Helgrillad kyckling

Betyg (1-5):
3.9 (10 betyg)

Sommarklassiker.

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1 st kyckling, ca 1,7 kg
  • 2 msk ingefära, finriven
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1.5 msk chiliflakes
  • 1.5 msk kaffirlimeblad
  • 2 msk flingsalt
  • 0.5 msk strösocker
  • 2 msk olivolja till pensling

Gör så här

  1. Skär kycklingen över mitten på motsatt sida om ryggraden och vik ut så att bröstfiléerna hamnar åt varsitt håll.
  2. Mortla ihop alla ingredienserna till rubben och massera in kycklingen med kryddblandningen.
  3. Grilla med den beniga sidan mot gallret, indirekt under lock till en innertemperatur på 75 grader, ca 45 minuter. Vänd eventuellt kycklingen de sista 5 min för att få mer grillyta på andra sidan. Pensla eventuellt kycklingen med olja då och då.

Tips

När man plattar ut kycklingen är det lätt att få alla delar genomgrillade.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-07-09

Jag har alltid fått bra resultat och glada kommentarer på denna rätt. Återkommer ofta till receptet med mina egna modifikationer vad gäller kryddstyrka.

Liknande recept

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(75)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Kycklingkebab med yoghurtsås

(0)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Slottsstek av kalkon

(9)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 st kyckling, ca 1,7 kg
  • 2 msk ingefära, finriven
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1.5 msk chiliflakes
  • 1.5 msk kaffirlimeblad
  • 2 msk flingsalt
  • 0.5 msk strösocker
  • 2 msk olivolja till pensling

Helgrillad kyckling

Betyg (1-5):
3.9 (10 betyg)

Sommarklassiker.

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kycklingen över mitten på motsatt sida om ryggraden och vik ut så att bröstfiléerna hamnar åt varsitt håll.
  2. Mortla ihop alla ingredienserna till rubben och massera in kycklingen med kryddblandningen.
  3. Grilla med den beniga sidan mot gallret, indirekt under lock till en innertemperatur på 75 grader, ca 45 minuter. Vänd eventuellt kycklingen de sista 5 min för att få mer grillyta på andra sidan. Pensla eventuellt kycklingen med olja då och då.

Tips

När man plattar ut kycklingen är det lätt att få alla delar genomgrillade.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-07-09

Jag har alltid fått bra resultat och glada kommentarer på denna rätt. Återkommer ofta till receptet med mina egna modifikationer vad gäller kryddstyrka.

Liknande recept

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(75)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Kycklingkebab med yoghurtsås

(0)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Slottsstek av kalkon

(9)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies