För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Honungsglacerade rotfrukter i stekpanna

Betyg (1-5):
3.33 (45 betyg)

Vackert, enkelt och gott med söta rötter till kött, fisk eller fågel.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 0.25 rotselleri, i tunna stavar
  • 2 medelstora morötter, i tunna stavar
  • 200 g kålrot, i tunna stavar
  • 2 palsternackor i tunna stavar
  • 1 rödlök, i tunna klyftor
  • 2 vitlöksklyftor, i skivor
  • 2 msk flytande honung, gärna smakrik
  • 0.5 dl färsk rosmarin, eller timjan
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Låt en stekpanna bli het på högsta värme, smält smöret, häll sedan i oljan. Rör ihop smör och olja och lägg i rotfrukter, lök och vitlök. Rör försiktigt om och låt dem få lite färg. Sänk värmen och fortsätt steka dem tills de blivit lagom mjuka. Använd eventuellt lite mer smör.
  2. Ringla över honungen och stek i ännu någon minut. Strö över rosmarin eller timjan, salt och peppar efter smak.

Servering

Servera med kött- eller fågelrätter, stekt fisk eller som alternativ till kokta grönsaker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Torsk i ugn med rödbetor, kapris och örter

(5)

Lotta Lundgren - Kokosplättar med rotfrukter och ingefära

(27)

Fläsklägg med rotmos

(40)

Svartrotssoppa med rosmarin och ingefära

(18)

Skrei i ugn med rotfrukter

(22)

Pumpapaj

(14)

Grönsakssoppa med asiatisk känsla

(3)

Bogbladsstek i folie

(4)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 25 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 0.25 rotselleri, i tunna stavar
  • 2 medelstora morötter, i tunna stavar
  • 200 g kålrot, i tunna stavar
  • 2 palsternackor i tunna stavar
  • 1 rödlök, i tunna klyftor
  • 2 vitlöksklyftor, i skivor
  • 2 msk flytande honung, gärna smakrik
  • 0.5 dl färsk rosmarin, eller timjan
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk salt

Honungsglacerade rotfrukter i stekpanna

Betyg (1-5):
3.33 (45 betyg)

Vackert, enkelt och gott med söta rötter till kött, fisk eller fågel.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt en stekpanna bli het på högsta värme, smält smöret, häll sedan i oljan. Rör ihop smör och olja och lägg i rotfrukter, lök och vitlök. Rör försiktigt om och låt dem få lite färg. Sänk värmen och fortsätt steka dem tills de blivit lagom mjuka. Använd eventuellt lite mer smör.
  2. Ringla över honungen och stek i ännu någon minut. Strö över rosmarin eller timjan, salt och peppar efter smak.

Servering

Servera med kött- eller fågelrätter, stekt fisk eller som alternativ till kokta grönsaker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Torsk i ugn med rödbetor, kapris och örter

(5)

Lotta Lundgren - Kokosplättar med rotfrukter och ingefära

(27)

Fläsklägg med rotmos

(40)

Svartrotssoppa med rosmarin och ingefära

(18)

Skrei i ugn med rotfrukter

(22)

Pumpapaj

(14)

Grönsakssoppa med asiatisk känsla

(3)

Bogbladsstek i folie

(4)