Indisk kikärtsgryta

Betyg (1-5):
3.43 (7 betyg)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 3 dl basmatiris
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk garam masala
  • 400 g krossade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 200 g bladspenat
  • 400 g kokta kikärtor, bruttovikt (på burk)
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlök och lök, tillsätt tomatpuré och garam masala och rör om.
  2. Häll i tomatkross, kokosmjölk och vatten, låt puttra ihop. Tillsätt spenaten i omgångar och rör om. Häll sist i kikärterna och koka upp och smaka av med salt. Servera grytan med ris.

Tips

Krydda med chiliflakes för extra hetta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sparrisrisotto med parmesan - Coop

(13)

Teriyakilax med gurksallad och ris - Coop

(8)

Buddha bowl - Coop

(7)

Stekt lax med svart ris, snabbsyrad rödkål och sesammajonnäs - Coop

(8)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris - Coop

(1)

Indiskt kryddris - Coop

(12)

Syrlig kycklinggryta med smak av kanel - Coop

(29)

Japansk färs- och kålpanna - Coop

(1)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 3 dl basmatiris
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk garam masala
  • 400 g krossade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 200 g bladspenat
  • 400 g kokta kikärtor, bruttovikt (på burk)
  • 1 tsk salt

Indisk kikärtsgryta

Betyg (1-5):
3.43 (7 betyg)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlök och lök, tillsätt tomatpuré och garam masala och rör om.
  2. Häll i tomatkross, kokosmjölk och vatten, låt puttra ihop. Tillsätt spenaten i omgångar och rör om. Häll sist i kikärterna och koka upp och smaka av med salt. Servera grytan med ris.

Tips

Krydda med chiliflakes för extra hetta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sparrisrisotto med parmesan - Coop

(13)

Teriyakilax med gurksallad och ris - Coop

(8)

Buddha bowl - Coop

(7)

Stekt lax med svart ris, snabbsyrad rödkål och sesammajonnäs - Coop

(8)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris - Coop

(1)

Indiskt kryddris - Coop

(12)

Syrlig kycklinggryta med smak av kanel - Coop

(29)

Japansk färs- och kålpanna - Coop

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies