Indisk kycklinggryta med gult ris

Betyg (1-5):
4.29 (17 betyg)

En snabb väg till indiska smaker där riset har huvudrollen.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (22)
  • 600 g delade kycklingfiléer eller lårfilé
  • 1 hackad gul lök
  • 2 msk olja
  • 0.5 dl mango chutney
  • 4 dl yoghurt (10%)
  • Kryddpasta:
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1 skivad röd chili
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • Gult ris:
  • 3 dl basmatiris
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 2 msk smör
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 5 nejlikor
  • 7 dl vatten
  • Till servering:
  • 1.5 dl russin
  • 2 dl skalad torrostad mandel
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Börja med riset. Stek ris, lök, vitlök och gurkmeja i smör i en kastrull tills allt är gult. Tillsätt mortlad kardemumma och nejlika. Häll på vatten och salta. Låt sjuda under lock 10 min.

Kryddpasta

  1. Blanda ingredienserna till kryddpastan och vänd runt med kyckling och lök.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och stek på medelvärme ca 10 min, rör om då och då.
  3. Sänk värmen och vänd ner mango chutney och yoghurt. Tänk på att yoghurt lätt kan skära sig om den kokar.
  4. Vänd runt riset med russin, mandel och persilja. Servera med kycklingen.

Tips

Om du vill ta en genväg använd färdig kryddblandning Chicken masala.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kenneth

2014-08-24

En underbar god maträtt den kommer jag att laga fler gånger.

Inger

2014-08-17

Mycket god gryta som uppskattades t.o.m av kräsna barn.Grytan hade en strykande åtgång.

Susanne

2014-05-12

Super god, gillades av alla i familjen.

Suz

2014-03-07

Jättegott. Äntligen hittat recept på gott kardemummaris :-)

Ullabritt

2014-03-07

Goda indiska

Annaernqvist@hotmail.com

2014-01-05

Väldigt gott, fråga mor! PO

Alf

2013-12-28

Lite omständlig att göra men det var det värt.

Maria

2013-12-21

Jättegott!

Hhhhhh

2013-10-26

Hhhh

Grymmingen

2013-10-19

Det blev supergott!

Liknande recept

Ugnskyckling med dijondressade rotfrukter och kryddigt ris

(0)

Tandoorikyckling med ris

(22)

Indisk rispanna

(10)

Vietnamesiska kycklingspett med rissallad

(8)

Garam masala kyckling

(30)

Kyckling korma med kryddigt ris

(26)

Majskyckling med rotfruktsrisotto

(14)

Indonesisk kycklinggryta

(15)
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 600 g delade kycklingfiléer eller lårfilé
  • 1 hackad gul lök
  • 2 msk olja
  • 0.5 dl mango chutney
  • 4 dl yoghurt (10%)
  • Kryddpasta:
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1 skivad röd chili
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • Gult ris:
  • 3 dl basmatiris
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 2 msk smör
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 5 nejlikor
  • 7 dl vatten
  • Till servering:
  • 1.5 dl russin
  • 2 dl skalad torrostad mandel
  • 1 dl hackad persilja

Indisk kycklinggryta med gult ris

Betyg (1-5):
4.29 (17 betyg)

En snabb väg till indiska smaker där riset har huvudrollen.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med riset. Stek ris, lök, vitlök och gurkmeja i smör i en kastrull tills allt är gult. Tillsätt mortlad kardemumma och nejlika. Häll på vatten och salta. Låt sjuda under lock 10 min.

Kryddpasta

  1. Blanda ingredienserna till kryddpastan och vänd runt med kyckling och lök.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och stek på medelvärme ca 10 min, rör om då och då.
  3. Sänk värmen och vänd ner mango chutney och yoghurt. Tänk på att yoghurt lätt kan skära sig om den kokar.
  4. Vänd runt riset med russin, mandel och persilja. Servera med kycklingen.

Tips

Om du vill ta en genväg använd färdig kryddblandning Chicken masala.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kenneth

2014-08-24

En underbar god maträtt den kommer jag att laga fler gånger.

Inger

2014-08-17

Mycket god gryta som uppskattades t.o.m av kräsna barn.Grytan hade en strykande åtgång.

Susanne

2014-05-12

Super god, gillades av alla i familjen.

Suz

2014-03-07

Jättegott. Äntligen hittat recept på gott kardemummaris :-)

Ullabritt

2014-03-07

Goda indiska

Annaernqvist@hotmail.com

2014-01-05

Väldigt gott, fråga mor! PO

Alf

2013-12-28

Lite omständlig att göra men det var det värt.

Maria

2013-12-21

Jättegott!

Hhhhhh

2013-10-26

Hhhh

Grymmingen

2013-10-19

Det blev supergott!

Liknande recept

Ugnskyckling med dijondressade rotfrukter och kryddigt ris

(0)

Tandoorikyckling med ris

(22)

Indisk rispanna

(10)

Vietnamesiska kycklingspett med rissallad

(8)

Garam masala kyckling

(30)

Kyckling korma med kryddigt ris

(26)

Majskyckling med rotfruktsrisotto

(14)

Indonesisk kycklinggryta

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies