
Het kikärtsgryta med tomat och saffran
Betyg (1-5):
En snabbvariant: använd färdigkokta kikärter (400 g). Klar på ca 25 min!
Tillagningstid: 20 min + 1 tim koktid + tid för blötläggning
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1.5 dl torkade kikärtor (obs! Blötlägg dagen innan.)
- 1 stor gul lök, i klyftor
- 3 fasta potatisar, skalade och tärnade (ca 300 g)
- 2 blekselleristjälkar, strimlade
- 2 vitlöksklyftor, skivade
- 1 msk olivolja
- 0.5 g saffran
- 1 msk tomatpuré
- 8 dl vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 4 tomater, tärnade
- 2 lagerblad
- 0.5 piri piri eller 1 röd chili
- Till servering
- 1 dl aioli
- 4 skivor surdegsbröd
Gör så här
- Fräs ärtor, lök, potatis, blekselleri och vitlök i en gryta med olja, saffran och tomatpuré.
- Häll i vatten och smula ner buljongtärningarna. Lägg ner tomater, lagerblad och piripiri delad på längden.
- Låt småputtra under lock ca 1 tim. Servera med en klick aioli och ett surdegsbröd.
Tips

Gnid brödskivor med vitlök och stek lätt i olivolja. Gott att doppa i!
Liknande recept
Het kikärtsgryta med tomat och saffran
Betyg (1-5):
En snabbvariant: använd färdigkokta kikärter (400 g). Klar på ca 25 min!
Tillagningstid: 20 min + 1 tim koktid + tid för blötläggning
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Fräs ärtor, lök, potatis, blekselleri och vitlök i en gryta med olja, saffran och tomatpuré.
- Häll i vatten och smula ner buljongtärningarna. Lägg ner tomater, lagerblad och piripiri delad på längden.
- Låt småputtra under lock ca 1 tim. Servera med en klick aioli och ett surdegsbröd.
Tips

Gnid brödskivor med vitlök och stek lätt i olivolja. Gott att doppa i!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!