Helgrillad biff med grillade sallader

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

En helgrillad biff i skivor som serveras med tre olika sallader där grönsakerna också grillas. Det blir huvudnumret på en perfekt grillkväll.

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 24 st
  • 500 g biff, i bit
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Majssallad:
  • 3 majskolvar, helst färska
  • 75 g fetaost
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 lime, i klyftor
  • srirachasås
  • flytande honung
  • Sparrissallad:
  • 250 g färsk grön sparris
  • 50 g rucolamix eller annan valfri bladmix
  • 30 g parmesan
  • 2 msk pinjenötter, torrostade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Zucchinisallad:
  • 1 zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön, torrostade

Gör så här

  1. Salta och peppra köttbiten. Grilla över direkt glöd till fin färg. Fortsätt grilla köttet över indirekt glöd under lock till en innertemperatur på 55–57°. Låt vila 5–10 min innan köttet skärs upp.

Majssallad:

  1. Grilla majskolvarna till fin färg. Skär av majskornen från kolvarna och blanda med smulad fetaost, limesaft, koriander, limeklyftor och salt. Ringla ev över srirachasås och honung.

Sparrissallad:

  1. Ansa och grilla sparrisen ca 3 min. Skär dem i 3 delar och lägg på ett fat , eller i en skål, med salladen. Hyvla över parmesan och toppa med pinjenötter. Ringla över olja, salta och peppra.

Zucchinisallad:

  1. Skär zucchini i 1 cm skivor och pensla med olja. Grilla till fin färg och lägg upp på ett serveringsfat med tomater och lök. Blanda ihop en dressing på limesaft och sesamolja och ringla över. Strö över torrostade sesamfrön och salt.

Tips

Prova att rubba köttet med en färdig kryddrub som du hittar i butiken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Brunchplåt

(33)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd

(2)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Lammentrecôtespett med grön tabbouleh

(0)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)
24 st
  • Ingredienser 24 st
  • 500 g biff, i bit
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Majssallad:
  • 3 majskolvar, helst färska
  • 75 g fetaost
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 lime, i klyftor
  • srirachasås
  • flytande honung
  • Sparrissallad:
  • 250 g färsk grön sparris
  • 50 g rucolamix eller annan valfri bladmix
  • 30 g parmesan
  • 2 msk pinjenötter, torrostade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Zucchinisallad:
  • 1 zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön, torrostade

Helgrillad biff med grillade sallader

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

En helgrillad biff i skivor som serveras med tre olika sallader där grönsakerna också grillas. Det blir huvudnumret på en perfekt grillkväll.

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra köttbiten. Grilla över direkt glöd till fin färg. Fortsätt grilla köttet över indirekt glöd under lock till en innertemperatur på 55–57°. Låt vila 5–10 min innan köttet skärs upp.

Majssallad:

  1. Grilla majskolvarna till fin färg. Skär av majskornen från kolvarna och blanda med smulad fetaost, limesaft, koriander, limeklyftor och salt. Ringla ev över srirachasås och honung.

Sparrissallad:

  1. Ansa och grilla sparrisen ca 3 min. Skär dem i 3 delar och lägg på ett fat , eller i en skål, med salladen. Hyvla över parmesan och toppa med pinjenötter. Ringla över olja, salta och peppra.

Zucchinisallad:

  1. Skär zucchini i 1 cm skivor och pensla med olja. Grilla till fin färg och lägg upp på ett serveringsfat med tomater och lök. Blanda ihop en dressing på limesaft och sesamolja och ringla över. Strö över torrostade sesamfrön och salt.

Tips

Prova att rubba köttet med en färdig kryddrub som du hittar i butiken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Brunchplåt

(33)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd

(2)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Lammentrecôtespett med grön tabbouleh

(0)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies