Helstekt abborre med kantareller

Betyg (1-5):
2.75 (12 betyg)

Ett recept som Lennart Jähkel komponerat, från tv-programmet Sjön suger.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Stuvade kantareller:
  • 500 g kantareller, rensade i bitar
  • 2 msk smör
  • 3 krm peppar
  • 2.5 dl grädde
  • Helstekt abborre:
  • 3 portionsstora abborrar, rensade, fjällade
  • 3 msk ströbröd
  • 3 msk smör
  • Till servering:
  • 4 portioner färskpotatis
  • 2 stekta halverade citroner
  • finklippt dill
  • 0.5 dl gräslök, hackad

Gör så här

  1. Fräs svamp i smör, salt och peppar, häll på grädden och låt det hela koka ihop något.
  2. Torka av fisken, salta och vänd den i ströbröd. Stek i smör tills den fått fin färg, efterstek klart i ugn, cirka 10 minuter. När du kan lossa köttet från benet i fiskens rygg med en gaffel är fisken klar.
  3. Servera med stuvade kantareller, kokt färskpotatis, stekt citronhalva, dilloch hackad gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pasta med kallrökt lax

(16)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Tacogratäng - barnens bästa recept

(11)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Laxpaj med potatis

(13)

Fiskbullar i citrongräddsås

(17)

Strömmingslåda med anjovis och färska örter

(0)
11 st
  • Stuvade kantareller:
  • 500 g kantareller, rensade i bitar
  • 2 msk smör
  • 3 krm peppar
  • 2.5 dl grädde
  • Helstekt abborre:
  • 3 portionsstora abborrar, rensade, fjällade
  • 3 msk ströbröd
  • 3 msk smör
  • Till servering:
  • 4 portioner färskpotatis
  • 2 stekta halverade citroner
  • finklippt dill
  • 0.5 dl gräslök, hackad

Helstekt abborre med kantareller

Betyg (1-5):
2.75 (12 betyg)

Ett recept som Lennart Jähkel komponerat, från tv-programmet Sjön suger.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs svamp i smör, salt och peppar, häll på grädden och låt det hela koka ihop något.
  2. Torka av fisken, salta och vänd den i ströbröd. Stek i smör tills den fått fin färg, efterstek klart i ugn, cirka 10 minuter. När du kan lossa köttet från benet i fiskens rygg med en gaffel är fisken klar.
  3. Servera med stuvade kantareller, kokt färskpotatis, stekt citronhalva, dilloch hackad gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pasta med kallrökt lax

(16)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Tacogratäng - barnens bästa recept

(11)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Laxpaj med potatis

(13)

Fiskbullar i citrongräddsås

(17)

Strömmingslåda med anjovis och färska örter

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies