Helstekt abborre med kantareller

Betyg (1-5):
3.07 (14 betyg)

Ett recept som Lennart Jähkel komponerat, från tv-programmet Sjön suger.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Stuvade kantareller:
  • 500 g kantareller, rensade i bitar
  • 3 krm peppar
  • 2.5 dl grädde
  • Helstekt abborre:
  • 3 portionsstora abborrar, rensade, fjällade
  • 3 msk ströbröd
  • 3 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 portioner färskpotatis
  • 2 stekta halverade citroner
  • finklippt dill
  • 0.5 dl gräslök, hackad

Gör så här

  1. Fräs svamp i smör, salt och peppar, häll på grädden och låt det hela koka ihop något.
  2. Torka av fisken, salta och vänd den i ströbröd. Stek i smör tills den fått fin färg, efterstek klart i ugn, cirka 10 minuter. När du kan lossa köttet från benet i fiskens rygg med en gaffel är fisken klar.
  3. Servera med stuvade kantareller, kokt färskpotatis, stekt citronhalva, dilloch hackad gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-01-07

Hej Naimi! Ta bort skinnet innan du äter fisken. Smaklig måltid :)

NAIMI

2020-01-04

Har ätit en hel del abborre i min dag men ALDRIG med skinnet kvar?..?

Liknande recept

Pasta med kallrökt lax

(18)

Fiskbullar i citrongräddsås

(17)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Tacogratäng - barnens bästa recept

(11)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(55)

Caesarburgare

(3)

Lax- och spenatpaj

(92)
11 st
  • Stuvade kantareller:
  • 500 g kantareller, rensade i bitar
  • 3 krm peppar
  • 2.5 dl grädde
  • Helstekt abborre:
  • 3 portionsstora abborrar, rensade, fjällade
  • 3 msk ströbröd
  • 3 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 portioner färskpotatis
  • 2 stekta halverade citroner
  • finklippt dill
  • 0.5 dl gräslök, hackad

Helstekt abborre med kantareller

Betyg (1-5):
3.07 (14 betyg)

Ett recept som Lennart Jähkel komponerat, från tv-programmet Sjön suger.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs svamp i smör, salt och peppar, häll på grädden och låt det hela koka ihop något.
  2. Torka av fisken, salta och vänd den i ströbröd. Stek i smör tills den fått fin färg, efterstek klart i ugn, cirka 10 minuter. När du kan lossa köttet från benet i fiskens rygg med en gaffel är fisken klar.
  3. Servera med stuvade kantareller, kokt färskpotatis, stekt citronhalva, dilloch hackad gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-01-07

Hej Naimi! Ta bort skinnet innan du äter fisken. Smaklig måltid :)

NAIMI

2020-01-04

Har ätit en hel del abborre i min dag men ALDRIG med skinnet kvar?..?

Liknande recept

Pasta med kallrökt lax

(18)

Fiskbullar i citrongräddsås

(17)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Tacogratäng - barnens bästa recept

(11)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(55)

Caesarburgare

(3)

Lax- och spenatpaj

(92)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies