Helstekt fläskfilé med saltbakad potatis och jordgubbssallad

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Jordgubbar och rucola med hackade rostade mandlar är ett underbart tillbehör. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 20 st
  • 600 g fläskfilé
  • syrad grädde, till servering
  • Kryddrub
  • 2 msk muscovadosocker
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 2 msk neutral olja
  • Saltrostad potatis
  • 1 kg färsk potatis
  • 1 hel vitlök, delad i klyftor
  • 2.5 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • Jordgubbssallad
  • 70 g salladsblad
  • 250 g jordgubbar, delade
  • 1 dl mandlar, rostade saltade
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 dl hyvlad parmesan
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén fri från senor. Sätt ugnen på 225°. Blanda ihop alla torra ingredienser till kryddrubben i en bunke och vänd runt köttet. Häll i oljan och massera in kryddorna ordentligt. Låt vila till stekning.
  2. Vänd runt potatis och vitlöksklyftor i olja på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen 15 min. Lägg fläskfilén i en upphettad stekpanna och bryn till fin färg runt om. Vänd ofta, sockret gör att det lätt kan bli bränt.
  3. Sänk ugnstemperaturen till 175°. Lägg köttet på plåten bredvid potatisen. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Stek klart i ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 20 min. Låt vila 10 min innan det skärs upp i skivor.

Jordgubbssallad:

  1. Fördela sallad och jordgubbar på ett serveringsfat och toppa med mandlar, olja, citron och parmesan. Salta och peppra.
  2. Servera köttet med potatis, vitlök, sallad och syrad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth

2018-08-06

Jättegott!

Liknande recept

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Helgrillad fläskfilé med honungsglaze - Coop

(36)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis - Coop

(12)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng - Coop

(5)

Rostbiff med currypotatissallad - Coop

(7)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning - Coop

(32)

Grillplanka med chimichurripotatissallad - Coop

(1)
20 st
  • Ingredienser 20 st
  • 600 g fläskfilé
  • syrad grädde, till servering
  • Kryddrub
  • 2 msk muscovadosocker
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 2 msk neutral olja
  • Saltrostad potatis
  • 1 kg färsk potatis
  • 1 hel vitlök, delad i klyftor
  • 2.5 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • Jordgubbssallad
  • 70 g salladsblad
  • 250 g jordgubbar, delade
  • 1 dl mandlar, rostade saltade
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 dl hyvlad parmesan
  • flingsalt och svartpeppar

Helstekt fläskfilé med saltbakad potatis och jordgubbssallad

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Jordgubbar och rucola med hackade rostade mandlar är ett underbart tillbehör. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén fri från senor. Sätt ugnen på 225°. Blanda ihop alla torra ingredienser till kryddrubben i en bunke och vänd runt köttet. Häll i oljan och massera in kryddorna ordentligt. Låt vila till stekning.
  2. Vänd runt potatis och vitlöksklyftor i olja på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen 15 min. Lägg fläskfilén i en upphettad stekpanna och bryn till fin färg runt om. Vänd ofta, sockret gör att det lätt kan bli bränt.
  3. Sänk ugnstemperaturen till 175°. Lägg köttet på plåten bredvid potatisen. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Stek klart i ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 20 min. Låt vila 10 min innan det skärs upp i skivor.

Jordgubbssallad:

  1. Fördela sallad och jordgubbar på ett serveringsfat och toppa med mandlar, olja, citron och parmesan. Salta och peppra.
  2. Servera köttet med potatis, vitlök, sallad och syrad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth

2018-08-06

Jättegott!

Liknande recept

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Helgrillad fläskfilé med honungsglaze - Coop

(36)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis - Coop

(12)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng - Coop

(5)

Rostbiff med currypotatissallad - Coop

(7)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning - Coop

(32)

Grillplanka med chimichurripotatissallad - Coop

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies