Honung- och ingefärsglaserad julskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 3 tim
Ugnstemperatur:125º-175º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 rimmad julskinka (3-3,5 kg)
  • 1 dl flytande honung
  • 0.75 dl riven färsk ingefära (60 g)
  • 0.5 dl hela kryddnejlikor

Gör så här

  1. Skär bort svålen men behåll så mycket av fettkappan som möjligt. Snitta fettkappan med en vass kniv till ett rutmönster. Blanda honung och ingefära. Massera in hälften av glazen runt hela skinkan och stick ner nejlikorna i fettkappan.
  2. Tillaga i nedre delen av ugnen på 175° till fin färg, ca 1½ tim. Pensla med glazen 3–4 gånger under tiden. Täck skinkan med folie och sänk temperaturen till 125°. Stick in en termometer i skinkan och låt gå klar i ugnen till en innertemperatur på 70°.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostad rotselleri med sojaglaze

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Bönsallad med svarta bönor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklinglårfilé med harissa

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rimmad lax med dillstuvad potatis

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Fänkålsglaserade revbensspjäll med myntasås

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Örtig parmesanpaj

Betyg
Betyg
(14)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 1 rimmad julskinka (3-3,5 kg)
  • 1 dl flytande honung
  • 0.75 dl riven färsk ingefära (60 g)
  • 0.5 dl hela kryddnejlikor

Honung- och ingefärsglaserad julskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 3 tim
Ugnstemperatur:125º-175º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort svålen men behåll så mycket av fettkappan som möjligt. Snitta fettkappan med en vass kniv till ett rutmönster. Blanda honung och ingefära. Massera in hälften av glazen runt hela skinkan och stick ner nejlikorna i fettkappan.
  2. Tillaga i nedre delen av ugnen på 175° till fin färg, ca 1½ tim. Pensla med glazen 3–4 gånger under tiden. Täck skinkan med folie och sänk temperaturen till 125°. Stick in en termometer i skinkan och låt gå klar i ugnen till en innertemperatur på 70°.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostad rotselleri med sojaglaze

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Bönsallad med svarta bönor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklinglårfilé med harissa

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rimmad lax med dillstuvad potatis

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Fänkålsglaserade revbensspjäll med myntasås

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Örtig parmesanpaj

Betyg
Betyg
(14)