Het kikärtsgryta med tomat och saffran

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

En snabbvariant: använd färdigkokta kikärter (400 g). Klar på ca 25 min!

Tillagningstid: 20 min + 1 tim koktid + tid för blötläggning
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 1.5 dl torkade kikärtor (obs! Blötlägg dagen innan.)
  • 1 stor gul lök, i klyftor
  • 3 fasta potatisar, skalade och tärnade (ca 300 g)
  • 2 blekselleristjälkar, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk tomatpuré
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 tomater, tärnade
  • 2 lagerblad
  • 0.5 piri piri eller 1 röd chili
  • Till servering
  • aioli
  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Fräs ärtor, lök, potatis, blekselleri och vitlök i en gryta med olja, saffran och tomatpuré.
  2. Häll i vatten och smula ner buljongtärningarna. Lägg ner tomater, lagerblad och piripiri delad på längden.
  3. Låt småputtra under lock ca 1 tim. Servera med en klick aioli och ett surdegsbröd.

Tips

Gnid brödskivor med vitlök och stek lätt i olivolja. Gott att doppa i!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskgryta med tomat och curry

(17)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(15)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Pumpapaj

(13)

Rostad tomatsoppa med tortellini

(11)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Sötpotatissoppa med rostad majs

(18)

Bruschetta med kyckling

(8)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1.5 dl torkade kikärtor (obs! Blötlägg dagen innan.)
  • 1 stor gul lök, i klyftor
  • 3 fasta potatisar, skalade och tärnade (ca 300 g)
  • 2 blekselleristjälkar, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk tomatpuré
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 tomater, tärnade
  • 2 lagerblad
  • 0.5 piri piri eller 1 röd chili
  • Till servering
  • aioli
  • surdegsbröd

Het kikärtsgryta med tomat och saffran

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

En snabbvariant: använd färdigkokta kikärter (400 g). Klar på ca 25 min!

Tillagningstid: 20 min + 1 tim koktid + tid för blötläggning
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs ärtor, lök, potatis, blekselleri och vitlök i en gryta med olja, saffran och tomatpuré.
  2. Häll i vatten och smula ner buljongtärningarna. Lägg ner tomater, lagerblad och piripiri delad på längden.
  3. Låt småputtra under lock ca 1 tim. Servera med en klick aioli och ett surdegsbröd.

Tips

Gnid brödskivor med vitlök och stek lätt i olivolja. Gott att doppa i!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskgryta med tomat och curry

(17)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(15)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Pumpapaj

(13)

Rostad tomatsoppa med tortellini

(11)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Sötpotatissoppa med rostad majs

(18)

Bruschetta med kyckling

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies