Helgrillad kyckling med hemgjord tandoorikrydda

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

Smakrik kyckling i ugn med härlig bönsallad som tillbehör.

Tillagningstid: 1 tim 15 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 1 hel kyckling
  • 4 naanbröd, till servering
  • Tandoorikryddmix
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk mald koriander
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk malen kryddnejlika ( eller 8 hela kryddnejlikor)
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • Myntayoghurt
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • Bönsallad
  • 400 g kokta vita bönor (på burk)
  • 2 tomater, tärnade
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk spiskummin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop alla ingredienser till tandoorikryddan. Rör ihop kryddmixen med yoghurten och lägg kycklingen i en ugnsform. Täck kycklingen med yoghurtblandningen och rosta mitt i ugnen ca 1 timme.

Myntayoghurt:

  1. Blanda yoghurt med mynta och vitlök till en sås och smaka av med salt.
  2. Skölj bönorna noga och mosa sedan grovt med en gaffel. Vänd ihop med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
  3. Värm naanbröden enligt anvisning på förpackningen och servera med kyckling, yoghurtsås och bönsallad.

Tips

Tacokrydda är ett gott alternativ om du vill variera smaken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-06-13

Hej Bo, tittar du på receptet i appen eller på coop.se ? För oss ser allt rätt ut. Ingredienserna till myntayoghurten ligger i ingrediensförteckningen, och i receptbeskrivningen beskrivs hur du gör. 3 dl yoghurt 10% blandas med 1 kruka färsk, finhackad mynta och 1 riven vitlöksklyfta. Lycka till och hör gärna av dig om du har fortsatta problem med att se delar av receptet! hälsar Elsa, webbredaktör

Bo

2019-06-07

Ofullständigt recept. Var är info om myntasåsen? Är det 2 dl yoghurt till Tandoorikrydorna?

Liknande recept

Pastaknyten med kyckling och ljumma tomater

(75)

Tandoorikyckling med ris

(22)

Indisk curry på kycklingfärs

(34)

Korianderkyckling på spett

(3)

Kycklinggryta med mango

(223)

Dillkokt kyckling

(7)

Currykyckling

(64)

Kycklingburgare med gurksås

(20)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1 hel kyckling
  • 4 naanbröd, till servering
  • Tandoorikryddmix
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk mald koriander
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk malen kryddnejlika ( eller 8 hela kryddnejlikor)
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • Myntayoghurt
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • Bönsallad
  • 400 g kokta vita bönor (på burk)
  • 2 tomater, tärnade
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk spiskummin

Helgrillad kyckling med hemgjord tandoorikrydda

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

Smakrik kyckling i ugn med härlig bönsallad som tillbehör.

Tillagningstid: 1 tim 15 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop alla ingredienser till tandoorikryddan. Rör ihop kryddmixen med yoghurten och lägg kycklingen i en ugnsform. Täck kycklingen med yoghurtblandningen och rosta mitt i ugnen ca 1 timme.

Myntayoghurt:

  1. Blanda yoghurt med mynta och vitlök till en sås och smaka av med salt.
  2. Skölj bönorna noga och mosa sedan grovt med en gaffel. Vänd ihop med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
  3. Värm naanbröden enligt anvisning på förpackningen och servera med kyckling, yoghurtsås och bönsallad.

Tips

Tacokrydda är ett gott alternativ om du vill variera smaken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-06-13

Hej Bo, tittar du på receptet i appen eller på coop.se ? För oss ser allt rätt ut. Ingredienserna till myntayoghurten ligger i ingrediensförteckningen, och i receptbeskrivningen beskrivs hur du gör. 3 dl yoghurt 10% blandas med 1 kruka färsk, finhackad mynta och 1 riven vitlöksklyfta. Lycka till och hör gärna av dig om du har fortsatta problem med att se delar av receptet! hälsar Elsa, webbredaktör

Bo

2019-06-07

Ofullständigt recept. Var är info om myntasåsen? Är det 2 dl yoghurt till Tandoorikrydorna?

Liknande recept

Pastaknyten med kyckling och ljumma tomater

(75)

Tandoorikyckling med ris

(22)

Indisk curry på kycklingfärs

(34)

Korianderkyckling på spett

(3)

Kycklinggryta med mango

(223)

Dillkokt kyckling

(7)

Currykyckling

(64)

Kycklingburgare med gurksås

(20)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies