Indisk kycklinggryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.44 (16 betyg)

Härligt gul och smakrik kycklinggryta med spiskummin, blomkål och koriander.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 30 g färsk ingefära, finhackad
  • 2 msk sambal oelek
  • 1 msk mald koriander
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk mald spiskummin
  • 0.5 dl olivolja
  • 6 dl vatten
  • 1 blomkålshuvud
  • salt
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk koriander
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Salta kycklingbitarna och skär i bitar om de är stora.
  2. Fräs lök, vitlök, ingefära och sambal med de torra kryddorna i olja under omrörning ca 5 min. Lägg ner kycklingen och stek under omrörning någon minut till. Häll i vattnet och låt småputtra ca 20 min.
  3. Skär blomkålen i mindre buketter och lägg ner i grytan. Låt koka tills blomkålen är mjuk. Smaka av med salt. Servera grytan med ris, yoghurt, koriander och ev chiliflakes.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Dick

2019-01-12

Jag tog i en halv burk fin krossade tomater samt kardemumma citron och färsk koriander. Skippade blomkålen. Lät såsen puttra ca 60 minuter. Lade sedan i tinade kycklingklubbor utan skin som fick puttra med såsen i ca 60 minuter tills köttet enkelt lossnar från benen.

Checkbox Coop

2019-01-07

Hej Anders! Receptet avser 2 msk sambal oelek, men det går bra att minska mängden efter tycke och smak. Lycka till! Hanna, webbredaktör

Anders

2018-12-30

Har detta på spisen och har provsmakat; Ska det verkligen vara 2 msk Sambal Oelek? Känns mer som om 2tsk hade varit rätt och ev kanske ökat på om man önskar lite mer hetta.

Checkbox Coop

2018-02-19

Till Björn: Det ska vara 2 st gula lökar i grytan. Lycka till!

Björn

2018-02-12

Hur många lökar?

Liknande recept

Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Kycklinggryta med grädde och timjan

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Blomkålssoppa med bacontopping

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Enkel fisksoppa

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Pastaknyten med kyckling och ljumma tomater

Betyg
Betyg
(80)
Spara recept

Soppa med rostad aubergine och avokado

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Creamy corn soup med rökt sidfläsk

Betyg
Betyg
(20)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 30 g färsk ingefära, finhackad
  • 2 msk sambal oelek
  • 1 msk mald koriander
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk mald spiskummin
  • 0.5 dl olivolja
  • 6 dl vatten
  • 1 blomkålshuvud
  • salt
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk koriander
  • chiliflakes

Indisk kycklinggryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.44 (16 betyg)

Härligt gul och smakrik kycklinggryta med spiskummin, blomkål och koriander.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Salta kycklingbitarna och skär i bitar om de är stora.
  2. Fräs lök, vitlök, ingefära och sambal med de torra kryddorna i olja under omrörning ca 5 min. Lägg ner kycklingen och stek under omrörning någon minut till. Häll i vattnet och låt småputtra ca 20 min.
  3. Skär blomkålen i mindre buketter och lägg ner i grytan. Låt koka tills blomkålen är mjuk. Smaka av med salt. Servera grytan med ris, yoghurt, koriander och ev chiliflakes.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Dick

2019-01-12

Jag tog i en halv burk fin krossade tomater samt kardemumma citron och färsk koriander. Skippade blomkålen. Lät såsen puttra ca 60 minuter. Lade sedan i tinade kycklingklubbor utan skin som fick puttra med såsen i ca 60 minuter tills köttet enkelt lossnar från benen.

Checkbox Coop

2019-01-07

Hej Anders! Receptet avser 2 msk sambal oelek, men det går bra att minska mängden efter tycke och smak. Lycka till! Hanna, webbredaktör

Anders

2018-12-30

Har detta på spisen och har provsmakat; Ska det verkligen vara 2 msk Sambal Oelek? Känns mer som om 2tsk hade varit rätt och ev kanske ökat på om man önskar lite mer hetta.

Checkbox Coop

2018-02-19

Till Björn: Det ska vara 2 st gula lökar i grytan. Lycka till!

Björn

2018-02-12

Hur många lökar?

Liknande recept

Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Kycklinggryta med grädde och timjan

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Blomkålssoppa med bacontopping

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Enkel fisksoppa

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Pastaknyten med kyckling och ljumma tomater

Betyg
Betyg
(80)
Spara recept

Soppa med rostad aubergine och avokado

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Creamy corn soup med rökt sidfläsk

Betyg
Betyg
(20)