Indiskt kryddris

Betyg (1-5):
4.83 (12 betyg)

Ris smaksatt med ingefära, röd chili, gurkmeja och kardemumma.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk finhackad ingefära
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 6 kryddnejlikor
  • 25 g smör
  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl vatten
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • 70 g babyspenat
  • 1 dl salta cashewnötter
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Fräs lök, ingefära, chili och de torra kryddorna i smör. Tillsätt riset och rör om ordentligt.
  2. Häll i vatten och salt. Låt sjuda under lock ca 20 min. Lägg tomater, spenat och nötter på riset och låt vila under lock ca 5 min.

Servering

Komplettera med tex: färdigköpta kycklingspett, köttbullar eller vegobiffar.

Tips

Tillsätt gärna 2 dl kokta kidneybönor för mer protein.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(31)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Fyllda auberginer

(19)

Lax- och spenatpaj

(90)

Vegetariska piroger

(7)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk finhackad ingefära
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 6 kryddnejlikor
  • 25 g smör
  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl vatten
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • 70 g babyspenat
  • 1 dl salta cashewnötter
  • 1 tsk salt

Indiskt kryddris

Betyg (1-5):
4.83 (12 betyg)

Ris smaksatt med ingefära, röd chili, gurkmeja och kardemumma.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, ingefära, chili och de torra kryddorna i smör. Tillsätt riset och rör om ordentligt.
  2. Häll i vatten och salt. Låt sjuda under lock ca 20 min. Lägg tomater, spenat och nötter på riset och låt vila under lock ca 5 min.

Servering

Komplettera med tex: färdigköpta kycklingspett, köttbullar eller vegobiffar.

Tips

Tillsätt gärna 2 dl kokta kidneybönor för mer protein.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(31)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Fyllda auberginer

(19)

Lax- och spenatpaj

(90)

Vegetariska piroger

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies