Hirsknäckemacka med cottage cheese, avokado och groddar

Betyg (1-5):
3 (7 betyg)

Godaste knäckebrödet gör du själv.

Ugnstemperatur:175º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Knäckebröd:
  • 1 liter vatten
  • 2 dl hirs
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 msk majsolja
  • Vid utbakning:
  • 3 msk flingsalt
  • Knäckemacka:
  • cottage cheese
  • avokado
  • röd paprika
  • groddar
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka vatten och hirs enligt anvisningen på förpackningen. Blanda i mjöl, sesamfrö, linfrö, solrosfrö, kokosflingor och majsolja. Rör till en lös deg. Platta ut degen på bakplåtspapper så tunt det går med blöta händer. Strö på flingsalt.
  2. Grädda två plåtar åt gången i ugnen cirka 45 minuter. Vänd på brödet och grädda ytterligare 10 minuter på andra sidan.

Knäckemacka

  1. Klicka cottage cheese på en bit knäckebröd. Toppa med skivad avokado, paprikaring och groddar. Strö över lite mald svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carin

2015-05-06

Ska man verkligen ha 1 liter vatten när man kokar hirsen ? Blir det inte för lös deg?

Britta/Webbredaktionen

2013-05-13

@Lena Vi har inte provat det, men vill du prova ska du koka hirsflingorna först.

Lena

2013-05-11

Kan man används hirsflingor istället för rent hirs? Vad är skillnaden?

Liknande recept

Morotsbullar

(57)

"Cheesecake" med morotsmarmelad och knäckecrunch

(1)

Vattenmelonsoppa

(0)

Brytbröd med frön

(20)

Surdegsbröd grundrecept

(25)

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

(51)

Thainudlar med kycklingfärssås

(38)

Lingonmarmelad

(2)
14 st
  • Knäckebröd:
  • 1 liter vatten
  • 2 dl hirs
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 msk majsolja
  • Vid utbakning:
  • 3 msk flingsalt
  • Knäckemacka:
  • cottage cheese
  • avokado
  • röd paprika
  • groddar
  • svartpeppar

Hirsknäckemacka med cottage cheese, avokado och groddar

Betyg (1-5):
3 (7 betyg)

Godaste knäckebrödet gör du själv.

Ugnstemperatur:175º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka vatten och hirs enligt anvisningen på förpackningen. Blanda i mjöl, sesamfrö, linfrö, solrosfrö, kokosflingor och majsolja. Rör till en lös deg. Platta ut degen på bakplåtspapper så tunt det går med blöta händer. Strö på flingsalt.
  2. Grädda två plåtar åt gången i ugnen cirka 45 minuter. Vänd på brödet och grädda ytterligare 10 minuter på andra sidan.

Knäckemacka

  1. Klicka cottage cheese på en bit knäckebröd. Toppa med skivad avokado, paprikaring och groddar. Strö över lite mald svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carin

2015-05-06

Ska man verkligen ha 1 liter vatten när man kokar hirsen ? Blir det inte för lös deg?

Britta/Webbredaktionen

2013-05-13

@Lena Vi har inte provat det, men vill du prova ska du koka hirsflingorna först.

Lena

2013-05-11

Kan man används hirsflingor istället för rent hirs? Vad är skillnaden?

Liknande recept

Morotsbullar

(57)

"Cheesecake" med morotsmarmelad och knäckecrunch

(1)

Vattenmelonsoppa

(0)

Brytbröd med frön

(20)

Surdegsbröd grundrecept

(25)

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

(51)

Thainudlar med kycklingfärssås

(38)

Lingonmarmelad

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies