Helstekt oxfilé med svamp- och potatistorn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.32 (235 betyg)

Gott kött som smakar ännu bättre tillsammans med ungsbakad potatisblandning med svamp och mozzarella, karamelliserade smålökar och krispiga bönor.

Ugnstemperatur:125º-200º
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Helstekt oxfilé:
  • 900 g oxfilé i bit
  • 1 msk smör
  • Potatistorn:
  • 1 kg skalad, grovriven potatis
  • 200 g hackade skogschampinjoner
  • 1 dl riven mozzarella
  • svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Karamelliserade smålökar:
  • 500 g skalade schalottenlökar eller steklökar
  • 2 msk smör
  • 3 msk socker
  • 3 msk balsamvinäger
  • 3 dl rödvin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Tillbehör:
  • 50 g ärtskott
  • 3 msk färska timjan på kvist
  • 500 g haricots verts

Gör så här

Helstekt oxfilé

  1. Bryn köttet runt om i fettet. Salta och peppra. Hit kan rätten förberedas. <br>Lägg köttet i en ugnsform, stick in en stektermometer och stek i mitten av ugnen i 125º. när termometern visar 50º är filén röd inuti, vid 55º rosaröd och 60º rosa. Det tar 15-20 minuter. Låt köttet stå insvept i lite folie några minuter innan det skärs upp i skivor.

Potatistorn

  1. Fräs potatis och svamp i omgångar i smöret och lägg över i en bunke. Lägg i ost, salt och peppar och blanda allt. Smörj en avlång bakform (ca 1,5 liter) och lägg ett bakplåtspapper i botten. <br> Häll i potatisblandningen och tryck ihop kakan. Baka i nedre delen av ugnen i 200° tills potatisen är mjuk, 20-30 minuter. <br> Hit kan rätten förberedas. Värm sedan kakan i ugnen tillsammans med köttet. Skär kakan i små torn vid servering.

Karamelliserade smålökar

  1. Fräs lökarna hela i fettet. Häll på socker, vinäger och vin och låt sjuda tills lökarna är mjuka, ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Tillbehör

  1. Servera köttet skuret i skivor med potatistorn, smålökar och lättkokta gröna bönor, ärtskott och timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie

2020-01-03

Vi hade det som Nyårs middag. allt blev perfekt uppskattades av alla gästerna. Super gott:) tack Coop för ett sånt fint recept:)

Checkbox Coop

2018-11-27

Hej Frida! Bäst resultat får du med stektermomteter, när termometern visar 50º är filén röd inuti, vid 55º rosaröd och 60º rosa. Det tar 15-20 minuter, men kan förstås variera beroende på ugn och tjocklek på oxfilén. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör.

Frida

2018-11-23

Hallå! Jag förstår inte, 125 grader i en kvart? Min filé ser inte klar ut. Älskar Coop btw!

Birgitta

2015-02-03

Superdupergott, blev bjuden på det av svägerska och fick receptet!

Angelica

2014-01-01

Jättegott och enkelt !!! Väldigt uppskattat utav gästerna. Tänk på att värma potatistornen tillräckligt länge tillsammans med köttet så att kakan är ordentligt varm vid servering, vi värmde den i 18 min :)

Gurra

2013-12-30

Vintips ?

Susanne

2013-03-22

Så jättegott, potatistorn var suveränt. Rekommenderas varmt!!!!!!!!!!

Jenny

2012-12-27

Supergott!!!

Karin

2012-12-08

Väldigt gott! Godaste jag ätit på länge.

oscar guten

2011-12-31

fan va gutt de va

anders asknor

2011-12-31

fan va gott det va

Anna

2011-12-27

.

Liknande recept

Spara recept

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Pannbiff med löksås och syrade morötter

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(2)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • Helstekt oxfilé:
  • 900 g oxfilé i bit
  • 1 msk smör
  • Potatistorn:
  • 1 kg skalad, grovriven potatis
  • 200 g hackade skogschampinjoner
  • 1 dl riven mozzarella
  • svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Karamelliserade smålökar:
  • 500 g skalade schalottenlökar eller steklökar
  • 2 msk smör
  • 3 msk socker
  • 3 msk balsamvinäger
  • 3 dl rödvin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Tillbehör:
  • 50 g ärtskott
  • 3 msk färska timjan på kvist
  • 500 g haricots verts

Helstekt oxfilé med svamp- och potatistorn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.32 (235 betyg)

Gott kött som smakar ännu bättre tillsammans med ungsbakad potatisblandning med svamp och mozzarella, karamelliserade smålökar och krispiga bönor.

Ugnstemperatur:125º-200º
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Helstekt oxfilé

  1. Bryn köttet runt om i fettet. Salta och peppra. Hit kan rätten förberedas. <br>Lägg köttet i en ugnsform, stick in en stektermometer och stek i mitten av ugnen i 125º. när termometern visar 50º är filén röd inuti, vid 55º rosaröd och 60º rosa. Det tar 15-20 minuter. Låt köttet stå insvept i lite folie några minuter innan det skärs upp i skivor.

Potatistorn

  1. Fräs potatis och svamp i omgångar i smöret och lägg över i en bunke. Lägg i ost, salt och peppar och blanda allt. Smörj en avlång bakform (ca 1,5 liter) och lägg ett bakplåtspapper i botten. <br> Häll i potatisblandningen och tryck ihop kakan. Baka i nedre delen av ugnen i 200° tills potatisen är mjuk, 20-30 minuter. <br> Hit kan rätten förberedas. Värm sedan kakan i ugnen tillsammans med köttet. Skär kakan i små torn vid servering.

Karamelliserade smålökar

  1. Fräs lökarna hela i fettet. Häll på socker, vinäger och vin och låt sjuda tills lökarna är mjuka, ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Tillbehör

  1. Servera köttet skuret i skivor med potatistorn, smålökar och lättkokta gröna bönor, ärtskott och timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie

2020-01-03

Vi hade det som Nyårs middag. allt blev perfekt uppskattades av alla gästerna. Super gott:) tack Coop för ett sånt fint recept:)

Checkbox Coop

2018-11-27

Hej Frida! Bäst resultat får du med stektermomteter, när termometern visar 50º är filén röd inuti, vid 55º rosaröd och 60º rosa. Det tar 15-20 minuter, men kan förstås variera beroende på ugn och tjocklek på oxfilén. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör.

Frida

2018-11-23

Hallå! Jag förstår inte, 125 grader i en kvart? Min filé ser inte klar ut. Älskar Coop btw!

Birgitta

2015-02-03

Superdupergott, blev bjuden på det av svägerska och fick receptet!

Angelica

2014-01-01

Jättegott och enkelt !!! Väldigt uppskattat utav gästerna. Tänk på att värma potatistornen tillräckligt länge tillsammans med köttet så att kakan är ordentligt varm vid servering, vi värmde den i 18 min :)

Gurra

2013-12-30

Vintips ?

Susanne

2013-03-22

Så jättegott, potatistorn var suveränt. Rekommenderas varmt!!!!!!!!!!

Jenny

2012-12-27

Supergott!!!

Karin

2012-12-08

Väldigt gott! Godaste jag ätit på länge.

oscar guten

2011-12-31

fan va gutt de va

anders asknor

2011-12-31

fan va gott det va

Anna

2011-12-27

.

Liknande recept

Spara recept

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Pannbiff med löksås och syrade morötter

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(2)