

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål
Smakrika pannkakor med kryddstark blomkål, toppad med picklad rödlök och en klick limeyoghurt.
- 2 dl vetemjöl
- 5 dl mjölk
- 3 ägg
- 290 g kokta röda linser, avsköljda
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk salt
- Kryddstark blomkål
- 2 msk olivolja
- 400 g blomkål,grovriven
- 1 gul lök, hackad
- 0.5 vitlöksklyfta, riven
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 0.5 tsk cayennepeppar
- Picklad rödlök
- 1 rödlök, tunt skuren
- 1 dl ljummet vatten
- 4 msk strösocker
- 2 msk ättiksprit (12 %)
- Till servering
- 2 dl yoghurt 10%
- 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
- 0.5 vitlöksklyfta, riven
- salt
- 1 kruka färsk koriander, grovt skuren
Gör så här
- Picklad rödlök: Blanda vatten, socker, ättikssprit och, rör tills sockret löst sig. Lägg i löken och låt stå till servering.
Kryddstark blomkål:
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs blomkål, lök och vitlök med de torra kryddorna, stek under omrörning ca 10 min. Smaka av med salt. Riv ner limeskal och pressa i limesaft i yoghurten. Smaka av med vitlök och salt.
- Rör ihop mjöl och mjölk till en klumpfri smet. Tillsätt ägg, linser, gurkmeja och salt. Grädda pannkakorna i olja i en het stekpanna och servera med blomkålen, limeyoghurt, picklad lök och koriander.
Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål
Smakrika pannkakor med kryddstark blomkål, toppad med picklad rödlök och en klick limeyoghurt.
Gör så här
- Picklad rödlök: Blanda vatten, socker, ättikssprit och, rör tills sockret löst sig. Lägg i löken och låt stå till servering.
Kryddstark blomkål:
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs blomkål, lök och vitlök med de torra kryddorna, stek under omrörning ca 10 min. Smaka av med salt. Riv ner limeskal och pressa i limesaft i yoghurten. Smaka av med vitlök och salt.
- Rör ihop mjöl och mjölk till en klumpfri smet. Tillsätt ägg, linser, gurkmeja och salt. Grädda pannkakorna i olja i en het stekpanna och servera med blomkålen, limeyoghurt, picklad lök och koriander.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-07-14
Hade bara torra linser hemma, så kokte 1,5 dl och hade i. Vägde dem inte efter att jag kokt dem, men tyckte det blev lagom. Och så körde jag med 1 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl i stället för 2 dl vetemjöl.
2020-05-26
Tummen upp från hela familjen! Håller med tidigare inlägg att fördubbla blomkåls delen.
2020-04-01
Låter jättegott, måste prova! 290g kokta linser, hur mycket motsvarar det okokta?
2019-12-12
För lite blomkål till mängden pannkakor tyckte vi! Men jättegoda smaker, så vi dubblar blomkålen nästa gång.
2019-02-13
Hej Malin! Receptet är för fyra personer och ugnstemperaturen hade hamnat där av misstag. Tack för att du påpekade felet. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör
2019-02-13
Hej Ulrika! Prova med rismjöl i stället för vetemjöl. Lycka till! /Elsa, webbredaktör
2019-02-13
Hur många port är receptet för och varför står det en ugntemperatur på receptet? 🤔
2019-02-11
Kan man byta vetemjöl mot ett nyttigare alternativ?
2019-01-31
Hej Jessica! Du har helt rätt, det ska stå yoghurt och inte majonnäs. Vi har nu ändrat i receptet. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör
2019-01-16
Hej Jacob, tack för ditt påpekande. Vi har nu ändrat till "het" stekpanna. Det beror förstås mycket på vilken spis och stekpanna man har. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör
2019-01-13
Pannkakorna ska definitivt inte stekas ”i en riktigt het stekpanna”. Då blir de helt brända. Medelvärme rekomenderas.
2019-01-10
God kombination av smaker.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Tobbe
2020-07-14
Hade bara torra linser hemma, så kokte 1,5 dl och hade i. Vägde dem inte efter att jag kokt dem, men tyckte det blev lagom. Och så körde jag med 1 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl i stället för 2 dl vetemjöl.
Petra
2020-05-26
Tummen upp från hela familjen! Håller med tidigare inlägg att fördubbla blomkåls delen.
Lisa
2020-04-01
Låter jättegott, måste prova! 290g kokta linser, hur mycket motsvarar det okokta?
Görel
2019-12-12
För lite blomkål till mängden pannkakor tyckte vi! Men jättegoda smaker, så vi dubblar blomkålen nästa gång.
2019-02-13
Hej Malin! Receptet är för fyra personer och ugnstemperaturen hade hamnat där av misstag. Tack för att du påpekade felet. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör
2019-02-13
Hej Ulrika! Prova med rismjöl i stället för vetemjöl. Lycka till! /Elsa, webbredaktör
Malin
2019-02-13
Hur många port är receptet för och varför står det en ugntemperatur på receptet? 🤔
Ulrika
2019-02-11
Kan man byta vetemjöl mot ett nyttigare alternativ?
2019-01-31
Hej Jessica! Du har helt rätt, det ska stå yoghurt och inte majonnäs. Vi har nu ändrat i receptet. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör
2019-01-16
Hej Jacob, tack för ditt påpekande. Vi har nu ändrat till "het" stekpanna. Det beror förstås mycket på vilken spis och stekpanna man har. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör
Jacob
2019-01-13
Pannkakorna ska definitivt inte stekas ”i en riktigt het stekpanna”. Då blir de helt brända. Medelvärme rekomenderas.
Åsa
2019-01-10
God kombination av smaker.