majonnäs, citronskal (endast det gula) och citronsaft.
  3. Dra ev av skinnet från laxbitarna och lägg upp på ett serveringsfat. Garnera ev med lite av lagen. Servera med picklade grönsaker och sås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Rödbetsgravad lax med apelsin

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lotta Lundgren - Stekt inlagd strömming med rödlök och enbär

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lotta Lundgren - Stiltonsnittar med fikon

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lotta Lundgren - Äppelsallad med kryddsocker och citrus

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Parmasvepta dadlar med äpple och salvia - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Klenäter - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(12)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 800 g laxfilé med skinn
  • Inkokningslag
  • 6 dl vatten
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 g saffran (à 0,5 g)
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk salt
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 citron, skivad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • Picklade grönsaker
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.75 dl ättiksprit (12 %)
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 citron, 1 tsk finrivet skal och 1 msk pressaft saft

Inkokt lax med saffran - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.88 (8 betyg)

En väldigt snygg inkokt lax med saffran, som serveras med picklade grönsaker och en kall sås. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen i bitar, ca 3x3 cm, lägg i en varm form med skinnet nedåt. Ställ formen på en tjock handduk. Koka upp ingredienserna till lagen och sjud 2 min. Häll lagen över laxen och täck formen med plastfolie. Lägg ett par handdukar ovanpå. Låt laxen svalna i lagen. Förvara i kyl fram till servering.
  2. Lägg gurka och lök i varsin skål. Koka upp vatten, socker och ättika. Fördela lagen över grönsakerna. Låt svalna. Blanda crème fraiche, majonnäs, citronskal (endast det gula) och citronsaft.
  3. Dra ev av skinnet från laxbitarna och lägg upp på ett serveringsfat. Garnera ev med lite av lagen. Servera med picklade grönsaker och sås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Rödbetsgravad lax med apelsin

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lotta Lundgren - Stekt inlagd strömming med rödlök och enbär

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lotta Lundgren - Stiltonsnittar med fikon

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lotta Lundgren - Äppelsallad med kryddsocker och citrus

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Parmasvepta dadlar med äpple och salvia - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Klenäter - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(12)