För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Indisk kikärtsgryta

Betyg (1-5):
3.14 (14 betyg)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl basmatiris
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk garam masala
  • 400 g krossade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 200 g bladspenat
  • 400 g kokta kikärtor, bruttovikt (på burk)
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlök och lök, tillsätt tomatpuré och garam masala och rör om.
  2. Häll i tomatkross, kokosmjölk och vatten, låt puttra ihop. Tillsätt spenaten i omgångar och rör om. Häll sist i kikärterna och koka upp och smaka av med salt. Servera grytan med ris.

Tips

Krydda med chiliflakes för extra hetta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mozzarellabowl

(12)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

(6)

Sparrisrisotto med parmesan

(15)

Stekt lax med svart ris, snabbsyrad rödkål och sesammajonnäs

(15)

Stekt råris med grönkål, cashewnötter och ägg

(6)

Buddha bowl

(9)

Teriyakilax med gurksallad och ris

(9)

Ris- och linspanna med crunch

(8)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl basmatiris
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk garam masala
  • 400 g krossade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 200 g bladspenat
  • 400 g kokta kikärtor, bruttovikt (på burk)
  • 1 tsk salt

Indisk kikärtsgryta

Betyg (1-5):
3.14 (14 betyg)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlök och lök, tillsätt tomatpuré och garam masala och rör om.
  2. Häll i tomatkross, kokosmjölk och vatten, låt puttra ihop. Tillsätt spenaten i omgångar och rör om. Häll sist i kikärterna och koka upp och smaka av med salt. Servera grytan med ris.

Tips

Krydda med chiliflakes för extra hetta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mozzarellabowl

(12)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

(6)

Sparrisrisotto med parmesan

(15)

Stekt lax med svart ris, snabbsyrad rödkål och sesammajonnäs

(15)

Stekt råris med grönkål, cashewnötter och ägg

(6)

Buddha bowl

(9)

Teriyakilax med gurksallad och ris

(9)

Ris- och linspanna med crunch

(8)