Indirekt grillad lax

Indirekt grillad lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(57)

Grilla hel laxsida genom indirekt grillning. Låt laxen marinera i glazen så blir den extra saftig och god.

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
10 portioner
  • 1.8 kg laxsida med skinn
  • Glaze:
  • 1 dl flytande honung
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 finhackad chili
  • 0.5 dl chipotlepasta
  • 2 msk japansk soja

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till glazen i en form, gärna samma storlek som laxen. Lägg ner laxen med skinnsidan upp. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst en timme, gärna längre.

Indirekt grillning

  1. Ställ en droppskål, t ex en engångsform i aluminium, mitt i grillen och lägg kolen runt omkring. Lägg på grillgallret. Lägg laxen med skinnsidan nedåt i ett paket av folie och lägg mitt på grillgallret. Grilla under lock ca 25 minuter, tills laxen är genomstekt och har en innertemperatur på 52 grader.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Indirekt grillad lax
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1.8 kg laxsida med skinn
  • Glaze:
  • 1 dl flytande honung
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 finhackad chili
  • 0.5 dl chipotlepasta
  • 2 msk japansk soja

Indirekt grillad lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(57)

Grilla hel laxsida genom indirekt grillning. Låt laxen marinera i glazen så blir den extra saftig och god.

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
10 portioner

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till glazen i en form, gärna samma storlek som laxen. Lägg ner laxen med skinnsidan upp. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst en timme, gärna längre.

Indirekt grillning

  1. Ställ en droppskål, t ex en engångsform i aluminium, mitt i grillen och lägg kolen runt omkring. Lägg på grillgallret. Lägg laxen med skinnsidan nedåt i ett paket av folie och lägg mitt på grillgallret. Grilla under lock ca 25 minuter, tills laxen är genomstekt och har en innertemperatur på 52 grader.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!