Het räkpasta med kokosmjölk

Betyg (1-5):
4.14 (7 betyg)

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 150 g bönpasta
  • 300 g skalade räkor
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 tsk kokosfett eller olivolja
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 70 g babyspenat

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Vänd runt räkorna med finrivet skal (endast det gröna) och saft av lime. Fräs salladslök och vitlök i kokosfett eller olja någon minut. Häll i kokosmjölk och tillsätt sambal. Låt småputtra 3 min och vänd sedan ner räkorna. Strö ev över lite ljus redning om du vill ha en krämigare konsistens. Smaka av med salt och vänd runt med spenat och nykokt pasta.

Tips

Pröva någon av alla nya sorter och varianter på bönpasta som nu finns i butiken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(79)

Varm sallad med räkor

(5)

Räkbowl

(2)

Caesarsallad seafood

(24)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Blomkålssoppa med räkor och krutonger

(13)

Körvelsoppa med morötter

(0)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 150 g bönpasta
  • 300 g skalade räkor
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 tsk kokosfett eller olivolja
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 70 g babyspenat

Het räkpasta med kokosmjölk

Betyg (1-5):
4.14 (7 betyg)

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Vänd runt räkorna med finrivet skal (endast det gröna) och saft av lime. Fräs salladslök och vitlök i kokosfett eller olja någon minut. Häll i kokosmjölk och tillsätt sambal. Låt småputtra 3 min och vänd sedan ner räkorna. Strö ev över lite ljus redning om du vill ha en krämigare konsistens. Smaka av med salt och vänd runt med spenat och nykokt pasta.

Tips

Pröva någon av alla nya sorter och varianter på bönpasta som nu finns i butiken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(79)

Varm sallad med räkor

(5)

Räkbowl

(2)

Caesarsallad seafood

(24)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Blomkålssoppa med räkor och krutonger

(13)

Körvelsoppa med morötter

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies