Indisk kycklinggryta

Betyg (1-5):
3.8 (10 betyg)

Härligt gul och smakrik kycklinggryta med spiskummin, blomkål och koriander.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 30 g färsk ingefära, finhackad
  • 2 msk sambal oelek
  • 1 msk mald koriander
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk mald spiskummin
  • 0.5 dl olivolja
  • 6 dl vatten
  • 1 blomkålshuvud
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk koriander
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Salta kycklingbitarna och skär i bitar om de är stora.
  2. Fräs lök, vitlök, ingefära och sambal med de torra kryddorna i olja under omrörning ca 5 min. Lägg ner kycklingen och stek under omrörning någon minut till. Häll i vattnet och låt småputtra ca 20 min.
  3. Skär blomkålen i mindre buketter och lägg ner i grytan. Låt koka tills blomkålen är mjuk. Smaka av med salt. Servera grytan med ris, yoghurt, koriander och ev chiliflakes.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Dick

2019-01-12

Jag tog i en halv burk fin krossade tomater samt kardemumma citron och färsk koriander. Skippade blomkålen. Lät såsen puttra ca 60 minuter. Lade sedan i tinade kycklingklubbor utan skin som fick puttra med såsen i ca 60 minuter tills köttet enkelt lossnar från benen.

Coop

2019-01-07

Hej Anders! Receptet avser 2 msk sambal oelek, men det går bra att minska mängden efter tycke och smak. Lycka till! Hanna, webbredaktör

Anders

2018-12-30

Har detta på spisen och har provsmakat; Ska det verkligen vara 2 msk Sambal Oelek? Känns mer som om 2tsk hade varit rätt och ev kanske ökat på om man önskar lite mer hetta.

Coop webbredaktör

2018-02-19

Till Björn: Det ska vara 2 st gula lökar i grytan. Lycka till!

Björn

2018-02-12

Hur många lökar?

Liknande recept

Quesadilla med quinoa och chili - Coop

(7)

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème - Coop

(12)

Sej med grillad paprika och parmesan - Coop

(110)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Fajitakryddad fisk i ugn - Coop

(7)

Falukorvstaco med hemgjord salsa - Coop

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Krämig gryta med räkor - Coop

(11)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 30 g färsk ingefära, finhackad
  • 2 msk sambal oelek
  • 1 msk mald koriander
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk mald spiskummin
  • 0.5 dl olivolja
  • 6 dl vatten
  • 1 blomkålshuvud
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk koriander
  • chiliflakes

Indisk kycklinggryta

Betyg (1-5):
3.8 (10 betyg)

Härligt gul och smakrik kycklinggryta med spiskummin, blomkål och koriander.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Salta kycklingbitarna och skär i bitar om de är stora.
  2. Fräs lök, vitlök, ingefära och sambal med de torra kryddorna i olja under omrörning ca 5 min. Lägg ner kycklingen och stek under omrörning någon minut till. Häll i vattnet och låt småputtra ca 20 min.
  3. Skär blomkålen i mindre buketter och lägg ner i grytan. Låt koka tills blomkålen är mjuk. Smaka av med salt. Servera grytan med ris, yoghurt, koriander och ev chiliflakes.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Dick

2019-01-12

Jag tog i en halv burk fin krossade tomater samt kardemumma citron och färsk koriander. Skippade blomkålen. Lät såsen puttra ca 60 minuter. Lade sedan i tinade kycklingklubbor utan skin som fick puttra med såsen i ca 60 minuter tills köttet enkelt lossnar från benen.

Coop

2019-01-07

Hej Anders! Receptet avser 2 msk sambal oelek, men det går bra att minska mängden efter tycke och smak. Lycka till! Hanna, webbredaktör

Anders

2018-12-30

Har detta på spisen och har provsmakat; Ska det verkligen vara 2 msk Sambal Oelek? Känns mer som om 2tsk hade varit rätt och ev kanske ökat på om man önskar lite mer hetta.

Coop webbredaktör

2018-02-19

Till Björn: Det ska vara 2 st gula lökar i grytan. Lycka till!

Björn

2018-02-12

Hur många lökar?

Liknande recept

Quesadilla med quinoa och chili - Coop

(7)

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème - Coop

(12)

Sej med grillad paprika och parmesan - Coop

(110)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Fajitakryddad fisk i ugn - Coop

(7)

Falukorvstaco med hemgjord salsa - Coop

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Krämig gryta med räkor - Coop

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies