
Indisk currygryta med pumpa
Betyg (1-5):
Kryddig, mustig gryta med pumpa, ingefära och kokosmjölk.
Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (22)
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 röd chili, finhackad
- 2 msk finhackad färsk ingefära
- 1 msk olja
- 1 msk tomatpuré
- 500 g krossade tomater
- 400 ml kokosmjölk
- 2 dl vatten
- 1 dl dadlar, grovt skurna
- 300 g pumpa, skalad och tärnad
- 3 potatisar, skalade och tärnade
- 250 g blomkål, i små buketter
- Kryddblandning
- 5 hela kryddnejlikor
- 1 tsk senapsfrön
- 1 tsk kardemummakärnor
- 1.5 tsk gurkmeja
- 1 tsk mald koriander
- 0.5 tsk malen kanel
- Till servering
- 3 dl ris, jasmin- eller råris
- 1.5 dl cashewnötter, rostade
- 1 kruka färsk koriander
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Mortla kryddnejlikor, kardemumma och senapsfrön till kryddblandningen och blanda med resten av de torra kryddorna.
- Fräs lök, vitlök, chili, ingefära och kryddorna i olja under omrörning tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpurén och stek 1 minut till.
- Häll i krossade tomater, kokosmjölk, vatten och dadlar. Låt småputtra ca 30 min. Tillsätt pumpa och potatis och koka tills potatisen är mjuk (häll i lite mer vatten om det behövs).
- Lägg ner blomkålen och koka 4–5 min till. Smaka av grytan med salt. Servera med ris och toppa med cashewnötter och koriander.
Liknande recept
Indisk currygryta med pumpa
Betyg (1-5):
Kryddig, mustig gryta med pumpa, ingefära och kokosmjölk.
Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Mortla kryddnejlikor, kardemumma och senapsfrön till kryddblandningen och blanda med resten av de torra kryddorna.
- Fräs lök, vitlök, chili, ingefära och kryddorna i olja under omrörning tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpurén och stek 1 minut till.
- Häll i krossade tomater, kokosmjölk, vatten och dadlar. Låt småputtra ca 30 min. Tillsätt pumpa och potatis och koka tills potatisen är mjuk (häll i lite mer vatten om det behövs).
- Lägg ner blomkålen och koka 4–5 min till. Smaka av grytan med salt. Servera med ris och toppa med cashewnötter och koriander.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!