Helgrillad kyckling med hemgjord tandoorikrydda

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.82 (11 betyg)

Smakrik kyckling i ugn med härlig bönsallad som tillbehör.

Tillagningstid: 1 tim 15 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 hel kyckling
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 4 naanbröd, till servering
  • Tandoorikryddmix
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk mald koriander
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk malen kryddnejlika ( eller 8 hela kryddnejlikor)
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • Myntayoghurt
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • Bönsallad
  • 400 g kokta vita bönor (på burk)
  • 2 tomater, tärnade
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk spiskummin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop alla ingredienser till tandoorikryddan. Rör ihop kryddmixen med yoghurten och lägg kycklingen i en ugnsform. Täck kycklingen med yoghurtblandningen och rosta mitt i ugnen ca 1 timme.

Myntayoghurt:

  1. Blanda yoghurt med mynta och vitlök till en sås och smaka av med salt.
  2. Skölj bönorna noga och mosa sedan grovt med en gaffel. Vänd ihop med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
  3. Värm naanbröden enligt anvisning på förpackningen och servera med kyckling, yoghurtsås och bönsallad.

Tips

Tacokrydda är ett gott alternativ om du vill variera smaken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-10-06

Hej Linus. Tack för att du uppmärksammade detta.Det ska vara 2 dl yoghurt till marinaden. Mvh, Maja/redaktör

Linus

2020-09-27

Håller med Bo. Receptet är ofullständigt då ni skriver att tandoorikryddmixen ska blandas med yoghurt men anger ingen mängd för detta.

Checkbox Coop

2019-06-13

Hej Bo, tittar du på receptet i appen eller på coop.se ? För oss ser allt rätt ut. Ingredienserna till myntayoghurten ligger i ingrediensförteckningen, och i receptbeskrivningen beskrivs hur du gör. 3 dl yoghurt 10% blandas med 1 kruka färsk, finhackad mynta och 1 riven vitlöksklyfta. Lycka till och hör gärna av dig om du har fortsatta problem med att se delar av receptet! hälsar Elsa, webbredaktör

Bo

2019-06-07

Ofullständigt recept. Var är info om myntasåsen? Är det 2 dl yoghurt till Tandoorikrydorna?

Liknande recept

Spara recept

Tandoorikyckling med ris

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Kycklingburgare med gurksås

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Currykyckling

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Korianderkyckling på spett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tandoorigrillade kycklingfiléer

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Lamm tikka masala med sötpotatis och myntayoghurt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kycklingwraps med harissayoghurt

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Pastaknyten med kyckling och ljumma tomater

Betyg
Betyg
(79)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 1 hel kyckling
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 4 naanbröd, till servering
  • Tandoorikryddmix
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk mald koriander
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk malen kryddnejlika ( eller 8 hela kryddnejlikor)
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • Myntayoghurt
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • Bönsallad
  • 400 g kokta vita bönor (på burk)
  • 2 tomater, tärnade
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk spiskummin

Helgrillad kyckling med hemgjord tandoorikrydda

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.82 (11 betyg)

Smakrik kyckling i ugn med härlig bönsallad som tillbehör.

Tillagningstid: 1 tim 15 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop alla ingredienser till tandoorikryddan. Rör ihop kryddmixen med yoghurten och lägg kycklingen i en ugnsform. Täck kycklingen med yoghurtblandningen och rosta mitt i ugnen ca 1 timme.

Myntayoghurt:

  1. Blanda yoghurt med mynta och vitlök till en sås och smaka av med salt.
  2. Skölj bönorna noga och mosa sedan grovt med en gaffel. Vänd ihop med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
  3. Värm naanbröden enligt anvisning på förpackningen och servera med kyckling, yoghurtsås och bönsallad.

Tips

Tacokrydda är ett gott alternativ om du vill variera smaken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-10-06

Hej Linus. Tack för att du uppmärksammade detta.Det ska vara 2 dl yoghurt till marinaden. Mvh, Maja/redaktör

Linus

2020-09-27

Håller med Bo. Receptet är ofullständigt då ni skriver att tandoorikryddmixen ska blandas med yoghurt men anger ingen mängd för detta.

Checkbox Coop

2019-06-13

Hej Bo, tittar du på receptet i appen eller på coop.se ? För oss ser allt rätt ut. Ingredienserna till myntayoghurten ligger i ingrediensförteckningen, och i receptbeskrivningen beskrivs hur du gör. 3 dl yoghurt 10% blandas med 1 kruka färsk, finhackad mynta och 1 riven vitlöksklyfta. Lycka till och hör gärna av dig om du har fortsatta problem med att se delar av receptet! hälsar Elsa, webbredaktör

Bo

2019-06-07

Ofullständigt recept. Var är info om myntasåsen? Är det 2 dl yoghurt till Tandoorikrydorna?

Liknande recept

Spara recept

Tandoorikyckling med ris

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Kycklingburgare med gurksås

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Currykyckling

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Korianderkyckling på spett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tandoorigrillade kycklingfiléer

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Lamm tikka masala med sötpotatis och myntayoghurt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kycklingwraps med harissayoghurt

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Pastaknyten med kyckling och ljumma tomater

Betyg
Betyg
(79)