Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Helstekt saftig rostbiff med couscous och koriander.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 500 g rostbiff
  • 0.5 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 2 tsk olivolja
  • 3 dl couscous
  • 250 g broccoli
  • 0.5 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 koriander, hackad
  • 1 tsk salt
  • Limesås
  • 2 ägg, endast gulan
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 2 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra köttet. Bryn i en stekpanna med olja till fin yta.
  2. Lägg i en ugnsform och stek mitt i ugnen ca 25 min. Eller använd gärna stektermometer, köttet är perfekt vid 57°. Låt köttet vila innan det skärs upp.
  3. Tillred couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skär broccoli i buketter och stjälken i tunna skivor. Stek hastigt i en wok eller stekpanna. Vänd ihop couscous och broccoli med lime och koriander. Smaka av med salt och ev olivolja.

Limesås

  1. Vispa ihop äggulor och limesaft. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök och smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Enkel potatisgratäng

(12)

Primörpaj

(9)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

(1)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Blomkålspizza med gruyèreost

(1)

Vegetarisk pizza bianco på grillen

(1)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g rostbiff
  • 0.5 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 2 tsk olivolja
  • 3 dl couscous
  • 250 g broccoli
  • 0.5 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 koriander, hackad
  • 1 tsk salt
  • Limesås
  • 2 ägg, endast gulan
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 2 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Helstekt saftig rostbiff med couscous och koriander.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra köttet. Bryn i en stekpanna med olja till fin yta.
  2. Lägg i en ugnsform och stek mitt i ugnen ca 25 min. Eller använd gärna stektermometer, köttet är perfekt vid 57°. Låt köttet vila innan det skärs upp.
  3. Tillred couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skär broccoli i buketter och stjälken i tunna skivor. Stek hastigt i en wok eller stekpanna. Vänd ihop couscous och broccoli med lime och koriander. Smaka av med salt och ev olivolja.

Limesås

  1. Vispa ihop äggulor och limesaft. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök och smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Enkel potatisgratäng

(12)

Primörpaj

(9)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

(1)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Blomkålspizza med gruyèreost

(1)

Vegetarisk pizza bianco på grillen

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies