Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.98 (43 betyg)

Smakrika pannkakor med kryddstark blomkål, toppad med picklad rödlök och en klick limeyoghurt.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 290 g kokta röda linser, avsköljda
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • Kryddstark blomkål
  • 2 msk olivolja
  • 400 g blomkål,grovriven
  • 1 gul lök, hackad
  • 0.5 vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • Picklad rödlök
  • 1 rödlök, tunt skuren
  • 1 dl ljummet vatten
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • Till servering
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 0.5 vitlöksklyfta, riven
  • salt
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Blanda vatten, socker, ättikssprit och, rör tills sockret löst sig. Lägg i löken och låt stå till servering.

Kryddstark blomkål:

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs blomkål, lök och vitlök med de torra kryddorna, stek under omrörning ca 10 min. Smaka av med salt. Riv ner limeskal och pressa i limesaft i yoghurten. Smaka av med vitlök och salt.
  2. Rör ihop mjöl och mjölk till en klumpfri smet. Tillsätt ägg, linser, gurkmeja och salt. Grädda pannkakorna i olja i en het stekpanna och servera med blomkålen, limeyoghurt, picklad lök och koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tobbe

2020-07-14

Hade bara torra linser hemma, så kokte 1,5 dl och hade i. Vägde dem inte efter att jag kokt dem, men tyckte det blev lagom. Och så körde jag med 1 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl i stället för 2 dl vetemjöl.

Petra

2020-05-26

Tummen upp från hela familjen! Håller med tidigare inlägg att fördubbla blomkåls delen.

Lisa

2020-04-01

Låter jättegott, måste prova! 290g kokta linser, hur mycket motsvarar det okokta?

Görel

2019-12-12

För lite blomkål till mängden pannkakor tyckte vi! Men jättegoda smaker, så vi dubblar blomkålen nästa gång.

Checkbox Coop

2019-02-13

Hej Malin! Receptet är för fyra personer och ugnstemperaturen hade hamnat där av misstag. Tack för att du påpekade felet. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Checkbox Coop

2019-02-13

Hej Ulrika! Prova med rismjöl i stället för vetemjöl. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Malin

2019-02-13

Hur många port är receptet för och varför står det en ugntemperatur på receptet? 🤔

Ulrika

2019-02-11

Kan man byta vetemjöl mot ett nyttigare alternativ?

Checkbox Coop

2019-01-31

Hej Jessica! Du har helt rätt, det ska stå yoghurt och inte majonnäs. Vi har nu ändrat i receptet. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Checkbox Coop

2019-01-16

Hej Jacob, tack för ditt påpekande. Vi har nu ändrat till "het" stekpanna. Det beror förstås mycket på vilken spis och stekpanna man har. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Jacob

2019-01-13

Pannkakorna ska definitivt inte stekas ”i en riktigt het stekpanna”. Då blir de helt brända. Medelvärme rekomenderas.

Åsa

2019-01-10

God kombination av smaker.

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(93)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(157)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(53)
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 2 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 290 g kokta röda linser, avsköljda
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • Kryddstark blomkål
  • 2 msk olivolja
  • 400 g blomkål,grovriven
  • 1 gul lök, hackad
  • 0.5 vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • Picklad rödlök
  • 1 rödlök, tunt skuren
  • 1 dl ljummet vatten
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • Till servering
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 0.5 vitlöksklyfta, riven
  • salt
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.98 (43 betyg)

Smakrika pannkakor med kryddstark blomkål, toppad med picklad rödlök och en klick limeyoghurt.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Blanda vatten, socker, ättikssprit och, rör tills sockret löst sig. Lägg i löken och låt stå till servering.

Kryddstark blomkål:

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs blomkål, lök och vitlök med de torra kryddorna, stek under omrörning ca 10 min. Smaka av med salt. Riv ner limeskal och pressa i limesaft i yoghurten. Smaka av med vitlök och salt.
  2. Rör ihop mjöl och mjölk till en klumpfri smet. Tillsätt ägg, linser, gurkmeja och salt. Grädda pannkakorna i olja i en het stekpanna och servera med blomkålen, limeyoghurt, picklad lök och koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tobbe

2020-07-14

Hade bara torra linser hemma, så kokte 1,5 dl och hade i. Vägde dem inte efter att jag kokt dem, men tyckte det blev lagom. Och så körde jag med 1 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl i stället för 2 dl vetemjöl.

Petra

2020-05-26

Tummen upp från hela familjen! Håller med tidigare inlägg att fördubbla blomkåls delen.

Lisa

2020-04-01

Låter jättegott, måste prova! 290g kokta linser, hur mycket motsvarar det okokta?

Görel

2019-12-12

För lite blomkål till mängden pannkakor tyckte vi! Men jättegoda smaker, så vi dubblar blomkålen nästa gång.

Checkbox Coop

2019-02-13

Hej Malin! Receptet är för fyra personer och ugnstemperaturen hade hamnat där av misstag. Tack för att du påpekade felet. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Checkbox Coop

2019-02-13

Hej Ulrika! Prova med rismjöl i stället för vetemjöl. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Malin

2019-02-13

Hur många port är receptet för och varför står det en ugntemperatur på receptet? 🤔

Ulrika

2019-02-11

Kan man byta vetemjöl mot ett nyttigare alternativ?

Checkbox Coop

2019-01-31

Hej Jessica! Du har helt rätt, det ska stå yoghurt och inte majonnäs. Vi har nu ändrat i receptet. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Checkbox Coop

2019-01-16

Hej Jacob, tack för ditt påpekande. Vi har nu ändrat till "het" stekpanna. Det beror förstås mycket på vilken spis och stekpanna man har. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Jacob

2019-01-13

Pannkakorna ska definitivt inte stekas ”i en riktigt het stekpanna”. Då blir de helt brända. Medelvärme rekomenderas.

Åsa

2019-01-10

God kombination av smaker.

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(93)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(157)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(53)