Helstekt oxfilé med het sojasås

Betyg (1-5):
3.25 (8 betyg)

Kalla tunna skivor av det fina köttet, serverade med en söt sås av indonesisk soja, smakar fantastiskt.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:125º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 1 kg oxfilé eller entrecôte
  • 1 msk olja
  • 2 krm peppar
  • Sojasås:
  • 1.5 dl ketjap manis eller ketjap benteng (indonesisk soja)
  • 0.75 dl risvinäger
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 0.5 dl flytande honung

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till såsen.
  2. Lägg köttet i en ugnssäker form. Pensla det med lite olja, salta och peppra. Stick in en köttermometer så att den hamnar mitt i köttet. Stek i nedre delen av ugnen, tills termometern 55º (rött), 60º (rosa), 70º (genomstekt). Stektiden beror på stekningsgrad och köttets tjocklek och innertemperatur, tar 30-60 minuter.
  3. Låt köttet svalna och skär det sedan i tunna skivor.
  4. Servera det kallt med såsen.

Servering

Passar bra med sallad och en klick bearnaise.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2013-01-02

Enkel instruktion för en nybörjare :) Det blev jättegod.

Anke

2012-12-26

Svårt att tillfredsställa fler smaker när oxfilén ugnssteks hel. En vill ha den blodig, en annan välstekt! Bättre då steka den i skivor, snabbt på hög värme och plocka bort dem när de är perfekta för var och en som ska äta!

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

(4)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 kg oxfilé eller entrecôte
  • 1 msk olja
  • 2 krm peppar
  • Sojasås:
  • 1.5 dl ketjap manis eller ketjap benteng (indonesisk soja)
  • 0.75 dl risvinäger
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 0.5 dl flytande honung

Helstekt oxfilé med het sojasås

Betyg (1-5):
3.25 (8 betyg)

Kalla tunna skivor av det fina köttet, serverade med en söt sås av indonesisk soja, smakar fantastiskt.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:125º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till såsen.
  2. Lägg köttet i en ugnssäker form. Pensla det med lite olja, salta och peppra. Stick in en köttermometer så att den hamnar mitt i köttet. Stek i nedre delen av ugnen, tills termometern 55º (rött), 60º (rosa), 70º (genomstekt). Stektiden beror på stekningsgrad och köttets tjocklek och innertemperatur, tar 30-60 minuter.
  3. Låt köttet svalna och skär det sedan i tunna skivor.
  4. Servera det kallt med såsen.

Servering

Passar bra med sallad och en klick bearnaise.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2013-01-02

Enkel instruktion för en nybörjare :) Det blev jättegod.

Anke

2012-12-26

Svårt att tillfredsställa fler smaker när oxfilén ugnssteks hel. En vill ha den blodig, en annan välstekt! Bättre då steka den i skivor, snabbt på hög värme och plocka bort dem när de är perfekta för var och en som ska äta!

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

(4)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies