Högrevsragu

Betyg (1-5):
3.75 (12 betyg)

En värmande och smakrik ragu. När du väl fått köttet i grytan sköter den sig nästan själv. Perfekt höstmat! Recept av Emilia Nilsson

Tillagningstid: 15 min + 2 tim att koka
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 1 kg högrev
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk smör
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk färskmalen svartpeppar
  • 2 gula lökar, hackade
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 stor morot, i slantar
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 2 msk finhackad färsk rosmarin
  • 2 lagerblad
  • 3 msk kalvfond
  • 3 dl rött vin
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 kruka basilika, hackade blad
  • Till servering
  • pasta eller kokt potatis

Gör så här

  1. Putsa köttet från senor och skär i grytbitar. Hetta upp olja i en gryta, klicka i smör och stek köttet i omgångar på hög värme till fin färg runt om. Salta och peppra.
  2. Fräs lök, vitlök och morot i grytan där köttet stekts tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpuré, rosmarin, lagerblad och fond. Lägg i det stekta köttet.
  3. Rör om och häll i vin, tomatkross och vatten. Låt sjuda under lock ca 2 timmar. Smaka av med salt och peppar och vänd ner basilika. Garnera med valfri ört och servera med pasta eller kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Fläskfilé africana

(41)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Gremolatastekt biff

(1)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Karibisk köttgryta

(12)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1 kg högrev
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk smör
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk färskmalen svartpeppar
  • 2 gula lökar, hackade
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 stor morot, i slantar
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 2 msk finhackad färsk rosmarin
  • 2 lagerblad
  • 3 msk kalvfond
  • 3 dl rött vin
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 kruka basilika, hackade blad
  • Till servering
  • pasta eller kokt potatis

Högrevsragu

Betyg (1-5):
3.75 (12 betyg)

En värmande och smakrik ragu. När du väl fått köttet i grytan sköter den sig nästan själv. Perfekt höstmat! Recept av Emilia Nilsson

Tillagningstid: 15 min + 2 tim att koka
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa köttet från senor och skär i grytbitar. Hetta upp olja i en gryta, klicka i smör och stek köttet i omgångar på hög värme till fin färg runt om. Salta och peppra.
  2. Fräs lök, vitlök och morot i grytan där köttet stekts tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpuré, rosmarin, lagerblad och fond. Lägg i det stekta köttet.
  3. Rör om och häll i vin, tomatkross och vatten. Låt sjuda under lock ca 2 timmar. Smaka av med salt och peppar och vänd ner basilika. Garnera med valfri ört och servera med pasta eller kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Fläskfilé africana

(41)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Gremolatastekt biff

(1)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Karibisk köttgryta

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies