Het kikärtsgryta med tomat och saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.8 (10 betyg)

En snabbvariant: använd färdigkokta kikärter (400 g). Klar på ca 25 min!

Tillagningstid: 20 min + 1 tim koktid + tid för blötläggning
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl torkade kikärtor (obs! Blötlägg dagen innan.)
  • 1 stor gul lök, i klyftor
  • 3 fasta potatisar, skalade och tärnade (ca 300 g)
  • 2 blekselleristjälkar, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk tomatpuré
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 tomater, tärnade
  • 2 lagerblad
  • 0.5 piri piri eller 1 röd chili
  • Till servering
  • 1 dl aioli
  • 4 skivor surdegsbröd

Gör så här

  1. Fräs ärtor, lök, potatis, blekselleri och vitlök i en gryta med olja, saffran och tomatpuré.
  2. Häll i vatten och smula ner buljongtärningarna. Lägg ner tomater, lagerblad och piripiri delad på längden.
  3. Låt småputtra under lock ca 1 tim. Servera med en klick aioli och ett surdegsbröd.

Tips

Gnid brödskivor med vitlök och stek lätt i olivolja. Gott att doppa i!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Auberginecurry med lax

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bönsallad med svarta bönor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Marinerade grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(9)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1.5 dl torkade kikärtor (obs! Blötlägg dagen innan.)
  • 1 stor gul lök, i klyftor
  • 3 fasta potatisar, skalade och tärnade (ca 300 g)
  • 2 blekselleristjälkar, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk tomatpuré
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 tomater, tärnade
  • 2 lagerblad
  • 0.5 piri piri eller 1 röd chili
  • Till servering
  • 1 dl aioli
  • 4 skivor surdegsbröd

Het kikärtsgryta med tomat och saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.8 (10 betyg)

En snabbvariant: använd färdigkokta kikärter (400 g). Klar på ca 25 min!

Tillagningstid: 20 min + 1 tim koktid + tid för blötläggning
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs ärtor, lök, potatis, blekselleri och vitlök i en gryta med olja, saffran och tomatpuré.
  2. Häll i vatten och smula ner buljongtärningarna. Lägg ner tomater, lagerblad och piripiri delad på längden.
  3. Låt småputtra under lock ca 1 tim. Servera med en klick aioli och ett surdegsbröd.

Tips

Gnid brödskivor med vitlök och stek lätt i olivolja. Gott att doppa i!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Auberginecurry med lax

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bönsallad med svarta bönor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Marinerade grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(9)