Hummersallad med sherryvinägrett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

En fräsch och tjusig skaldjursrätt med syrlig dressing och gyllenbruna pinjenötter.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 kokta delade humrar
  • 250 g frisésallad, plockade blad
  • 125 g rosésallad, plockade blad
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk torr sherry
  • 1 mycket finhackad schalottenlök
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 dl rostade pinjenötter

Gör så här

  1. Ta ur hummerköttet, stjärten och klorna. Bryt och riv isär salladsbladen i mindre bitar. Lägg salladen i en stor skål och täck med kallt vatten. Blanda olivolja, vinäger, sherry, schalottenlök, salt och peppar till en dressing.
  2. Häll av salladen i ett durkslag och låt den rinna av väl. Blanda salladen med dressingen i en skål. Fördela salladen på tallrikar, lägg hummerköttet på salladen och strö över pinjenötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pasta med räkor

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Räkpaella med risoni

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Festfiskgryta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Räkbowl

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(124)
Spara recept

Lasagne med räkor och kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pasta vongole

Betyg
Betyg
(16)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 kokta delade humrar
  • 250 g frisésallad, plockade blad
  • 125 g rosésallad, plockade blad
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk torr sherry
  • 1 mycket finhackad schalottenlök
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 dl rostade pinjenötter

Hummersallad med sherryvinägrett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

En fräsch och tjusig skaldjursrätt med syrlig dressing och gyllenbruna pinjenötter.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta ur hummerköttet, stjärten och klorna. Bryt och riv isär salladsbladen i mindre bitar. Lägg salladen i en stor skål och täck med kallt vatten. Blanda olivolja, vinäger, sherry, schalottenlök, salt och peppar till en dressing.
  2. Häll av salladen i ett durkslag och låt den rinna av väl. Blanda salladen med dressingen i en skål. Fördela salladen på tallrikar, lägg hummerköttet på salladen och strö över pinjenötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pasta med räkor

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Räkpaella med risoni

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Festfiskgryta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Räkbowl

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(124)
Spara recept

Lasagne med räkor och kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pasta vongole

Betyg
Betyg
(16)