Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

Betyg (1-5):
4.31 (16 betyg)

Smakrika pannkakor med kryddstark blomkål, toppad med picklad rödlök och en klick limeyoghurt.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 22 st
  • 2 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 290 g kokta röda linser, avsköljda
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • Kryddstark blomkål
  • 2 msk olivolja
  • 400 g blomkål,grovriven
  • 1 gul lök, hackad
  • 0.5 vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • Picklad rödlök
  • 1 rödlök, tunt skuren
  • 1 dl ljummet vatten
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • Till servering
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 0.5 vitlöksklyfta, riven
  • salt
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Blanda vatten, socker, ättikssprit och, rör tills sockret löst sig. Lägg i löken och låt stå till servering.

Kryddstark blomkål:

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs blomkål, lök och vitlök med de torra kryddorna, stek under omrörning ca 10 min. Smaka av med salt. Riv ner limeskal och pressa i limesaft i yoghurten. Smaka av med vitlök och salt.
  2. Rör ihop mjöl och mjölk till en klumpfri smet. Tillsätt ägg, linser, gurkmeja och salt. Grädda pannkakorna i olja i en het stekpanna och servera med blomkålen, limeyoghurt, picklad lök och koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-02-13

Hej Malin! Receptet är för fyra personer och ugnstemperaturen hade hamnat där av misstag. Tack för att du påpekade felet. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Coop

2019-02-13

Hej Ulrika! Prova med rismjöl i stället för vetemjöl. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Malin

2019-02-13

Hur många port är receptet för och varför står det en ugntemperatur på receptet? 🤔

Ulrika

2019-02-11

Kan man byta vetemjöl mot ett nyttigare alternativ?

Coop

2019-01-31

Hej Jessica! Du har helt rätt, det ska stå yoghurt och inte majonnäs. Vi har nu ändrat i receptet. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Coop

2019-01-16

Hej Jacob, tack för ditt påpekande. Vi har nu ändrat till "het" stekpanna. Det beror förstås mycket på vilken spis och stekpanna man har. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Jacob

2019-01-13

Pannkakorna ska definitivt inte stekas ”i en riktigt het stekpanna”. Då blir de helt brända. Medelvärme rekomenderas.

Åsa

2019-01-10

God kombination av smaker.

Liknande recept

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(1)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(1)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(0)

Couscouspanna med fisk - Coop

(0)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(1)

Pasta med rotsaker och linser - Coop

(0)
22 st
  • Ingredienser 22 st
  • 2 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 290 g kokta röda linser, avsköljda
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • Kryddstark blomkål
  • 2 msk olivolja
  • 400 g blomkål,grovriven
  • 1 gul lök, hackad
  • 0.5 vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • Picklad rödlök
  • 1 rödlök, tunt skuren
  • 1 dl ljummet vatten
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • Till servering
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 0.5 vitlöksklyfta, riven
  • salt
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

Betyg (1-5):
4.31 (16 betyg)

Smakrika pannkakor med kryddstark blomkål, toppad med picklad rödlök och en klick limeyoghurt.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Blanda vatten, socker, ättikssprit och, rör tills sockret löst sig. Lägg i löken och låt stå till servering.

Kryddstark blomkål:

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs blomkål, lök och vitlök med de torra kryddorna, stek under omrörning ca 10 min. Smaka av med salt. Riv ner limeskal och pressa i limesaft i yoghurten. Smaka av med vitlök och salt.
  2. Rör ihop mjöl och mjölk till en klumpfri smet. Tillsätt ägg, linser, gurkmeja och salt. Grädda pannkakorna i olja i en het stekpanna och servera med blomkålen, limeyoghurt, picklad lök och koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-02-13

Hej Malin! Receptet är för fyra personer och ugnstemperaturen hade hamnat där av misstag. Tack för att du påpekade felet. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Coop

2019-02-13

Hej Ulrika! Prova med rismjöl i stället för vetemjöl. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Malin

2019-02-13

Hur många port är receptet för och varför står det en ugntemperatur på receptet? 🤔

Ulrika

2019-02-11

Kan man byta vetemjöl mot ett nyttigare alternativ?

Coop

2019-01-31

Hej Jessica! Du har helt rätt, det ska stå yoghurt och inte majonnäs. Vi har nu ändrat i receptet. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Coop

2019-01-16

Hej Jacob, tack för ditt påpekande. Vi har nu ändrat till "het" stekpanna. Det beror förstås mycket på vilken spis och stekpanna man har. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Jacob

2019-01-13

Pannkakorna ska definitivt inte stekas ”i en riktigt het stekpanna”. Då blir de helt brända. Medelvärme rekomenderas.

Åsa

2019-01-10

God kombination av smaker.

Liknande recept

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(1)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(1)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(0)

Couscouspanna med fisk - Coop

(0)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(1)

Pasta med rotsaker och linser - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies