
Honungsglacerade rotfrukter i stekpanna
Betyg (1-5):
Vackert, enkelt och gott med söta rötter till kött, fisk eller fågel.
Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 25 g smör
- 2 msk olivolja
- 0.25 rotselleri, i tunna stavar
- 2 medelstora morötter, i tunna stavar
- 200 g kålrot, i tunna stavar
- 2 palsternackor i tunna stavar
- 1 rödlök, i tunna klyftor
- 2 vitlöksklyftor, i skivor
- 2 msk flytande honung, gärna smakrik
- 0.5 dl färsk rosmarin, eller timjan
- 1 krm peppar
- 1 tsk salt
Gör så här
- Låt en stekpanna bli het på högsta värme, smält smöret, häll sedan i oljan. Rör ihop smör och olja och lägg i rotfrukter, lök och vitlök. Rör försiktigt om och låt dem få lite färg. Sänk värmen och fortsätt steka dem tills de blivit lagom mjuka. Använd eventuellt lite mer smör.
- Ringla över honungen och stek i ännu någon minut. Strö över rosmarin eller timjan, salt och peppar efter smak.
Servering
Servera med kött- eller fågelrätter, stekt fisk eller som alternativ till kokta grönsaker.
Liknande recept
Honungsglacerade rotfrukter i stekpanna
Betyg (1-5):
Vackert, enkelt och gott med söta rötter till kött, fisk eller fågel.
Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Låt en stekpanna bli het på högsta värme, smält smöret, häll sedan i oljan. Rör ihop smör och olja och lägg i rotfrukter, lök och vitlök. Rör försiktigt om och låt dem få lite färg. Sänk värmen och fortsätt steka dem tills de blivit lagom mjuka. Använd eventuellt lite mer smör.
- Ringla över honungen och stek i ännu någon minut. Strö över rosmarin eller timjan, salt och peppar efter smak.
Servering
Servera med kött- eller fågelrätter, stekt fisk eller som alternativ till kokta grönsaker.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!