
Honung- och ingefärsglaserad julskinka
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 3 tim
Ugnstemperatur:125-175º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (4)
- 1 rimmad julskinka (3-3,5 kg)
- 1 dl flytande honung
- 0.75 dl riven färsk ingefära (60 g)
- 0.5 dl hela kryddnejlikor
Gör så här
- Skär bort svålen men behåll så mycket av fettkappan som möjligt. Snitta fettkappan med en vass kniv till ett rutmönster. Blanda honung och ingefära. Massera in hälften av glazen runt hela skinkan och stick ner nejlikorna i fettkappan.
- Tillaga i nedre delen av ugnen på 175° till fin färg, ca 1½ tim. Pensla med glazen 3–4 gånger under tiden. Täck skinkan med folie och sänk temperaturen till 125°. Stick in en termometer i skinkan och låt gå klar i ugnen till en innertemperatur på 70°.
Liknande recept
Honung- och ingefärsglaserad julskinka
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 3 tim
Ugnstemperatur:125-175º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär bort svålen men behåll så mycket av fettkappan som möjligt. Snitta fettkappan med en vass kniv till ett rutmönster. Blanda honung och ingefära. Massera in hälften av glazen runt hela skinkan och stick ner nejlikorna i fettkappan.
- Tillaga i nedre delen av ugnen på 175° till fin färg, ca 1½ tim. Pensla med glazen 3–4 gånger under tiden. Täck skinkan med folie och sänk temperaturen till 125°. Stick in en termometer i skinkan och låt gå klar i ugnen till en innertemperatur på 70°.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!