Helstekt abborre med kantareller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.07 (14 betyg)

Ett recept som Lennart Jähkel komponerat, från tv-programmet Sjön suger.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Stuvade kantareller:
  • 500 g kantareller, rensade i bitar
  • 2 msk smör
  • 3 krm peppar
  • 2.5 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • Helstekt abborre:
  • 3 portionsstora abborrar, rensade, fjällade
  • 3 msk ströbröd
  • 3 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 portioner färskpotatis
  • 2 stekta halverade citroner
  • finklippt dill
  • 0.5 dl gräslök, hackad

Gör så här

  1. Fräs svamp i smör, salt och peppar, häll på grädden och låt det hela koka ihop något.
  2. Torka av fisken, salta och vänd den i ströbröd. Stek i smör tills den fått fin färg, efterstek klart i ugn, cirka 10 minuter. När du kan lossa köttet från benet i fiskens rygg med en gaffel är fisken klar.
  3. Servera med stuvade kantareller, kokt färskpotatis, stekt citronhalva, dilloch hackad gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-01-07

Hej Naimi! Ta bort skinnet innan du äter fisken. Smaklig måltid :)

NAIMI

2020-01-04

Har ätit en hel del abborre i min dag men ALDRIG med skinnet kvar?..?

Liknande recept

Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Strömmingslåda med anjovis och färska örter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • Stuvade kantareller:
  • 500 g kantareller, rensade i bitar
  • 2 msk smör
  • 3 krm peppar
  • 2.5 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • Helstekt abborre:
  • 3 portionsstora abborrar, rensade, fjällade
  • 3 msk ströbröd
  • 3 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 portioner färskpotatis
  • 2 stekta halverade citroner
  • finklippt dill
  • 0.5 dl gräslök, hackad

Helstekt abborre med kantareller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.07 (14 betyg)

Ett recept som Lennart Jähkel komponerat, från tv-programmet Sjön suger.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs svamp i smör, salt och peppar, häll på grädden och låt det hela koka ihop något.
  2. Torka av fisken, salta och vänd den i ströbröd. Stek i smör tills den fått fin färg, efterstek klart i ugn, cirka 10 minuter. När du kan lossa köttet från benet i fiskens rygg med en gaffel är fisken klar.
  3. Servera med stuvade kantareller, kokt färskpotatis, stekt citronhalva, dilloch hackad gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-01-07

Hej Naimi! Ta bort skinnet innan du äter fisken. Smaklig måltid :)

NAIMI

2020-01-04

Har ätit en hel del abborre i min dag men ALDRIG med skinnet kvar?..?

Liknande recept

Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Strömmingslåda med anjovis och färska örter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)