Hemgjord müsli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.03 (66 betyg)

Starta en perfekt dag genom att ladda med din egen hemgjorda müsli.

Tillagningstid: 25 minuter + tid att kallna
Ugnstemperatur:200º
1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl mandlar, hassel- eller valnötter
  • 2 dl torkad frukt, t ex aprikoser, gula russin, tranbär
  • 1 liter dinkelflingor, rågflingor eller havregryn
  • 1 dl linfrön, solros- eller pumpafrön
  • 1 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Grovhacka nötter, mandel och stora frukter ( till exempel dadlar och aprikoser). Häll flingor eller gryn i en långpanna, plus det du vill använda av frön, mandel, nötter och kokosflingor.
  2. Rosta i ugn cirka 20 minuter, rör om i blandningen någon gång under rostningen.
  3. Tillsätt den torkade frukten och rör om ordentligt. Låt kallna. Förvara müslin i en burk med lock i rumsvärme.
  4. Här kan du blanda och ge hur du vill: använd de frukter eller bär, nötter, frön och flingor du gillar mest och skapa din egen müsli. Det går förstås bra att ändra mängderna också; om du till exempel gillar nötter men inte torkad frukt så tar du mer nötter och struntar i frukten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Açaíbowl

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tutti Frutti Smoothie

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Nötnjutning

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Morotsjuice med ingefära och citron

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Fruktbröd

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Smoothie bowl

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Smoothietallrik

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kalkonsmörgås med äpple och skott

Betyg
Betyg
(2)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 dl mandlar, hassel- eller valnötter
  • 2 dl torkad frukt, t ex aprikoser, gula russin, tranbär
  • 1 liter dinkelflingor, rågflingor eller havregryn
  • 1 dl linfrön, solros- eller pumpafrön
  • 1 dl kokosflingor

Hemgjord müsli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.03 (66 betyg)

Starta en perfekt dag genom att ladda med din egen hemgjorda müsli.

Tillagningstid: 25 minuter + tid att kallna
Ugnstemperatur:200º
1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Grovhacka nötter, mandel och stora frukter ( till exempel dadlar och aprikoser). Häll flingor eller gryn i en långpanna, plus det du vill använda av frön, mandel, nötter och kokosflingor.
  2. Rosta i ugn cirka 20 minuter, rör om i blandningen någon gång under rostningen.
  3. Tillsätt den torkade frukten och rör om ordentligt. Låt kallna. Förvara müslin i en burk med lock i rumsvärme.
  4. Här kan du blanda och ge hur du vill: använd de frukter eller bär, nötter, frön och flingor du gillar mest och skapa din egen müsli. Det går förstås bra att ändra mängderna också; om du till exempel gillar nötter men inte torkad frukt så tar du mer nötter och struntar i frukten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Açaíbowl

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tutti Frutti Smoothie

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Nötnjutning

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Morotsjuice med ingefära och citron

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Fruktbröd

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Smoothie bowl

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Smoothietallrik

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kalkonsmörgås med äpple och skott

Betyg
Betyg
(2)