Honung- och ingefärsglaserad julskinka

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 3 tim
Ugnstemperatur:125-175º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 1 rimmad julskinka (3-3,5 kg)
  • 1 dl flytande honung
  • 0.75 dl riven färsk ingefära (60 g)
  • 0.5 dl hela kryddnejlikor

Gör så här

  1. Skär bort svålen men behåll så mycket av fettkappan som möjligt. Snitta fettkappan med en vass kniv till ett rutmönster. Blanda honung och ingefära. Massera in hälften av glazen runt hela skinkan och stick ner nejlikorna i fettkappan.
  2. Tillaga i nedre delen av ugnen på 175° till fin färg, ca 1½ tim. Pensla med glazen 3–4 gånger under tiden. Täck skinkan med folie och sänk temperaturen till 125°. Stick in en termometer i skinkan och låt gå klar i ugnen till en innertemperatur på 70°.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Korianderkyckling på spett

(3)

Melonsallad med halloumi

(14)

Ört- och citronöverbakad lammstek

(8)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Kall inkokt rosa lax

(4)

Fläskkarré med ingefärsrubbing

(24)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 1 rimmad julskinka (3-3,5 kg)
  • 1 dl flytande honung
  • 0.75 dl riven färsk ingefära (60 g)
  • 0.5 dl hela kryddnejlikor

Honung- och ingefärsglaserad julskinka

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 3 tim
Ugnstemperatur:125-175º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort svålen men behåll så mycket av fettkappan som möjligt. Snitta fettkappan med en vass kniv till ett rutmönster. Blanda honung och ingefära. Massera in hälften av glazen runt hela skinkan och stick ner nejlikorna i fettkappan.
  2. Tillaga i nedre delen av ugnen på 175° till fin färg, ca 1½ tim. Pensla med glazen 3–4 gånger under tiden. Täck skinkan med folie och sänk temperaturen till 125°. Stick in en termometer i skinkan och låt gå klar i ugnen till en innertemperatur på 70°.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Korianderkyckling på spett

(3)

Melonsallad med halloumi

(14)

Ört- och citronöverbakad lammstek

(8)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Kall inkokt rosa lax

(4)

Fläskkarré med ingefärsrubbing

(24)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies