För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Helstekt fläskfilé med saltbakad potatis och jordgubbssallad

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Jordgubbar och rucola med hackade rostade mandlar är ett underbart tillbehör. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskfilé
  • syrad grädde, till servering
  • Kryddrub
  • 2 msk muscovadosocker
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 2 msk neutral olja
  • Saltrostad potatis
  • 1 kg färsk potatis
  • 1 hel vitlök, delad i klyftor
  • 2.5 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • Jordgubbssallad
  • 70 g salladsblad
  • 250 g jordgubbar, delade
  • 1 dl mandlar, rostade saltade
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 dl hyvlad parmesan
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén fri från senor. Sätt ugnen på 225°. Blanda ihop alla torra ingredienser till kryddrubben i en bunke och vänd runt köttet. Häll i oljan och massera in kryddorna ordentligt. Låt vila till stekning.
  2. Vänd runt potatis och vitlöksklyftor i olja på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen 15 min. Lägg fläskfilén i en upphettad stekpanna och bryn till fin färg runt om. Vänd ofta, sockret gör att det lätt kan bli bränt.
  3. Sänk ugnstemperaturen till 175°. Lägg köttet på plåten bredvid potatisen. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Stek klart i ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 20 min. Låt vila 10 min innan det skärs upp i skivor.

Jordgubbssallad:

  1. Fördela sallad och jordgubbar på ett serveringsfat och toppa med mandlar, olja, citron och parmesan. Salta och peppra.
  2. Servera köttet med potatis, vitlök, sallad och syrad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth

2018-08-06

Jättegott!

Liknande recept

Köttbullar i grönpepparsås

(65)

Klassisk kalops

(4)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

(17)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

(61)

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

(19)

Kassler med färskpotatismush

(17)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 600 g fläskfilé
  • syrad grädde, till servering
  • Kryddrub
  • 2 msk muscovadosocker
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 2 msk neutral olja
  • Saltrostad potatis
  • 1 kg färsk potatis
  • 1 hel vitlök, delad i klyftor
  • 2.5 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • Jordgubbssallad
  • 70 g salladsblad
  • 250 g jordgubbar, delade
  • 1 dl mandlar, rostade saltade
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 dl hyvlad parmesan
  • flingsalt och svartpeppar

Helstekt fläskfilé med saltbakad potatis och jordgubbssallad

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Jordgubbar och rucola med hackade rostade mandlar är ett underbart tillbehör. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén fri från senor. Sätt ugnen på 225°. Blanda ihop alla torra ingredienser till kryddrubben i en bunke och vänd runt köttet. Häll i oljan och massera in kryddorna ordentligt. Låt vila till stekning.
  2. Vänd runt potatis och vitlöksklyftor i olja på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen 15 min. Lägg fläskfilén i en upphettad stekpanna och bryn till fin färg runt om. Vänd ofta, sockret gör att det lätt kan bli bränt.
  3. Sänk ugnstemperaturen till 175°. Lägg köttet på plåten bredvid potatisen. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Stek klart i ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 20 min. Låt vila 10 min innan det skärs upp i skivor.

Jordgubbssallad:

  1. Fördela sallad och jordgubbar på ett serveringsfat och toppa med mandlar, olja, citron och parmesan. Salta och peppra.
  2. Servera köttet med potatis, vitlök, sallad och syrad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth

2018-08-06

Jättegott!

Liknande recept

Köttbullar i grönpepparsås

(65)

Klassisk kalops

(4)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

(17)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

(61)

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

(19)

Kassler med färskpotatismush

(17)