Hemgjord vaniljglass

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 20 min + tid att frysa
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 1 gelatinblad
  • 6 äggulor
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 1 msk glukos el flytande honung
  • Till servering:
  • 1 dl maränger
  • 100 g hallon
  • 100 g blåbär
  • citronmeliss el mynta till garnering

Gör så här

  1. Koka upp grädde, mjölk, urskrapade vaniljfrön och vaniljstången. Dra av från värmen och låt stå ca 20 min.
  2. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Vispa äggulor, socker och glukos fluffigt. Häll ner äggvispet i gräddblandningen och rör om. Värm under vispning till 84°. Lyft ut vaniljstången och lägg ner gelatinbladet i glassmeten. Rör om och ställ kastrullen i ett kallt vattenbad för att kylas ner. Ställ in i kylen tills den är ordentligt kall. Kör glassen i en glassmaskin eller häll i en form och ställ in i frysen minst 3 tim. Rör om då och då.
  3. Ta glassen ur frysen ca 15 min innan servering. Skopa upp på tallrikar och garnera med färska bär och minimaränger.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Salt karamellparfait med marinerade bär

(19)

Hallonmilkshake

(31)

Pistageglass

(0)

Hallon- och apelsinsemifreddo

(27)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Yoghurtglass i strut

(3)

Paradis rocky road glasscoupe

(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 1 gelatinblad
  • 6 äggulor
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 1 msk glukos el flytande honung
  • Till servering:
  • 1 dl maränger
  • 100 g hallon
  • 100 g blåbär
  • citronmeliss el mynta till garnering

Hemgjord vaniljglass

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 20 min + tid att frysa
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grädde, mjölk, urskrapade vaniljfrön och vaniljstången. Dra av från värmen och låt stå ca 20 min.
  2. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Vispa äggulor, socker och glukos fluffigt. Häll ner äggvispet i gräddblandningen och rör om. Värm under vispning till 84°. Lyft ut vaniljstången och lägg ner gelatinbladet i glassmeten. Rör om och ställ kastrullen i ett kallt vattenbad för att kylas ner. Ställ in i kylen tills den är ordentligt kall. Kör glassen i en glassmaskin eller häll i en form och ställ in i frysen minst 3 tim. Rör om då och då.
  3. Ta glassen ur frysen ca 15 min innan servering. Skopa upp på tallrikar och garnera med färska bär och minimaränger.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Salt karamellparfait med marinerade bär

(19)

Hallonmilkshake

(31)

Pistageglass

(0)

Hallon- och apelsinsemifreddo

(27)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Yoghurtglass i strut

(3)

Paradis rocky road glasscoupe

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies