Het vietnamesisk kyckling med böngroddar och stekt ägg

Betyg (1-5):
4.12 (25 betyg)

Tycker du om het mat ska du prova den här vietnamesiska kycklinggrytan med smak av bl a grön curry, ingefära och kokosmjölk.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 2 msk solrosolja eller majsolja
  • 1 msk färsk skalad, riven ingefära
  • 3 rivna vitlöksklyftor,
  • 2 msk grön currypasta
  • 600 g kycklingar
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 grovt skivad gul lök
  • 2 morötter, i grova bitar
  • 2 citrongräs
  • 400 g kokosmjölk
  • Jasminris med böngroddar och stekt ägg:
  • 2 dl jasminris
  • 2 ägg
  • 1 msk vatten
  • 1 msk solrosolja eller majsolja
  • 2 dl böngroddar
  • fisksås, nam pla
  • 0.5 dl grovhackad thaibasilika
  • 2 lime, i bitar

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en rymlig stek- eller traktörpanna. Fräs ingefära, vitlök och currypasta någon minut. Lägg i kycklingen och bryn dem runt om på hög värme. Salta och peppra. Tillsätt lök och morötter.
  2. Krossa den grova delen på citrongräsen med bredsidan av en kniv och lägg den i pannan. Häll på kokosmjölken och sjud under lock cirka 30 minuter.

Jasminris med böngroddar och stekt ägg

  1. Koka jasminriset enligt anvisning på förpackningen. Vispa ihop ägg, vatten och salt. Hetta upp olja i en stekpanna och häll i de ihopvispade äggen. Stek tills äggblandningen stelnat och vänd äggkakan. Skär eller klipp den i bitar.
  2. Häll det färdigkokta riset och böngroddarna i stekpannan tillsammans med äggbitarna. Fräs allt på hög värme och rör om då och då. Ta bort från värmen och smaksätt eventuellt med fisksås. Blanda i thaibasilika och garnera med limebitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kajsa

2014-02-22

Gott! Riset speciellt, det använder jag gärna till andra maträtter. En allt-i-allo ris- och grönsaksmix typ.

Liknande recept

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(20)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(73)

Stekt ris med kycklingfärs och curry

(8)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

(13)

Bruschetta med kyckling

(8)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 2 msk solrosolja eller majsolja
  • 1 msk färsk skalad, riven ingefära
  • 3 rivna vitlöksklyftor,
  • 2 msk grön currypasta
  • 600 g kycklingar
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 grovt skivad gul lök
  • 2 morötter, i grova bitar
  • 2 citrongräs
  • 400 g kokosmjölk
  • Jasminris med böngroddar och stekt ägg:
  • 2 dl jasminris
  • 2 ägg
  • 1 msk vatten
  • 1 msk solrosolja eller majsolja
  • 2 dl böngroddar
  • fisksås, nam pla
  • 0.5 dl grovhackad thaibasilika
  • 2 lime, i bitar

Het vietnamesisk kyckling med böngroddar och stekt ägg

Betyg (1-5):
4.12 (25 betyg)

Tycker du om het mat ska du prova den här vietnamesiska kycklinggrytan med smak av bl a grön curry, ingefära och kokosmjölk.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en rymlig stek- eller traktörpanna. Fräs ingefära, vitlök och currypasta någon minut. Lägg i kycklingen och bryn dem runt om på hög värme. Salta och peppra. Tillsätt lök och morötter.
  2. Krossa den grova delen på citrongräsen med bredsidan av en kniv och lägg den i pannan. Häll på kokosmjölken och sjud under lock cirka 30 minuter.

Jasminris med böngroddar och stekt ägg

  1. Koka jasminriset enligt anvisning på förpackningen. Vispa ihop ägg, vatten och salt. Hetta upp olja i en stekpanna och häll i de ihopvispade äggen. Stek tills äggblandningen stelnat och vänd äggkakan. Skär eller klipp den i bitar.
  2. Häll det färdigkokta riset och böngroddarna i stekpannan tillsammans med äggbitarna. Fräs allt på hög värme och rör om då och då. Ta bort från värmen och smaksätt eventuellt med fisksås. Blanda i thaibasilika och garnera med limebitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kajsa

2014-02-22

Gott! Riset speciellt, det använder jag gärna till andra maträtter. En allt-i-allo ris- och grönsaksmix typ.

Liknande recept

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(20)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(73)

Stekt ris med kycklingfärs och curry

(8)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

(13)

Bruschetta med kyckling

(8)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies