För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Hummersallad med sherryvinägrett

Betyg (1-5):
3.4 (15 betyg)

En fräsch och tjusig skaldjursrätt med syrlig dressing och gyllenbruna pinjenötter.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 kokta delade humrar
  • 250 g frisésallad, plockade blad
  • 125 g rosésallad, plockade blad
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk torr sherry
  • 1 mycket finhackad schalottenlök
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 dl rostade pinjenötter

Gör så här

  1. Ta ur hummerköttet, stjärten och klorna. Bryt och riv isär salladsbladen i mindre bitar. Lägg salladen i en stor skål och täck med kallt vatten. Blanda olivolja, vinäger, sherry, schalottenlök, salt och peppar till en dressing.
  2. Häll av salladen i ett durkslag och låt den rinna av väl. Blanda salladen med dressingen i en skål. Fördela salladen på tallrikar, lägg hummerköttet på salladen och strö över pinjenötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Musslor med rökt skinka

(0)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

Widegrens morotssoppa

(21)

Fiskgryta med saffran och räkor

(53)

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

(14)

Räktacos

(14)

Klassisk paella

(11)

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 kokta delade humrar
  • 250 g frisésallad, plockade blad
  • 125 g rosésallad, plockade blad
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk torr sherry
  • 1 mycket finhackad schalottenlök
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 dl rostade pinjenötter

Hummersallad med sherryvinägrett

Betyg (1-5):
3.4 (15 betyg)

En fräsch och tjusig skaldjursrätt med syrlig dressing och gyllenbruna pinjenötter.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta ur hummerköttet, stjärten och klorna. Bryt och riv isär salladsbladen i mindre bitar. Lägg salladen i en stor skål och täck med kallt vatten. Blanda olivolja, vinäger, sherry, schalottenlök, salt och peppar till en dressing.
  2. Häll av salladen i ett durkslag och låt den rinna av väl. Blanda salladen med dressingen i en skål. Fördela salladen på tallrikar, lägg hummerköttet på salladen och strö över pinjenötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Musslor med rökt skinka

(0)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

Widegrens morotssoppa

(21)

Fiskgryta med saffran och räkor

(53)

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

(14)

Räktacos

(14)

Klassisk paella

(11)

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)